BREAKING NEWS

PANAS TERIK!!!! ASRI MEROYAN DALAM TWITTER SEBAB HARGA GULA NAIK..


Kecoh betul bila kerajaan nak naikkan harga gula kann.. Sampaikan bekas Mufti Perlis yang sorang ni pun meroyan sakan dalam laman Twitter beliau...

Errrr..., tapi bila pulak Asri ni tak meroyan kann... Rasanya setiap isu Asri ni akan meroyan kecuali isu perbicaraan penggunaan nama Allah oleh pihak Kristian..

Sebenarnya gua pun tak setuju kalau harga gula naik beb.. Jangan kata gula.., harga barangan keperluan apa sekalipun yang naik gua takkan setuju..

Tapi bila Asri nak bandingkan kenaikan harga gila dan kenaikan harga kereta, itu dah over sangat beb..

Kita memang selalu dengar pasal kena kurangkan gula dalam makanan serta minuman untuk mengelakkan penyakit termasuklah diabetes..

Dan tak pernah pulak gua dengar pasal kurangkan harga kereta dan minyak petrol boleh mengelakkan berlakunya accident macam yang Asri tanya diatas tu..

Asri mungkin lupa bahawa kenaikan harga gula tak ada kena mengena dengan harga minyak dan kereta..

Asri kena tau satu perkara.., kalau lebih makan gula memang akan memudaratkan kesihatan serta kemungkinan akan dihinggapi penyakit kencing manis..

Tapiiiii..., kalau terlebih fikir pasal kenaikan harga kereta dan minyak petrol mampu menjadikan seseorang tu hilang kewarasan berfikir sepertimana pemilik akaun Twitter diatas.. Wohahahahaha...












10 ulasan :

  1. Kalau naikkan gaji pak imam boleh kurangkan apa pulak?

    BalasPadam
  2. Dia ni memang sepadan dan secucuk jika digandingkan dgn Abby dlm menghentam kerajaan. Tak ada langsung kebaikan kerajaan yg dipuji. Dia dan Abby semacam ditutup pintu hati agaknya, sebab bongkak dan riak.

    BalasPadam
  3. patut dia banding dengan rokok, adakah jika harga rokok dinaikkan perokok akan berhenti merokok.......... tidak kan

    BalasPadam
  4. Konon fikir luar kotak,high order thinking skill lah, layannnnnnnnn.

    BalasPadam
  5. lasib maik lia talak kata kalau halga sejalah boleh dikulangkan maka lagi lamek olang akan semaye...kik kik kik

    BalasPadam
  6. ko ne pun lbh krg sama meroyan bro..tak kan nak kurangkan kematian ..naikkan harga tanah kubur dan batu nesan..nak kurangkan obesiti naikan harga minyak masak..naikkan harga susu krimer..naikkan harga daging dll lgi brg yg difikirkan blh sebabkan kegemukan (obesiti) dan penyakit kencing manis (diabetis)..jgn beri alasan tak logik utk menghalalkan cara...kan sng terus terang cakap nak kayakan lagi kroni...

    BalasPadam
  7. 9/10 pintu rezeki adalah menerusi perniagaan sebaliknya bukan menerusi subsidi

    BalasPadam
  8. Beliau patut renungkan bahawa kerajaan bukan raja gula, so siapa ?

    BalasPadam
  9. Admin.....ko pon otak 5 sen lbh teruk dr dr asri. Pe nak pelik...BN = brg naik

    BalasPadam
  10. ayat perli je tu..

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online