BREAKING NEWS

HOT!!! ANWAR RAYU RAKYAT PERMATANG PAUH BERI PELUANG KEDUA UNTUK DIRINYA.


Anwar Ibrahim mahu berunding dengan penyokongnya di Parlimen Permatang Pauh yang memujuknya mempertahan kerusi itu sebelum memutuskan kawasan yang bakal ditandingi.

Bercakap didalam ceramah Jelajah Merdeka Rakyat Gerik, malam tadi, beliau yang sebelum ini dijadual membuat pengumuman itu, meminta tempoh 24 jam.

“Kawan-kawan saya di Permatang Pauh banyak yang kecil hati. Amboi Datuk Seri, masa di penjara kami pertahan. (Dr Wan) Azizah (Ismail) bertanding, semua kalah, kami pertahan.

“Masa susah, kami pertahan habis-habisan. Sekarang (su)dah senang, dekat jadi PM, nak tinggalkan kami,” katanya mengajuk rayuan penyokong setia beliau.

“Terus rasa lembik lutut,” kata Anwar dengan nada terharu sambil meminta penyokongnya di Perak memberi masa 24 jam sebelum beliau membuat keputusan.

Terdahulu, Ketua Umum KEADILAN itu mengakui mahu bertanding di Perak, apatah lagi pernah menetap termasuk bersekolah di negeri berkenaan selama sembilan tahun.

“Saya memang cadang hendak bertanding di Perak. Ada orang kata saya bukan orang Perak, betul tapi saya sembilan tahun duduk di Perak.

“Tujuh tahun di Kuala Kangsar – Malay College, tingkatan satu sampai enam atas dan dua tahun di (Kem) Kamunting, Peraklah tu.

“Takkan tak boleh jadi Ahli Parlimen Perak. Sembilan tahun di Perak,” katanya.


p/s: Hahahahaha..., Anwar meroyan sebab tak ada rakyat Permatang Pauh yang pi pujuk dia suruh pertahankan kerusi Parlimen disitu.. Terbukti rakyat kawasan sendiri pun tak mau peliwat jadi wakil dorang... Hahahahahaha....

8 ulasan :

  1. hang lawan dengan husni la.....parlimen tambun kalo berani......perak tiada tempat untuk kaum nabi luth....

    BalasPadam
  2. camne cara dia merayu tu ye? ada ke sama dgn skill merayu sewaktu insiden TERKAM? hehehe

    BalasPadam
  3. agak2 la mike..
    itu zaman tahun berape?
    ini zaman bile? dah ketinggalan zaman..
    kite nak yg confirm leh buat ghoje, bukan nak test market..
    tanak la kite..

    BalasPadam
  4. apa dia kata ? "..dekat jadi PM" ??? anwar ibrahim nak jadi PM???
    hehehehe.... x nak laaaa. dia ni busuk sebab ade bau taik !!!!
    mana ke tidaknya, asyik main bontot je, konek bengkok yg dah kedut tu
    ntah basuh elok2 ntah tidak.... JIJIKNYA KAT KAU NUAR OIIIIIIIIIII wekkkk wekkk

    BalasPadam
  5. Kawan2 di permatang pauh nak ke tmpt tu kn laknat sbb angkat ketua mcm ni?
    Esk2 kalu bala turun kat situ mcm kaum Nabi Luth, jgn plak slhkn UMNO ye..
    Jom rejek org yg bermuka2 n pengkhianat mcm ni, dia cuma pntgkn dr dia je..

    BalasPadam
  6. Geli geleman aku.dia ni bab buat drama mmg hebat.skrip dia complete.ada la kot 2 atau 3 ekor pencacai buta tuli yg masih dok angkat dia.itu yg dia kt majoriti org permatang pauh sokong dia? kesian la dia ni.mcm gampang

    BalasPadam
  7. Jijan Mali....6 April 2013 12:35 PG

    Tolak semua calun-calun PR - Pakatan Rasis!!!!!
    Tolak semua calun-calun "Manifesto BUKAN Janji"!!!
    Tolak semua calun-calun penyokong kaum sesat LGBT!!!

    SELAMATKAN MALAYSIA!!!!!

    BalasPadam
  8. Baliklah kau ke Permatang PAUT wahai kaum nabi Luth kerana pantang kami anak2 Perak melihat wajahmu Pengkhianat agama bangsa dan negara

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online