BREAKING NEWS

BANG NUAR RESTU LOKMAN JADI NKP UMNO??? WOHAA!!!!


Nama Lokman Adam atau nama Sebenarnya Lokman Noor Adam sudah sinonim bagi penyokong Anwar Ibrahim. Ketika sehari selepas Anwar dipecat, lokman lah yang paling ghairah 'berkepit' dengan Anwar.

Tapi sejurus keluar dari tahanan ISA dan Anwar bebas dari penjara, Lokman menjadi di antara orang terawal yang menyertai Umno.

Teman rapatnya yang paling akrab iaitu Hasnizam, bekas Ketua AMK Kulai atau gemar dipanggil ned diantara orang paling kecewa keputusan Lokman itu.

Herannya, tak ramai didalam Pkr sendiri mengkritik keputusan Lokman menyertai Umno. Hinggakan Assmin sendiri pun langsung tidak mengulas berkenaan lokman walaupun lokman adalah Setiausaha Amk ketika itu.

Adakah benar khabar angin mengatakan Anwar telah mengatur strategi untuk menyeludup masuk orang-orangnya didalam Umno bagi melumpuhkan parti melayu terbesar itu?

Sejurus menyertai Umno, lokman bertukar wajah dengan mencaci cerca Anwar pula. Cerita liwat adalah modal utama Lokman. Apakah motif Lokman yang sebenar? Adakah dia ingin membuktikan dirinya bukan 'Hadiah Kuda Trojan' Anwar didalam Umno?

Yang pastinya sebilang besar pengikut setia PKR tahu identiti Lokman ini. Tanyalah Ezam kotak.., Zul Kulim.., ataupun Sam Ketot pasal perangai lokman.., mesti korang akan terkejut beb.

So.., orang macam ni ke yang perasan layak memegang jawatan Naib Ketua Pemuda Umno? Orang macam lokman ni ke yang akan di undi oleh perwakilan sebagai orang nombor 2 didalam organisasi Pemuda nanti?

Dah tak ada ke ahli Umno yang setia kepada parti sampaikan sampah sarap dari longkang Pkr pun nak dijadikan pemimpin dalam Umno beb..? Memang memalukanlah kalau hal macam ni pun ahli Umno terlepas pandang!!!!

4 ulasan :

 1. Umno mmg celaka kerana kalu nak naik dalam umno kena masuk pr dulu..barulah akan diangkat menjadi dewa spt ezam kotak katik n zahrin.kesian ahli umno yg berpuluh tahun dlm umno tp dilayan bagai sampah oleh umno

  BalasPadam
 2. Hebat jarum ak bro.... Reverse psikologi lah katakannnn!!! Ptuiiii

  BalasPadam
 3. Heee...semua kerana duit sampai sanggup memfitnah calon NKPUM. Dosa dah tak perlu difikirkan lg asal mendapat bayaran yg lumayan. Aku cuma nak tanya sikitlah...kenapa korang tak tolak Lokman Adam awal2 lg semasa dia bertanding sbg EXCO Pemuda Umno dulu? Setelah segala jasa dicurahkan pada Umno macam2 plak fitnah yg korang lemparkan sedangkan yg duduk dlm Umno dulu kini dan selamanya tak buat koja pun dan hanya timbul waktu pemilihan Umno shj. Kalau ginilah pemikiran ahli2 Umno mmg makin lemahlah Umno dan akan terus dibenci oleh anak2 muda disebabkan perangai pemimpin yg hanya gilakan jawatan semata tp tak buat koja.

  BalasPadam
 4. Heee...semua kerana duit sampai sanggup memfitnah calon NKPUM. Dosa dah tak perlu difikirkan lg asal mendapat bayaran yg lumayan. Aku cuma nak tanya sikitlah...kenapa korang tak tolak Lokman Adam awal2 lg semasa dia bertanding sbg EXCO Pemuda Umno dulu? Setelah segala jasa dicurahkan pada Umno macam2 plak fitnah yg korang lemparkan sedangkan yg duduk dlm Umno dulu kini dan selamanya tak buat koja pun dan hanya timbul waktu pemilihan Umno shj. Kalau ginilah pemikiran ahli2 Umno mmg makin lemahlah Umno dan akan terus dibenci oleh anak2 muda disebabkan perangai pemimpin yg hanya gilakan jawatan semata tp tak buat koja.

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online