BREAKING NEWS

DAP akan berpesta Arak jika PAN menang di PRK?


DAP bersungguh-sungguh dalam Pilihanraya kecil kali ini kerana ini seolah-olah mereka yang bertanding. Semua pimpinan DAP turun dan bekerja kuat lebih berbanding semasa Pakatan Rakyat dulu.

Mereka sanggup pakai baju oren setiap masa. Itu suatu yang sangat luar biasa. Bagi mereka yang berfikir mendalam pasti tahu apa sebenarnya DAP nak daripada parti PAN ini.

Jocelyn Tan dalam kolumnya di The Star pada hari Khamis, 9 Jun 2016 adala menulis berkeanaan dengan kenyataan Ng Sue Lim.

Menurutnya dalam satu ceramah, Ng menyatakan "Jika AMANAH mendapat undi lebih baik daripada PAS, kita akan raikan dengan Carlberg, Tiger dan Guinness Stout"

Dulu kita pernah dengar cerita yang didedahkan oleh Fathi Aris bahawa Malaysiakini meraikan kejatuhan kerajaan PAS di Terengganu dengan berpesta arak.

Pelikkan Malaysiakini satu portal yang menentang kerajaan dan pro-pembangkang boleh merayakan kerjayaan kejatuhan kerajaan PAS Terengganu tidak lain mereka ingin membunuh karier Presiden PAS Abdul Hadi Awang.

Jadi tak hairan kalau Malaysiakini hari-hari menyerang PAS dengan pelbagai berita yang dimanipulasikan.

Kenapa DAP nak undi PAN lebih daripada PAS. Mereka bukan nak memang pun!! Mereka hanya nak lenyapkan PAS.

PAN hanya kuda tunggangan sahaja. PAN akan jadi parti yang diperkudakan untuk mendapat sokongan Melayu dan Islam.

Semoga Allah berikan kesedaran kepada ahli PAN terutamanya puak IKRAM yang makin tersasar daripada perjuangan Islam sebenar.

Catat Komen

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online