BREAKING NEWS

KONTROVERSI!!! Lagu copypaste pun boleh menang AJL ke???


Bukan nak mengutuk atau apa.., tapi gua rasa lagu Terukir di Bintang tu tak layak menang Anugerah Juara Lagu sebab lagu tu bukan original beb..

Bagi gua, lagu Anak Kampung atau lagu Teman Pengganti nyanyian Black lebih layak rasanya..

Lagu Terukir di Bintang yang kononnya dicipta oleh Yuna tu sebenarnya adalah copypaste dari lagu lama yang bertajuk Bulan ditutup Awan nyanyian Rokiah Wanda..

So..., mana layak lagu ciplak macam tu diangkat sebagai Juara Lagu beb..

Gua pun heran..., macam manalah juri-juri AJL tu boleh pilih lagu tu sebagai juara?? Atas kriteria apa yang membolehkan lagu copypaste tu dipilih untuk menang anugerah??

Kalau macam ni punya gaya juri pilih lagu untuk jadi juara AJL.., lepas ni sapa pun boleh menang beb..

Cuma cari je mana-mana lagu lama dan copypaste sambil ubah sikit-sikit.., itu je dah boleh jadi Juara di dalam anugerah muzik di Malaysia.. Hahahahaha...

Apapun..., jom layan lagu asal yang kononnya ciptaan Yuna tu kat bawah ni....

17 ulasan :

  1. Ko ni bodoh.. banyak sangat politik, jadi bebal. Tak payah nak komen pasal muzik. Kat mana samanya terukir di bintang dengan lagu rokiah wanda ni. Cuba ko cerita. Arrangement muzik pun lain. Kenapa ko tak cerita lagu negaraku yang diciplak dari lagu Mamula Moon, kemudian jadi lagi kebangsaan? Bodoh bertalu-talu. Menulis politik, tak payah nak ulas lagu. Makin jelas bodohnya kau.

    BalasPadam
  2. masyaAllah bodohnya kau ni. orang menulis guna otak, bukan penis. buat researh dulu sebelum up entri. dah la entri politik pun macam najis, fakta auta bercampur baur. kau dapat dari mana ni lagu ciplak? yang aku tahu, lagu rokiah wanda yang kau kata diciplak tu pun, yuna buat cover untuk lagu tu adalah.

    BalasPadam
  3. sekali filter da. sah-sah komen aku kau tak approved. cut your penis and fed the dog

    BalasPadam
  4. Bagus Yuna bawa lagu ini. Lagu dengan susunan baru. Kalau orang sekarang suka, sama jugalah dengan orang-orang yang dahulu, sukakan lagu ini.

    BalasPadam
  5. Gua pon minat lagu Black bro.. Melodi mmg tiptop vokal black perfect. Bagi gua ni salah satu ciptaan kreatif Malique selain lagu duet dgn Yassin. Lirik pon mmg A.

    BalasPadam
  6. salam perjuangan,

    mohon tuan pautkan blog http://pemudatekad.blogspot.com/ didalam blog tuan...

    semoga tuan dirahmati dan diberkati adanya

    BalasPadam
  7. Lagu bulan ditutup awan dgn terukir dibintang lagu yg bbeza. Yuna pon nyanyi semula bulan ditutup awan.sedap!!! Juri bkn realiti show, pakar yg kata lagu tu bhak menang. Pertikai pon xguna. Apa2 pon,ajl plg best...susah nk teka sapa mng

    BalasPadam
  8. he..he..he.. standard la industri hiburan kat mlesia ni...rumah siap pahat berbunyi...

    BalasPadam
  9. beb...lagu teman penganti tu pon nk sama dgn lagu noorkhmalasari "hati seorang kekasih"..cer try dgr skit...

    BalasPadam
  10. bro obviously lagu rokiah wanda tu lain arrangement muzik nye dari terukir di bintang, originally Yuna punye. BENGAP

    BalasPadam
  11. Sedap jugak lagu Rokiah Wanda tuu...David Foster pun suka.
    hehehe...

    sekali peminat Yuna mengamuk daaa...sabor jer laa

    BalasPadam
  12. ko nih apehal?? ape masalah ko?? butthurt sgt yuna menang,, smpai aq yg buta muzik nih pon tau lagu 2 totally lain kot. kang aq bg penampor laju2 kang.

    BalasPadam
  13. Fuck malays. U guys can go to hell!

    BalasPadam
  14. bodo giler ko nie.. yuna tuh brbakat besar la klo x, xkn smpay ke US sne.. die mmg layak menang.. da la terang tang tang nmpk ko bodoh sbb lgu tuh mmg x same lngsung ngn lagu rokiah tuh..bongok la! buta telinga rupenye.

    BalasPadam
  15. memalukan diri sendiri eh? sangat berbeza ok lagu tu.duh.stop.

    BalasPadam
  16. Tuan-tuan semua ada tengok cerita kartun "Ratatouile" tak? Alaaaa...cerita tikus yang pandai masak tu. Haaa..aku rasa lagu background dia sama macam lagu Yuna tu. Cuba dengar-dengarkan.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online