BREAKING NEWS

GAMBAR MODEL TERBARU PROTON ZAARA DAH TERSEBAR..


Proton bakal melancarkan produk terbarunya yang dikenali sebagai model Proton Zaara. Berita ini cukup mengembirakan pemilik dan peminat kereta Proton. Hari ini penulis ingin berkongsikan gambar gambar kereta Proton terbaru yang cukup menarik dari saudara Rosdi Haji Osman melalui laman sosial miliknya.

Apa yang ingin beliau kongsikan adalah suatu inspirasi dan cetusan idea yang mungkin pihak Proton boleh ambil kira.

Dengan rekaan sebegini pastinya model ini sebuah kereta super mini dengan prestasi yang cukup tinggi.

Dan penghasilan model Proton Zaara ini bakal mungkin membuatkan peminat kenderaan kereta proton akan diminati semula? Cuba anda lihat cantik tak design kereta yang bakal diperkenalkan tidak lama lagi ini.

Bagaimanapun harga seunit Proton Super Mini ini masih belum didedahkan dan diketahui oleh masyarakat umum. Sudah tentu ramai yang tidak sabar sabar untuk melihat dengan mata sendiri keindahan kereta ini. - Aiskosong




P/S: Kalau betul lah design Proton terbaru tu macam dalam gambar ni.., memang meletop beb... Confirm Proton popular dikalangan generasi muda!

29 ulasan :

  1. dengan kereta macam ni, tak kan nak lari bawah 100km/j..dah tentu lebih 110km/j...jadi pasukan penyelamat kena kaji semula sop mereka, nak potong mana kalau pemandu tersepit...tapi yang sedihnya drebar tua di highway terganggu ketenterman memandu bila kereta ni berderum...so fikir fikir juga lah drebar tua, jangan menderum kulu kilir tanpa fikir undang undang jalan raya...dulu masa aku belajar advance driving training..kereta boleh pandu laju dengan tayar terangkat .trainer ada bagi tahu...lesen memandu tu macam lesen senjata api, kalau pandai di guna selamat, kalau salah diguna boleh membunuh..fikir fikirkan lah..

    BalasPadam
  2. futuristik dan comel.Menepati citarasa anak muda.Bagi otai tengok sajalah.

    BalasPadam
  3. Ini cuma gambar production design je ni menggunakan software Blender 2.70. Kalau betul model prototype, mananya gambar kereta yang sebenar? Harap Proton dapat memberikan gambaran jelas mengenai model 'prototype' ini.

    BalasPadam
  4. Bila masa pulak proton nk kuar design ni.. ce bawa bersabo.. dia ni cuma test skill 3D gna software blender 3d tu..
    X de langsung pihak proton kata nk kuarkan.. x de pnh langsung berhubung ngan pihak proton.. org nk test skill jek.. jgn cpt buruk sangka..
    Sye tau.. sbb yg design ni abg sye.. jd tlg jgn wat spekulasi design ni ngan proton.. dia gna jenama proton tu sbb bangga dgn proton jek.. x de.

    BalasPadam
  5. tapi kalau banyak problem . tak guna juga . mcm waja dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. camane pulak waja bnyk problem? saya punya waja dah lebih 12 tahun pakai, ok jer. problemnya cuma bila minyak habis kena isi. itu jer. kereta lainpun kena isi minyak jugakan? kena tukar timing belt, tukar minyak hitam, tukar water pump, semua keta ada rutin sama. jangan perleceh produk malaysia. waja adalah terbaik bro. walaupun saya dah beli kereta lain dan bercadang nak beli kereta lain, waja yang ada tetap tidak berpindah milik. berbaloi-baloi pakai bro...

      Padam
    2. Aku pun guna Waja. Aku pun ada problem yg sama. Bila habis minyak, kena isi lagi. Proton memang tak boleh harap hahaha.

      Padam
    3. Hai hamba allah jgn buat propaganda la.burokan negara sendiri.saya pakai waja 13 tahun belom pernah saya rosak berhenti tepi jalan walaupun x.tayar pancit ada dua tiga x.tapi pakai jangan macam pkai kereta lembu apa kereta pun.kiat pakai kereta harus pandai jaga kereta.minyak hitam,myk gear,water pump,aircon,sampai masa mesti tukar x kira apa kereta pun sama.fahammmmm

      Padam
  6. Mohon tingkatkan kualiti setanding dgn yg import..biar berbaloudgn harga yg dibayar...saye xla sbb da bkeluarga..2 pintu bkn pilihan saya...

    BalasPadam
  7. untuk difikirkan oleh proton. semenjak 2 menjak ni proton sentiasa meletakkan emblem lambang proton di bahagian depan dan belakang kereta. apa kata proton letakkan satu sahaja, depan atau belakang. nampak macam budak2 gila stiker je bila lebih dari satu emblem proton pada satu kereta. kereta2 jenama terbaik dunia tak letak benda serabut macam tu. BMW, Merz, Mazda, Chevr, Toyota, Honda.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa yg ko ckap ni..ko yg ckap mcm budak2 gila stiker..ko tunjuk kt aku keta BMW mana yg lambang satu je..

      Padam
    2. Chevy ada je emblem dpn blkg...

      Padam
    3. Kete Honda aku pun ada lambang depan blakang..ko dh knp bro???

      Padam
    4. Kete Honda aku pun ada lambang depan blakang..ko dh knp bro???

      Padam
  8. Saya sentiasa sokong apa jua model proton. Kita hebat sebenarnya. Proton saga saya model 80'an masih bertenaga dan setanding model lainjuga

    BalasPadam
  9. Betul tu, Waja lama saya masih baik.

    BalasPadam
  10. peminat proton5 Ogos 2014 8:52 PG

    Waja says dash 12thn OK he. Sikit problem turn OK la

    BalasPadam
  11. Mungkin kualiti proton tak setanding dengan produk luar negara, tapi jangan membunuh produk sendiri. Bagi harga yg berpatutan untuk pembeli. Rsanya ramai yg pakai proton. Ini kualiti xdapat capai, harga sama mcm produk luar.. baik pakai produk luar negara. Biarlah harga setanding kualiti. Turunkn harga kereta buatan negara. Mesti ramai punya yg beli. Tak tipu.. cuba la turunkn.. haha

    BalasPadam
  12. knp x buat empat pintu?

    BalasPadam
  13. Bila nak lancar pengganti perdana. Semua orang tak sabar ni nak support balik proton. Lepas tu boleh fikirkan untuk keluarkan model mpv mcm toyota estima. Saya guarantee lepas ni proton akan gemilang semula seperti tahun 80 an dulu. Terima kasih. This is my opinion. I don't like to condemn anyone. Kita hidup mesti saling muafakat dan harmoni.

    BalasPadam
  14. Di hrp model prton ni dpt di kluarn mlysia....prtma tntg hrganya jgn lh mhl sngat, mcm ktTA import.....pla.....klu murah .....10 bush Saya nk beli.....klu mhal sngat......tyre tu pun tk dpt tukar.....

    BalasPadam
  15. harapan saya kereta keluaran proton perlu dikaji semula dan dipertingkatkan lg prestasi injinnya dr segi pick-up supaya setanding dgn kereta yg sama cc dgnnya..cuba lihat contoh bukan nak memperlekehkan kereta proton Toyota Vios cuma 1.5cc berbanding proton preve atau proton persona yang pick-upnya 1.6cc tetapi x perlu modifite blh potong bila2 masa saja semasa naik bukit..

    BalasPadam
  16. Kereta proton seronok di pandu tapi harga lepas setahun dilancar akan turun berbanding kereta lain seperti honda atau toyota.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Proton mmg tbaik la bro,aku punya waja dari mula beli sampai sekarang minyak tak habis2.

      Padam
  17. Sayang gambar ni hanya tingga gambar..bukannya realiti..kalaulah kereta ni jadi production, dgn enjin yg tak buat perangai..confirm mencanak sales proton naik!

    BalasPadam
  18. Suma kreta pon da problem..yg pnting pndai jgala..yg pnting enjin..

    BalasPadam
  19. Lah..X ada ke..kerete proton zaara...sy minat lah..kerete dua pintu..tapi kalu kereta nie..betul2 ada..memang ramai..yg beli..kalu blh..belakang kerete tu di luas sedikit..rekaan dah cantik..sy harap sangt proton..dapt buat.dn wujud kan kerete mcm nie...sy suke...

    BalasPadam
  20. Samalah. Saya masih guna waja dari keluaran 2007. Masih sihat sampai sekarang. Barang ganti pun senang cari. Sesuai la dgn pendapatan sederhana keluarga. Mana yang mampu, belilah yg import. Tiada paksaan. Jika saya mampu, saya beli kereta import yg lebih mementingkan keselamatan mcm kereta import Jepun. Apa pun, produk Malaysia semuanya okay. Cuma kita sudah disuap dgn pelbagai media yg kata antarabangsa lebih baik daripada domestik. Jgn gaduh2. Kita share2 je hehe

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online