BREAKING NEWS

SAYA LAGI PANDAI EKONOMI DARI NAJIB... - ANWAR IBRAHIM


Didalam satu temubual dengan Stesen TV Al-Jazeera, Anwar menuduh bahawa pentadbiran DS Najib Razak adalah teramat lemah dan penuh dengan rasuah.

Diatas sebab tersebut menurut Anwar, ia mengakibatkan Malaysia mengalami defisit yang teruk dan hutang negara melonjak kepada RM540 bilion.

“Lebih RM400 bilion hanya ketika Najib memerintah. Pentadbiran lemah dan rasuah, flip flop dalam ekonomi. Saya Menteri Kewangan lapan tahun, saya tahu kedudukannya.

“Kerajaan harus memperbaiki ekonomi dengan membanteras rasuah dan memastikan kerajaan ditadbir secara telus dan penuh tanggungjawab.."

Beliau menjawab demikian kepada soalan kononnya ketidakstabilan politik di Malaysia akibat perjuangan Pakatan Rakyat yang diterajuinya sebagai punca ketidaktentuan ekonomi di Malaysia.

Sambil kesal kerana pembangkang pula dipersalah berikutan masalah ekonomi negara, Anwar berkata: “Tentunya, kita tak dapat diterima (tuduhan itu).

"Jangan hanya salahkan pembangkang.., sebenarnya Najib yang patut disalahkan.."

29 ulasan :

  1. Masa jadi Menteri Kewangan dulu, nyaris Malaysia kau nak gadaikan ke IMF. Semua orang tahu, malah aku pun ingat lagi keadaan ekonomi negara yang cacamarba waktu itu.

    Macamlah kau pandai sangat, sudahlah Anwar. Manifesto PR pun tunggang langgang, kau nak salahkan kerajaan jugak..

    Harktuihhhh...

    BalasPadam
  2. Pandai ekonomi?lawakla bang non ni...bank negara rugi sebab bang non tau

    BalasPadam
  3. Krisis Kewangan dulu pn menggelabah nak minta bantuan IMF. KLu bukn Mahathir, hanucr dah ekonomi Malaysia oleh ko NUar. Ckp tak serupa bikin.

    BalasPadam
  4. dsai kata hutang negara RM 540 billion...RM 400 hanya bila PM Najib memerintah... semua isu ekonomi Malaysia boleh didapati dari laman Bank Negara dan laman PBB...nak jelas lagi blh tanya kat parlimen...bila dengar cakap pembohong...maka kita dpt berita bohong...

    BalasPadam
  5. Najib Razak holds Bachelor of Industrial Economics dari University of Nottingham, England UK 1974. Anuar Ibrahim graduated from University of Malaya in Malay Studies (aka Pengajian Melayu). Fundamental has to be correct, some people may portray himself as jack of all trades but master of nothing. Well for us to make our ownn judgement. In all account I would give 100% of my trust to the doctor than psycho-bomoh to treat my ailment!!!

    BalasPadam
  6. Jijan Mali....4 April 2013 8:13 PTG

    Panyamun tak kan nak cakap dia tu penyamun, ye tak Nuar Berahi Al-Juburi Wal-Liwati Al-Bureti. Kalau dah asalnya dari juak suke kencing kan orang, tak kan boleh nak berubah.....tak caya tanya Ah Cua. Sampai sekarang tak keluar rumah, merajuk punya pasal....kakahkha...

    Tolak semua calun-calun PR - Pakatan Rasis!!!!!
    Tolak semua calun-calun "Manifesto BUKAN Janji"!!!
    Tolak semua calun-calun penyokong kaum sesat LGBT!!!

    SELAMATKAN MALAYSIA!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi telah peringatkan.Tolak Pkr parti Dajjal..

      Padam
    2. Sian teman nengok mamat ni...dah ilang seri mukenye....dan macam org kene HIV or AIDS....agaknye banyak sangat buat keroje luar tabii ni gamaknye....

      Padam
  7. ah chua tetiba timbul balik ...siap kutuk BN lg...cer tengok twitter dia

    BalasPadam
  8. anwar cakap ibarat babi tak mengaku babi.....haha....hanya keldai je percaya kat hang anwar oi....

    BalasPadam
  9. Yeala Nuar kau tu suci bersih.......semua harta kau dan suku-sakat kau tu dapat dari menabung...betul tak? waima dalam penjara pun kau menabung....sebab tu kau boleh buat bangalow lepas kluar penjara.

    BalasPadam
    Balasan

    1. Bismillah...

      Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi Muhammad saw telah peringatkan.

      Tolak Pkr parti Dajjal......

      Padam
    2. Bismillah..

      Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi telah peringatkan.

      Tolak Pkr parti Dajjal..

      Padam
  10. memang awak menteri kewangan. Ada apa lagi yg hndak dibanggakan? NONE!
    Status Finance Minister. Tapi yg dok perah otaknya adalah officer2 dia. Nak Bohongkat PAS bolehla... Kat kami no way man, we are not dumb like them.

    Ha satu lagi, Najib yg baguih tu tak berkokok macam awak. Orang yg bijak pandai tidak akan mendabik dada like U! What a shame!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi telah peringatkan.Tolak Pkr parti Dajjal..

      Padam
  11. Ah Chua dah timbul balik???...kahkahkah...Act 1 Scene 2 and Action!!!!....Kalau dia dok bantai BN - standard lah tu, dah termalu kena liwat dek Nuar Berahi. Takkan mengaku dia merajuk Ah Lim ambik tempat dia kat Gelang Patah - ye tak...tak macho lah brother....kahkahkah...

    BalasPadam
  12. ilmu.bg bengkok anu abg non tau la...ilmu ekonomi bodo..tu pasal sgor byar singgit je kat dia...pasal tu je value dia..haha

    BalasPadam
  13. ilmu.bg bengkok anu abg non tau la...ilmu ekonomi bodo..tu pasal sgor byar singgit je kat dia...pasal tu je value dia..haha

    BalasPadam
  14. Ekonomi dan Sains adalah satu perkara yg amat subjektif dan memerlukan perbincangan dan kajian yg mendalam oleh pakar2 dlm bidang masing2 sebelum membuat sebarang keputusan dan saya tidak rasa yang Anwar melakukan berseorangan sebarang kajian,kertas kerja,cadangan dsb tanpa bantuan pakar. Beliau bukanlah pakar ekonomi dan arif dgn kewangan negara yg melibatkan berbillion ringgit TETAPI tidak dinafikan beliau amat mampu menambahkan hutang negara jika terlalu lama di kabinet.Ibarat pepatah melayu..Harapkan Pegar,pegar makan padi

    (PEGAR:adalah sejenis burung hantu/jampuk yg mkn tikus)

    BalasPadam
  15. Hahaha..graduate malay studies with General Degree pun nak komen pasal ekonomi...hang memang pandai lawak la Nuar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi telah peringatkan.Tolak Pkr parti Dajjal..

      Padam
  16. Itulah antara sifat2 org munafik..bila berckp sntiasa berdusta,setiap perkara mesti diputar belit..tpi sedih sbab ramai yg masih prcayaknnya walaupn pelbagai bukti dn petunjuk dh ade didepan mata..tetap akan diputarknnya..king of spinner

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bendera Pkr Mata Satu bendera Dajjal. Alquran dan Nabi telah peringatkan.Tolak Pkr parti Dajjal..

      Padam
  17. Dgn wartawan luar boleh ar kau kencing. Kalau kote da bengkok lidah lg la bengkang bengkok dn nama pn gaytua assyirik dpn blkg on jer mendusta serta adu domba adalah budaya dia turun temurun sama spt budaya yakjuj dn makjuj.

    BalasPadam
  18. al jazeera itu antara media yang menyokong new world order. jangan sangsi lagi mereka2 yang menyokong new world order semuanya akan memburukkan malaysia dan menyokong pembangkang. dengan harapan kuasa akan beralih kepada pembangkang dan senanglah mereka nak mengaplikasikan new world order mereka disini. ingat ini bukan peperangan menentang anwar, ini peperangan akhir zaman menentang orang yang mendustakan allah dan rasulnya, menentang dajjal... semua persatuan yang menyokong new world order akan memilih simbol samada mata satu, star atau kedua2 nya sekali. perhatikanlah dan lihat betul2 dangan mata hati semoga kita terhindar dari fitnahnya dan semoga allah menyelamatakan kita semua. insyaallah...

    BalasPadam
  19. Betul ke? Tengok ni : http://up4u2c.blogspot.com/2013/04/anwar-menteri-kewangan-terbaik-malaysia.html.

    BalasPadam
  20. Kerana kenaikan interest pd thun ko jd menteri kewangan aku jd muflis,skrng aku dah pulih ko celaka pukimak tk guna punya manusia akan hadapi zaman gelap ko...puihhhh.

    BalasPadam
  21. Pandai ekonomi ye.. WakLu!!

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online