BREAKING NEWS

Makkah dan Madinah dicemari najis Beersih.

Yang gua tahu, umat Islam ke Mekah dan Madinah untuk beribadat dan sucikan hati dari sifat-sifat keduniaan.., bukannya untuk bersihkan pilihanraya..

Tapi lain hal pulak dengan penganut-penganut agama PAS dan Ambiga.. Dorang dah jadikan dua Kota Suci umat Islam tu sebagai tempat untuk lancarkan ideologi haram dorang.. Memang macam gampang!!

Lidah rasmi PAS HaraMkah melaporkan.., gerakan untuk mendapatkan pilihan raya yang bersih dan adil di Malaysia melalui Bersih 3.0 dilancarkan di dua kota suci umat Islam, Makkah dan Madinah semalam.

Ia dilancarkan oleh aktivis Bersih 3.0 yang berada di kedua-dua kota ini hari ini, dua hari menjelang perhimpunan raksaksa di Kuala Lumpur 28 April ini.

Di Makkah, pelancarannya dibuat di depan restoran D'Saji milik Malaysia yang terletak dibangunan perniagaan di hadapan Masjidil Haram.

Kira-kira 20 rakyat Malaysia terlibat di majlis pelancaran itu. Hampir kesemua mereka memakai baju kuning berlogo Bersih 3.0 di samping menaikkan banner Bersih 3.0.

Di Madinah pula, pelancaran dibuat di dalam perkarangan Masjid Nabawi iaitu di bawah payung gergasi masjid itu.

Di sini, lebih ramai aktivis berkumpul iaitu kira-kira 30 rakyat Malaysia yang sedang berada di sana.Mereka juga memakai baju kuning Bersih 3.0 di samping menaikkan banner.


4 ulasan :

 1. Akmal Ahmad: tapi kenapa perlu buat macam ni..perlu ke politik2 di Rumah Ibadat umat Islam..leh terangkan x..saye daif la bab ni....

  BalasPadam
 2. AKMAL AHMAD tu sepupumahasewel adam adli....jangan dilayan.....bodo betingkat-tingkat tu

  BalasPadam
 3. Rasulullah shallallahu `alaihi wa sallam bersabda "Aku akan menjamin rumah di tepi surga bagi seseorang yang meninggalkan perdebatan meskipun benar. Aku juga menjamin rumah di tengah surga bagi seseorang yang meninggalkan kedustaan meskipun bershifat gurau, Dan aku juga menjamin rumah di syurga yang paling tinggi bagi seseorang yang berakhlak baik."(HR. Sunan abu dawud : 4167)

  Tapi mesti ingat, JAGA SHOLAT, JAGA SHOLAT, JAGA SHOLAT

  BalasPadam
 4. x usah d layan budak x bertauliah 2... mngabihkan borah je... dri sndiri xbtol nak maen hukum hakam..sesat2

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online