BREAKING NEWS

DayangKu Intan ajak rakyat tukar Kerajaan..

Semalam berlangsung satu ceramah umum di Taman Indera Barat Titi Gantung Perak. Penceramah yang dorang jemput ialah bekas penyanyi 80-an, Dayangku Intan.

Semua orang dah sedia maklum bahawa DayangKu Intan tu dah join PKR dan mengaku wala' pada Anwar Ibrahim. Jadi dalam ceramah dia, for sure lah dia balun UMNO/BN habis-habisan..

Didalam ucapannya Dayang Ku Intan beranggapan bahawa kerajaan BN yang memerintah sudah tidak relevan dan seharusnya ditukar dengan kerajaan yang bersih dan telus iaitu kerajaan Pakatan Rakyat.

Padanya kerajaan BN tidak mampu untuk menyelesaikan masalah rakyat termasuk masalah sosial yang melanda para remaja seperti penagihan dadah,lumba haram,sex bebas dan sebagainya.

Kata Dayang.., ketidakmampuan kerajaan ini adalah kerana tiada kesungguhan untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat.

Penyanyi tu mendakwa.., tumpuan pemimpin pemimpin BN banyak tersasar kepada kegiatan mengaut kekayaan dengan mengunakan kuasa yang diberi..

Bagi gua, inilah untungnya join Pakatan laknatullah.. Dorang boleh fitnah apa saja yang dorang suka pada kerajaan yang selama ni terbukti menjaga kebajikan rakyat..



7 ulasan :

  1. Laa.. pakai jubah ke...

    BalasPadam
  2. janji masin mu21 Mei 2012 4:23 PTG

    tiada kesungguhan untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat ke...atau tiada kesungguhan nak panggil kak dayang buat show lg ke..??tu le artis kalau dah tak laku masuk PR lps tu balun le UMNO/BN kaw2 nye...untung le kan wala' kat bang non tu moga2 dijanjikan sorga oleh wali2 agung PAS tu le....

    BalasPadam
  3. Da brtaubat nasoha lah tu..juga pnyanyi dah x laku lg...

    BalasPadam
  4. Cakap mau tapi akai tada... kosong.... hakkk tuihhh...

    BalasPadam
  5. PR dah kehabisan modal...panggil Dayang ku Intan pulak jual temberang....kesiaan...

    BalasPadam
  6. komen aku senang saja kalau dia libatkan sex bebas...

    kelantan adalah negeri yg paling tinggi pengidap HIV POSITIF...

    lumba haram banyak pelumba bernombor plat D...
    kat penang negeri yg pembangkang pegang pun banyak jugak pelumba muda yg menjalankan aktiviti lumba haram...

    jgn suka hina org kata tak tau pimpin negara...
    hal dalam kain sendiri pun belum tentu ko dapat jaga ada hati nak kondem org lain...

    kata pepatah baru...
    BULU ORG PANJANG DITEGUR,
    BULU SENDIRI BERSERABUT...

    pejuang hamas...

    BalasPadam
  7. ish ish ish.....dah tak laku...nak cari glamour....masuk politik...tunjuk baik ..lepas tu kutuk kerajaan...cermin diri dulu la...

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online