BREAKING NEWS

TERKINI!!! Abby Abadi marah bila DIFITNAH masuk PAS..


Gua terbaca dalam twitter milik pelakon Abby Abadi pasal khabar angin yang mengatakan dia sudah join PAS.. Bukan main lagi dia nafi dan tak mengaku sertai politik PAS seperti yang didakwa pelbagai pihak..

Kata Abby, dia hanya dijemput berceramah bagi menceritakan 'pengalaman hijrah' dia.. Dan dia duduk dipentas PAS bukan sebab dia nak menceburi bidang politik..

2-3 hari lepas.., tersebar gambar Abby yang sedang berceramah di Pentas Himpunan Pemuda Islam Rhu Rendang, di Pantai Rhu Muda, Marang anjuran PAS Terengganu.

Itulah punca sebenar Abby dikatakan dah masuk parti PAS.. Dan gambar itu juga jadi punca Abby dihentam teruk dalam laman Facebook..

Apapun, kalau betul Abby 'terbuka hati' nak sertai PAS, gua rasa tak ada benda yang nak dirisaukan..

Mungkin Abby takut periuk nasi dia dalam lakonan terjejas sebab sertai politik pembangkang agaknya.. Pasal tu lah laju je buat penafian... Hahahaha...

19 ulasan :

  1. Baguslah ada penjelasan..

    KRONOLOGI ISU ISTIJUARA SDN BHD – RAJA NONG CHIK BAGI KONTRAK PADA ANAK SENDIRI? Baca di sini...

    http://apakecoh2.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. kalau nak msuk pas pn masuk jer jgn berkias..si abby ni dah tak laku dah bab tuh cari publisiti murahan

    BalasPadam
  3. alaaa..abby jgn tiru perangai wardina. apa nk ditakutkn, pas bukannya makan org pun. tp pmmpin pas mmg byk scandal dgn bini org.

    BalasPadam
  4. apa pulak abby, PAS tu parti berdaftar laa.. sah di sisi undang. apa nak ding dong ding dong pulak..

    BalasPadam
  5. Apa kau kata Abby "Manusia2 yang suka bersangka buruk pada orang lain padahal seagama". Menarik tuh..tapi elok kau aju soalan kau tu kat orang2 PAS atau muslimah PASngok tu...

    BalasPadam
  6. Parti bukannya agama..kalau masuk mana2 parti pn tak kisah..kita rasa parti itu bagus masuk jer..tp kalau rasa ianya cuma sekadar indah diluaran..tak payah lah msk parti..jd pemerhati sudah..time mengundi kita pegi undi...apa2pn tahniah utk abby kerana telah mendpt hidayah utk kearah kebaikan.

    BalasPadam
  7. Nak "berhijrah" pun kena naik pentas jugak kah? Berhijrah nak kena bagitahu jugak kah?

    BalasPadam
  8. eleh...tak heran pun abby masuk PAS ..ada aku kesah??

    BalasPadam
  9. anugerah skrin tv9922 Mei 2012 10:17 PG

    ntah...sapa nak heran kan kalau abby masuk PAS??dpt le tiket free masuk sorga dr nabi nik ajis...atau pon boleh le masuk sesi kaunseling dgn ostat badrol jam 3 pg....hehehehe....

    BalasPadam
  10. YANG jgn marah2...
    tak cute la...

    pejuang hamas...

    BalasPadam
  11. fkir elok2..kerajaan or pembangkang..

    BalasPadam
  12. pas ni nak popular tapi asyik gunakan artis yg dah x popular.kesian

    BalasPadam
  13. dah tak laku, cari makan kot lain pula noooooo. cakap berbelit-belit tapi tak pa kerana halal bagiku, haram bagimu. sekarang, abby dan aishah boleh berduet buat lagu.

    BalasPadam
  14. artis umpama model bagi semua lapisan... kalu artis terdedah pemimpin yang berkuasa. x tegur... makna kata pemimpin mengahalalkan cara hidup macam tuh.... nabi x melarang kita berhibur... tetapi kena berlandaskan islam... abby abadi dah berubah jangan kita hina2 sukurang2 dia kembali ke jalan allah...

    BalasPadam
  15. PAS bukan sekolah agama, lagi baik kalau daftar masuk belajar kelas mengaji & fardu ain di mana2 masjid sekitar Lembah Kelang

    BalasPadam
  16. bagusle dah berhijrah tak yahle nak komen lebih lebih semuatu kehendak tuhan

    BalasPadam
  17. NDON ni dia dah terang2 nafikan masuk pas..korg tuduh dia buat apa! kak ndon ni,dia dulu bkn seksi sgt pun dah pakai tudung dah apa nak diungkit2 lagi!!!!!

    BalasPadam
  18. btul2 sy sokong 100%

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online