BREAKING NEWS

SUPER KANTOI !!! Pencacai PAS edit gambar salib di gereja..


Kalau tak kantoi, bukanlah dinamakan blogger pencacai penjilat Pok Nik beb.. Kalau korang ingat lagi, 2-3 hari lepas tersebar gambar yang didakwa kuliah permurtadan untuk orang melayu didalam sebuah gereja..

Gambar tersebut tersebar luas didalam laman sosial dan juga blog-blog pro kerajaan.. Dan semalam, gua ternampak beberapa blog cai-cai Pok Nik yang mengedit gambar majlis tu..

Dorang kata, gambar tu sebenarnya adalah gambar kursus perkahwinan yang diolah seperti dalam gereja oleh cybertropper kerajaan untuk memburukkan Pas dan Pakatan..

Persoalannya disini.., betul ke gambar tu diambil semasa kursus pra perkahwinan seperti yang didakwa oleh blogger-blogger macai upahan Pakatan tu beb?

Gua ada 2 kemusykilan disini..

1- Kalau betul gambar tu adalah kursus perkahwinan.., kenapa ada peserta perempuan yang tak bertudung dalam gambar tersebut?

Bukan ke setiap peserta perempuan Islam yang menghadiri kursus kahwin DIWAJIBKAN bertudung walaupun sekadar selendang?

Korang boleh rujuk kat SINI.., SINI dan SINI untuk peraturan mewajibkan peserta pompuan pakai tudung sewaktu menghadiri kursus kahwin..

2- Kalau betul gambar tu adalah gambar kursus pra perkahwinan.., kenapa lelaki yang sedang bagi ceramah tu tak pakai songkok atau ketayap diatas kepala?

Bukan ke ustaz-ustaz yang selalu bagi kursus tu semuanya didatangkan dari Pejabat Agama yang memang bersongkok ataupun berketayap?


So.., nampak sangat blogger-blogger puak Pakatan dah kantoi edit gambar diatas dengan memadamkan salib yang ada disitu.. Punyalah dorang terdesak nak selamatkan Pas sampai dorang sanggup menipu kann..

Lain kali.., edit sekali gambar pompuan yang tak pakai tudung tu dan letakkan songkok atau ketayap pada kepala penceramah didalam gambar tersebut.., baru lah real beb..

Rugi betul cai-cai Pakatan tu dibayar upah lumayan dari pemimpin dorang setiap bulan tapi kerja yang dorang buat langsung tak profesional.. Memalukan!!!

16 ulasan :

  1. Penceramah pun nampak jelas mata sepet.

    BalasPadam
  2. lagi satu, xkan la ada piano kat tempat kursus kawen. biasanya gereja je yang ada piano ni...

    BalasPadam
  3. Saya tak percaya bahawa ini gambar kat pejabat ugama...

    Kat tepi sebelah kanan bilik tu , ADA KEYBOARD/ORGAN, biasanya untuk musik dalam gereja...

    Kantoi big-time..

    BalasPadam
  4. lg satu bab yg teman musykil nih...tak kan le kursus kawen tu penganjur buat dlm dewan cokia mcm kat atas tu.... selalu nye dewan kursus kawen ada air cond...bkn nye kipas siling je....lgpon kalau tgok pintu kat sblh penceramah tu ukiran nye macam pintu gereja je...

    BalasPadam
  5. Kurus perkahwinan ada piano ke????? Hahaha

    BalasPadam
  6. BLOGGER PAKATAN MEMANG BANGANG NAK MAMPOS!!!

    ITU JE KOMEN YANG SESUAI UNTUK DEPA!!

    BalasPadam
  7. ada jugak pencacai pr yang percaya siap komen makihamun lagi dlm blog tu. pencacai pr memang terbukti lemah otak!

    BalasPadam
  8. Pencacai2 PR semua ini adalah ejen2 syaitan dlm mnjual akidah umat islam pnyokong pas yg ikhlas dlm mcintai islam tp tlah dibawa oleh pmimpin pas pkr serta ejen2 syaitannya ke lembah yg penuh kekufuran.

    BalasPadam
  9. Parti Ajaran SYAITAN

    BalasPadam
  10. Tgk shadow bawah salib30 Januari 2013 7:54 PTG

    Tgk bayang2 petak kecik bawah salib tu, consistent dengan punca cahaya lampu. gambar yang takde salib tu pulak, kelihatan tudung wanita bertudung merah kelihatan seperti di brushed off? superimpose untuk membuang sisa salib mungkin? wallahua'alam

    BalasPadam
  11. kalau benda nie betul, apa tindakan kita, kerajaan mesti ambik tindakan baru betul..jangan menyalak dalam blog aje..ini isu serius kalau betullah..tak guna nak menyalahkan sape-sape..

    BalasPadam
  12. katner ni? umat Islam xkan nak diam jek!!

    BalasPadam
  13. Bukan setakat piano. Rostrum yang ada lambang salib pun pencacai haprak fuckatan terlupa nak padam. Yang mereka nampak salib besar. Tu la bahana menipu sepanjang masa oleh totok-totok fuckatan yang buta hati.....

    BalasPadam
  14. ala.... Benderaa parti yng terang2 memuja dajal bermata satu pon depa x bleh nampak.....

    BalasPadam
  15. cuma 1 jer korang lupa. Kristian tidak pernah meletakkan salib di tepi. Ia harus di tengah2 dinding belakang. Kalau nak fitnah, pastikan korang tanya dulu paderi2 tentang selob-belok kristian agar tak terkantoi spt ini...ok?

    BalasPadam
  16. kepada Tanpa Nama 9.01PG...ko dah tanya paderi ke?ke ko buat assumption berdasarkan cite2 mat salleh yg berlakon dlm church?cube ko google je 'church'..byk je gereja yg letak salib dkt tepi..even dkt malaysia (trinitypj), one of their classroom letak salib dkt tepi psl tetgh tuh dorg nak tembak projektor..ko igt dorg buat church bebesar tuh takde bilik lain ke?yg gambar dkt atas ni maybe dkt classroom dorg..lg satu,gamba dr pembangkang sumenye pixel teruk..pasal ape?sebab gambar original telah dicrop dan dizoomkan dan pixel gambar menjadi semakin besorrrrr..so, senangla nak edittt..btw,paderi dumc nak jumpe ko,nak mintak tolong alihkan salib ke tgh..

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online