BREAKING NEWS

Pok Nik dah tahu calon PAS kalah di #prkpengkalankubor


Nampak sangat terdesaknya Pas di Prk Pengkalan Kubor sampaikan Nik Aziz terpaksa rayu orang Umno supaya undi calon Pas... Kalau betul-betul Pas yakin boleh menang macam yang dorang canang sebelum ni.., kenapa perlu sampai Nik Aziz kena merayu?

Sebelum ni bukan main gah lagi wakil Pas di Kelantan kata calon dorang akan menang dan tumbangkan Umno.. Tapi bila pendedahan demi pendedahan yang dibuat mengenai kekurangan calon dorang, dah pulak Nik Aziz terpaksa backup..

Pas Kelantan sepatutnya kesian la kat Nik Aziz yang dah tua tu.. Tak payah lagi nak susahkan Mursyidul Am Pas tu suruh berpolitik.. Bagi la ruang untuk Nik Aziz main dengan cucu di rumah selepas sekian lama berpolitik bagai nak rak..

Harapnya.., lepas ni kalau calon Pas kalah di Pengkalan Kubor tu.., jangan lah pulak ada tuduhan Umno pakai pengundi bangla atau SPR sabotaj Pas ye.. Pas kenalah mula belajar macam mana nak redha dalam perjuangan..

Jangan asyik nak menuduh je kerjanya.. Malu sama kat budak-budak muda yang baru nak belajar berpolitik...


Selanjutnya DISINI...

3 ulasan :

  1. Konpom kalau kalah mereka akan kata UMNO guna pengundi BANGLA. Punca orang meluat dengan PAS sebab mulut Nik Ajis sendiri yang membuat fatwa bahawa orang UMNO menyesatkan umat, sementara Haji Hadi pula mengkafirkan orang UMNO.. Kalau kedua ekor spesis ni mengakui bahawa fatwa mereka itu SONGSANG dan barani mengakui kesilapan sudah pasti sokongan akan bertambah kepada PAS, ini tidak makin tua, kubur dah melambai melambai...rumah pula dok halau pergi pergi...tak nak insaf dan bertaubat ke lagi wahai MURSIDUL AM dan Presiden...Kamu berdualah punca perpecahan umat melayu Islam di Malaysia ini.

    BalasPadam
  2. Sedikit teguran kepada penulis...Pas memang redha kepada kekalahan. Pas tak setuju pun blackout 505. Mat sabun basuh tu je yang selalu ikut 505 tu berarak kesana kemari. Selepas kekalahan Pru, Ustaz Hadi immediately hantar mesej kepada semua gerak kerja Pas agar bersyukur di atas keputusan itu sekaligus mengubat kekecewaan dan kepenatan mereka yang berpenat lelah membuat persediaan Pru. Alih2 keluar mcm2 fatwa bangla dan bangkangan drpd pkr dan dap. Terus terang, aku team Umno tapi aku memang ramai kawan baik drpd Pas yang otai2. W/pun diorang ni bukan orang senang tapi diorang byk support aku masa di Universiti. Dan diorang tak pernah kisah pun bila aku join Umno. Diorang cuma berpesan sokonglah diatas prinsip dan Ijtihad yang kita yakin untuk kebaikan. Kalau pilihan kita silap pun InsyaAllah Allah ampunkan. Itu yang buat aku respect pada diorang. Apa yang pasti diorang ni akar umbi yang memang tidak setuju dengan dap dan pkr. Tapi mereka tetap sabar dan setia atas dasar menghormati jemaah dan keyakinan terhadap Majlis Syura. Dengan apa yang berlaku hari ini, sabar mereka berbalas dengan terbongkarnya anwarinas.

    BalasPadam
  3. Sedikit teguran kepada penulis...Pas memang redha kepada kekalahan. Pas tak setuju pun blackout 505. Mat sabun basuh tu je yang selalu ikut 505 tu berarak kesana kemari. Selepas kekalahan Pru, Ustaz Hadi immediately hantar mesej kepada semua gerak kerja Pas agar bersyukur di atas keputusan itu sekaligus mengubat kekecewaan dan kepenatan mereka yang berpenat lelah membuat persediaan Pru. Alih2 keluar mcm2 fatwa bangla dan bangkangan drpd pkr dan dap. Terus terang, aku team Umno tapi aku memang ramai kawan baik drpd Pas yang otai2. W/pun diorang ni bukan orang senang tapi diorang byk support aku masa di Universiti. Dan diorang tak pernah kisah pun bila aku join Umno. Diorang cuma berpesan sokonglah diatas prinsip dan Ijtihad yang kita yakin untuk kebaikan. Kalau pilihan kita silap pun InsyaAllah Allah ampunkan. Itu yang buat aku respect pada diorang. Apa yang pasti diorang ni akar umbi yang memang tidak setuju dengan dap dan pkr. Tapi mereka tetap sabar dan setia atas dasar menghormati jemaah dan keyakinan terhadap Majlis Syura. Dengan apa yang berlaku hari ini, sabar mereka berbalas dengan terbongkarnya anwarinas.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online