BREAKING NEWS

TERKINI !!! Gambar mahasewel meroyan bila DBKL tutup Dataran.

Pihak DBKL telah berjaya menutup keseluruhan kawasan Dataran Merdeka pada pukul 4.30 pagi tadi.. Semua mahasewel dan juga pencacai Ambiga telah diusir keluar dari kawasan padang..

Dorang kini terpaksa berkumpul ditepi jalan dan di kawasan berhampiran..

Tindakan DBKL tersebut telah menimbulkan rasa tak puas hati dikalangan para pemimpin Mahasewel yang baru nampak batang hidungnya hari ni..

Antara yang paling kuat terpekik terlolong di Dataran Merdeka sebentar tadi adalah Safwan Anang dan juga Syukri Razab. Dorang ni menuduh DBKL menjadi talibarut Umno untuk menghalang kebangkitan mahasewel di Malaysia.

Khabarnya, puak-puak Mahasewel tersebut akan berarak ke Masjid Negara dan akan membuat kacau dikawasan masjid pula selepas solat Jumaat nanti.

Mengikut maklumat yang diterima, dorang akan menjadikan Masjid Negara sebagai 'markas' kedua selepas Dataran Merdeka ditutup.






*Gambar ehsan Abu Nawas

7 ulasan :

  1. Assalam Bro

    Bodohnya bebudak ni... termasuk mak/bapak dia yang tak bertanggungjawab...

    BalasPadam
  2. diorang nie x belajar ??? kate mahasiswa... aku pun mahasiswa... xkn xde asgment.. ke test ke.. nmpak sgt dah malas belajar... da tak layak dipanggil mahasiswa da patutnya..

    BalasPadam
  3. uish dorang ni mana belajar, dorang ni semua pelajar yang kena gantung, kena gugur atau menggunakan alasan tidak mampu untuk meneruskan pelajaran kerana kos sara tinggi tapi mendapat biasiawa penuh, orang2 macam ni lah yang menjadi presiden SMM dan SAMM..

    BalasPadam
  4. anak sedara pak cik27 April 2012 10:36 PG

    apasal BDKL tak hantar kaldai2 mahasewel nie ke zoo negara je..??buat semak je la spesis2 nie...elok dikurungkan je satu kandang dgn harimau atau orang utan kat dlm nu....

    BalasPadam
  5. woi budak2!! dahlah hingus pun tk kering lagi, makan minum mak bapak tanggung. pegi balik bilik korang, basuh baju, kemas bilik, siapkan assignment, belajar rajin2 supaya boleh score 4 flat exam nnti...jgn asyik nk memonteng je kerjanya....kalo malas nk belajo, baik berhenti jual air je kt tepi jln, ramai lg bebudak2 lain yg nk belajar kt luar tu

    BalasPadam
  6. nama je blajar tinggi2 tapi bodoh betingkat-tingkat. tempat orang nak beriadah korang g bekemah...memang sial tul lah. cuba kalu orang ramai g bekemah kat laman umah mak bapak korang...apa korang rasa...
    o aku tau dah mesti korang+mak bapak korang x rasa apa coz korang mana ada perasaan+otak
    kalu krajaan hapuskan PTPTN puak2 ni cari plak isu lain...nanti korang mintak plak ijazah ke degree percuma plak ye.
    bengong betul.....ikut la telunjuk ANUar + ambigau tu,korang berembun,bernyamuk kat dataran....sifu korang ANUar syok2 bagi ambiga mkn aiskrim kat umah

    A.B.A.I

    p/s Puak2 berSHIT tgh bz praktis utk lakonan esok ni

    BalasPadam
  7. SMM = Saya Memang Malas
    SAMM = Saya Amat Malas Mengulangkaji ...

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online