BREAKING NEWS

Ustaz Azhar Idrus KUTUK Cikgu Shida.. Panas bebb!!!


Sebelum apa-apa, gua nak clearkan disini.., gua tak ada masalah dengan Ustaz Azhar Idrus.., gua juga terhibur dengar keletah Cikgu Shida.., dan gua suka dengar lagu Yuna..

Tapi walau minat macammanapun, yang salah tetap kena tegur jugak kann.. Jangan lah pulak taksub membuta tuli macam pengikut Nik Aziz..

So.., kali ni gua nak sentuh sikit pasal komen Ustaz Azhar Idrus tentang lakonan 'miming' Cikgu Shida didalam Youtube.. Baca kat bawah ni kenyataan dari Azhar Idrus..


Gua setuju bila Ustaz Azhar Idrus kata sebagai seorang pompuan, mereka kena ada rasa malu.. Tak kiralah artis ke.., lawyer ke.., bini Perdana Menteri ke.., kena ada sifat malu beb..

Kalau pompuna tak reti malu.., lawa macam manapun tak guna baii.. Tambahlah yang huduh banget.. Dah la huduh.., tak reti malu pulak tu.. (Tak ada kena mengena dengan hidup dan mati ye..)

So.. sepatutnya Cikgu Shida tu kenalah terima dengan hati yang terbuka.. Orang kata.., bila ada lagi insan yang sudi nasihatkan kita tu.., tandanya masih ada yang sayang..

Janganlah meroyan sangat bila kena tegur.. Kalau teguran untuk kebaikan, apa salahnya ye takk?

Jadi.., jom kita baca luahan hati Cikgu Shida.. Gua prinstcreen khas untuk bacaan korang..

Renung-renungkannn.., dan selamat tidur... Have a sweet dream Maya Karin.. Hehehehe...



174 ulasan :

  1. Dia nak minang hang kot Shida oi...sabar je, tunggu rombongan...hehehehe

    BalasPadam
  2. kretiviti,imaginasi,otak , fikiran,berfikir,menulis,mengira,bercakap,menanyi dan lain2 adalah anugerah Allah,sama separti ustaz,berakal ilmu dgn agama seperti cikgu youtube berakal ilmu dgn ilmunya,tidak ada satu benda pun dia dunia ini dijadikan ALLAH untuk permainan dan permainan tak layak untuk nya, cikgu youtube ada kelebihan nya begitu juga ustad ustream.pun ada kelebihan semaunya pasti ada juga kelemahan adanya,maka sebagai manusia berakal(otak yg berfikir) tak kira apa jua cabang ilmu yang di kuasai harus lah kita sekalian manusia menghormati,nasihat menasihati harus malah wajib tetapi nasihat yg terbaik adalah nasihatlah diri sendiri,ustad ustream bukan nabi cikgu youtube bukan bukan adawiyah(wali) maka cermin lah diri ustad ustream dan cikgu youtube cuba tengok ada tak dua lubang hidung, kalau ada syulurlah sebut lah alhamdulilah.asam garam kehidupan dan warna warni insan bergelar manusia.usatd ustream yg celupar mulut kena awas,cikgu youtube yang popular kena beringat,adios dan wasalam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mulut celupar tang mana?lebih sudu dari kuah nmpak gayanya.brktalah benar walaupun pahit

      Padam
    2. selepas saya membaca apa yang ditulis kedua pihak dan komentar yg lain....alangkah malunya saya melayu malaysia ini...ada cikgu bahasa inggeris bukan sahaja lantang melenting ditegur, tapi malunya bila beri komen salah grammar "it gives me confidence", bukan "it gives me confident" - I am confident to send my trainees to school when they can speak English well and be more focus on their teaching job rather than making themselves fools and clowns on the net. dan teguran saya juga untuk ahli agama semua....bila jadi pendidik...mohon berbicaralah dengan suara yang lantang, tetapi bahasa yang lembut, lebih dalam maksudnya dan kekal dlm sanubari..

      Padam
  3. Agak2nya laa, bagi Azhar Idrus tu.., semua orang dalam dunia ni salah... Yang betul ader 2 orang sajer; dia, dengan entah sapa sorang lagi..

    Humm... kalau dah masuk virus 'riak' tu.., susah sikit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aper pon aper yg d kata kan ustad mmg benar hukum allah tertulis dlm quran,kerajaan yg terang2 menghalalkan perniagaan arak n judi x nak korg jd kan isu ... Klu ustad ulamak sumer x betul abestu ikot saper ....ikot kafir yg beraja lela d negara kita...sepatotnye kita anti kafir bkn. Ulamak atau ustad pk laa...

      Padam
    2. Setuju .hukum dh kta begitu.kena hormat ajaran islam.jgn lihat sape yg berkata tpi lihat apa yg dikatakan.kalau dh termaktub begitu kita kena ikut. Jdilah muslimah yang baik lebih lagi seorng guru menjadi role model kpd murid.

      Padam
  4. Itulah pengaruh dari ajaran wali selipar, tak caya...dia sendiri pun kutuk siWali Selipar tu... bermakna dia rasa diri sendiri sahaja betul...org lain jangan.....(ria'lah tu...)
    Terbau juga hangit api neraka membakar kulit???

    BalasPadam
  5. Hahahahaha ........ kalau kutuk orang memang sedap. Itulah perkara yang paling sedapkat dunia neh. Yang ostad tu kutuk, hina, maki dan membodohkan orang lain terutama orang UMNO tu dia tak rasa malu ke. Tak malu ke dengan Allah. Allah suruh kita kutuk, hina dan maki orang ke .......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meme mu yg baghal hampeh

      Padam
  6. TEPUK DADA tanya imannn...renungkanlah sebaik mungkin...

    BalasPadam
  7. ustaz ahzar pung sama sahaja dia manusia biasa je...jika matang akal agama sekali pun mesti bersopan dlm teguran dalan hal agama nabi menyarankan lebih berhemah dlm saling tegur menegur..dgn saluran yg sehabis habis baik..maklum lah kalau manusia dah gagah ,peminat ramai...timbul gong lah pulak...jgn sampai riak dada insallah.anda semua sdi beri keistemewaan jdi guna utk kebaikan insan.sekian ganu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tegur molek tu..ke nk tegur ganne lg?aku baca xdok pun sikit teruk teguran tu.kalau hal agama semua nk tentang..kalau hal maksiat semua pakat nl setuju.inilah dunia akhir zaman...nanti di akhirat sibuk nk cai nabi utk dapat syafaat..tp semua suruhan Allah dan nabi nk tentang..ph2 saya nk tanya saudara molek ke saudara kt kt org mcm tu.statment saudara tu baru mengata kt org...fikir lah k moga Allah mengampuni saudara..n pg la mintak maaf kt ustaz tu.dan sekalian pengomen lain pun.ingatlah k dosa kita kt Allah semua Allah ampun kecuali dosa syirik..kepadanya..tp kene ingat dosa kita kt org Allah xkan ampun selagi tuan punya badan xampun..jadi hati2 lah nk komen jgn sampai mengata org.ok sekian wassalam...

      Padam
    2. Betol tu..ustaz azhar spatutnya menegur dgn ayat yg lebih sopan atau perkara ini sepatutnya disarankan ditegur tanpa menyinggung dan secara tertutup..mungkin apa yg cikgu shida tu salah tp cara penyampaian teguran itu yg kurang bersesuaian.kita sama2 manusia..
      Nabi xpenah menentang sehingga menimbulkan sakit hati..nabi muhammad xda mengajar umatnya menentang sesuatu dgn cara yg akan menyinggungkan perasaan org lain..aku fhm mgkintujuan ustaz adlh tujuan yg baik tp cara penyampaian kurg elok...kau pulak jgnlah nk crita dosa org..kita sama jer manusia biasa bezamya cuma ilmu dan iman..jgn cpt melatah.itu dh salah caranya.. nabi menyarankan kita supaya bersabar.sekian..akum

      Padam
    3. Nabi pesan jgn bedebat dengan org jahil..bnyk yg dipertikaikan bnda betul..seumpama bani Israel....

      Padam
  8. JADI 'MUSLIMAH2 PAS' YANG BER'NASYID' SAMBIL TERKINJA2 KAT PARKING LOT MAHKAMAH 901 TU APECER USTAZ? TAKDE MALU KAN? TAK LAYAK DIPANGGIL MUSLIMAH KAN???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang citer bab lain kau pi citer bab lain.out of topic.suka mengait ngait kesalahan org ni memg yg jenis xtahu salah.asyik nak tuduh org.

      Padam
  9. kasihan dengan cikgu shida ni. saya pasti cikgu shida ni kesepian,yalah umur dah lanjut tapi masih single kalau da couple nanti diamlah kan.

    BalasPadam
  10. Btul jg ustaz tu ckp kita saling tegur menegur klu rasa tdk mau di nasiht lantak la

    BalasPadam
  11. knape sume nk kutuk uai, dh terang2 cikgu tu salah.org nasihat tu dengar je lar.

    BalasPadam
  12. Yg kutuk uai pn tkd rasa malu gak..aku sokong ape yg ustaz ckp..yg salah tetp salah..

    BalasPadam
  13. Ni r manusia skrg..bile ahli ulamak menegur,,d katakn salah..tp bile ada yg buat salah. Di belanya hbs2 an..pape pn aku sokong apa yg UAI ckp..yg salah tetp salah

    BalasPadam
  14. kalau kita mula banding perbuatan kita dgn perbuatan yg lebih teruk...sebenarnya kita dah mengaku perbuatan kita tu memang teruk.
    Macam orng berzina...dah memang teruk. Tapi nak rasa ok, banding dgn orng yg merogol. Sambil cakap "perogol lagi teruk, saya berzina, saya sukarela"
    Begitulah kes cikgu shida. Dia dah terima perbuatannya salah. Tapi nak rasa ok, banding la dng perbuatan berbogel. HUjah kamu tak boleh pakai Cikgu Shida. Macam la takda orang tegur kamu sebelum ni,sampai nak meleenting macam tu. Kalau dah buat salah publicly, kena terima lah apa pun risikonya. Penyokong pun serupa la...

    BalasPadam
  15. @tanpa nama 8 Januari 2012

    Mula2 saya melihat aksi cikgu shida sebagai perangsang murid2nya utk yakin. Dah cikgu boleh buat, anak murid pun boleh buat. Ini bagus. Logik kalau org kata kreatif dalam mengajar.

    Cuma sepatutnya, cikgu luahkan kreativiti depan murid. Sebab itu matlamatnya, utk murid. Kenapa nak masukkan dalam Youtube? Adakah murid kena buka Youtube selalu utk tengok cikgunya yg yakin? Fahamkah murid2 itu, ttg berapa ramai yg tengok cikgunya...kemudian mereke pun rasa yakin? Apa rasionalnya?

    Tak salah guru guna sebarang pendekatan dlam mengajar. Tapi tumpukan kepada golongan sasar ygn dimaksudkan. Bukan satu dunia kena tengok. Itu dah melangkau batas malu pulak.

    Ada ramai guru tadika yg menari bersama anak2 muridnya. Perlukah guru2 itu menari dalam youtube?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy sokong 100%.buat sstu perkara biar kena dgn tempat dan sewaktu dengannya..kena pkir kesan baik buruk.jgn kerana kita suka suka tpi rupanya menjadi ikutan golongan yang hingusnya belum kering lg.

      Padam
  16. slm..sape yg brsetuju ngan ustaz..same spt die stuju n sokong agame..utk wira warisan..xslh die nk menarik prhatian ank murid..tp de batas dlm islam..sy sbg pompuan trase ape yg die buat amt mengaibkn kaum hawa..klu ckp nk ajr murid..nape smpi hntr dlm youtube ngan video klip yg bkn murid perlu???kte skang byk jahil..jd bsyukur..ustaz azhar mseh de..tuk guide kte tuk kmbali ke pangkal jln..jgn suke mnntg agame..sbb korg akn same ngan syaitan..ajjl dh bfirman bab ni..klu pmrntah yg hy bg bantuan kt korg..br nk sokong??korg sume dh besau..berumur..ptot ilmu agame dh byk jd amln..tp mseh ade yg ckp ustaz xtol..klu itu yg blaku pd dri korg..korg nilai..dri sndri..NK SYURGA KE NERAKE..SBB DI SANE ADLH DUNIE TUK SLAME2 NYE..yg myokong ustaz..anda dh dicatit oleh malaikat pahala anda di bahu knn

    BalasPadam
  17. yang baik djdikn tauladan yg buruk djadikn sempadan. ingat2lah k.....

    BalasPadam
  18. salam kepada semua umat nabi muhammad saw..jangan buang masa anda dengan memikirkan pasal perkara ini banyakanlah ibadah untuk bekalan di akhirat kelak sesunguhnya "neraka" itu tak sanggup sy nak bayangkan...ya allah.

    BalasPadam
  19. salam..ustaz azhar hny menegur ape yg patut..

    BalasPadam
  20. dah kalau uai cakap yang betul apa salahnya.peringatan utk cikgu2 dan yang bakal menjadi cikgu..

    BalasPadam
  21. Allah melaknat wanita yg bpakaian myerupai lelaki dan lelaki yg bpakaian myerupai wanita dan seumpamanya.
    Ini saja dah ckup membuktikan yg kita nampak , jgn menghalalkan sesuatu yg telah Allah haramkan.

    BalasPadam
  22. Allah melaknat wanita yg bpakaian seperti lelaki dan lelaki yg bpakaian myerupai wanita dan seumpamanya. Jgnla menghalalkan apa yg telah Allah haramkan. Wanita yg beriman tdak akan mjadikn dirinya suatu tontonan. Wallahualam..

    BalasPadam
  23. tgk kanan kiri8 Mei 2012 10:16 PTG

    bile kt ditegur berlapang dada r ckit...positif, mudah2an kt Allah bg kkuatan pd kt utk baiki kelemahan diri

    BalasPadam
  24. yang penting perbuatan yang salah hendaklah ditegur dan diubah. tanpa mengira kedudukan, pangkat, darjat seseorang..

    BalasPadam
  25. As salam.maka sesungguhnya kita patut bersyukur sekiranya masih ada orang lain menegur kesalahan kita dan itu salah satu tanda Allah masih sayangkan kita.amati la makna surah wal asri.....

    BalasPadam
  26. cikgu shidah:janganlah terlalu angkuh dengan pendirian sendiri yg tak kene gaya. teguran untuk kesedaran...yg salah tetap salah. yang salah tak boleh dikata betul. tak rugi kalau terima dengan teguran. anda kata anda malu tapi drp tulisan anda anda bukanlah pemalu orang nyer...org yang pemalu tak gamak nak menulis sebegitu rupa ayat nyer..

    BalasPadam
  27. SUBHANALLAH .. cikgu syida nie layak kea menjadi cikgu ? cube suoh dye blaja balik tentang agama time dye kecik2 dulu ? secara terperinci tentang ADAB SEORANG WANITA .. dan AURAT WANITA .. so ? cikgu syida ? bile para ulamak or ustaz2 menegur ? kite terima dgn hati yang terbuka .. dalam islam kite kene saling menegur or menasihat agar same2 tahu akan kesalahan kite .. assalamualaikom

    BalasPadam
  28. Bagi saya, tak salah ustaz tegur demi kebaikan.
    Sebagai seorang cikgu, memang patut pun dibuang rasa malu tak bertempat.
    Tapi untuk mengajar budak-budak je, bukan sebagai tatapan umum.
    Saya kagum dengan Cikgu Shida, tapi dia dah macam tu dengan teguran ustaz, saya rasa malu pula dengan cikgu Shida...

    BalasPadam
  29. memang memalukan kelakuan sebegini

    BalasPadam
  30. cikgu shida teruskan niat yang baik dan kaedah yang berkesan selagi ia dapat memberi faedah kepada pelajar cikgu...kata orang jadikan panduan bukan pegangan..murid cikgu saja yang dapat menilai baik buruk kaedah yang cikgu gunakan..bukan semua murid dapat menerima satu kaedah ... usaha baik cikgu saya doakan diberkati Allah sekalipun seluruh alam mengutuk cikgu .. selagi cikgu ada pegangan dan yakin dengan apa yang cikgu lakukan untuk kebaikan murid murid cikgu ... teruskan lah .. ingatlah kata orang jadikan panduan bukan pegangan .. walaupun semua orang percaya dengan tuhan yang satu tetapi seperti lah lapan orang buta melihat seekor gajah...salam salam salam selama lamanya seluruhnya selagi ada ruang selagi ada waktu

    BalasPadam
  31. emmm...setakat teguran...klu nk diterima elok la...tp klu di tolak, fikir2kan la..terima dgn terbuka...bt pe nk melentiing...whatever...

    BalasPadam
  32. to cikgu shida... awak tu cikgu... kena la tunjuk perangai yang elok sikit... tergelek-gelek tengok ... takder perasaan malu ke.... mende tu tak miss la.. ingat sembahyang jgn lah miss.. jangan lengahkan... tp betullah... orang macam awak ni takder perasaan malu... klu guru muzik pun takder la sampai nak over sangat...

    satu lagi bila orang tegor tu ambik la iktibar sikit... dunia awak ni boleh bawak ke akhirat ke.... tambah pulak yg tegor tu orang yang berpendidikan ugama yg tinggi....

    jangan anak murid awak terikut macam awak cukup la....

    jazakallah...

    subhanaallah.

    BalasPadam
  33. Cikgu shida angkuh dgn profesionnya sbg cikgu..dunia dah nk kiamat..pandangan ahli agama dipandang remeh oleh Manusia..bkn nk rs malu bla org tegur..nk fight pulak...adehh..ade jugak org babil@jahil camni

    BalasPadam
  34. dunia akhir zaman.. perkataan yang dikeluarkan oleh ulama dibahas dan dipermain2kan..

    BalasPadam
  35. UAI hanya menegur, tak kutuk pun. Cara dia btul rasanya, dgn menegur di Fb skurang2nya dpt mjadi peringatan utk yg lain. lebih kejam jika kt hanya biarkan org spt cikgu shida tu terus rs syok sndiri. Ksian...selain yg suka, bpe ramai jgk yg mgutuk beliau. Klu hobi pun rsanya, biarlah video tsebut utk simpanan sndiri. Tak perlu la tnjuk pd public. Islam jg melarang umatnya melakukan pkara yg sia2. what for she do like that?

    BalasPadam
  36. assalamualaikum....cadangan sy cg shida rujuk kepada ustaz2 di sekolah ke pejabat agama ke atau yg berpengetahuan tinggi dlm bidang agama...rujuk dan perhalusi, btul ke tindakan cg...di mana batas2 seorang perempuan yg beragama islam...teguran ustaz memang benar...rujuk hukum...siapa yg menegakkan kemungkaran seolah dia menentang hukum ALLAH SWT..nak buat mcm tu boleh sgt...tp depan suami...ni bukan soal menyebelahi @ penyokong ustaz tp salah disisi ALLAH tetap salah...TAKBIR!

    BalasPadam
  37. Nun Jauh Disana11 Ogos 2012 6:34 PG

    Ustaz azhar tegur anda xkira la sesiapa utk kbaikan diri anda.teguran pedas amat mberi kesan. Sbb tu bila ustaz azhar beri teguran pedas supaya anda semua terasa. Jika tidak buat mcm tu,mcmane kita semua dpt berubah? Kita sbg msyarakat kena saling tegur menegur barula kita dpt mperbaiki diri sendiri. Kita dibumi Allah S.W.T perlu ikut perintahNya. Kita hanya tumpang di bumi Allah s.w.t dan harta kita hanya pinjaman Allah s.w.t...sbb tu kita wajib ikuti suruhanNya. Esok lusa kita mengadap ilahi dan apa amalannya yg kita bawa?selamat beramal...

    BalasPadam
  38. Cikgu shida....tak laku ke ?...sampai buat iklan dlm u tube...buat la iklan dlm porno tube...bogel trus,... Lagi popular...

    BalasPadam
  39. Sy sbg guru pon pernah menegur cikgu shida secara baik di fb..terus sy di marah dan di unfren n block.... mungkin sbb dia hidup bersendirian menjdikn dia sukr untuk menerima tegurn kerana terlalu berdikari... Mmg ada cikgu yg begini... sombong dan angkuh.. n sy setuju kita guna pelbgi teknik mengajar tetapi tujukn hanya pd golongan sasaran xperlu hebah di utube... wallahualam...

    BalasPadam
  40. bleh tahan kelazerannya cikgu ni.

    BalasPadam
  41. menyampah dgn sikap sombong che shida

    BalasPadam
  42. Bersyukurlah apabila masih ada org yg sudi menegur n menasihati kita..apa lg kalau yg mnegur itu dari kalangan org2 yg pakar bab2 agama..utk cikgu tu, martabatkan profesion keguruan bkn di utube.

    BalasPadam
  43. shida ni x layak pggl ckgu..memalukan bangsa melyu yng sedia mundur....pada yng komen apa ustaz kabo,mung seme sama jer ngn shida ni...xda maruah...bodoh pertahankan menda y terang2 salah...klu aq adik shida ni mmg x mengaku saudara r

    BalasPadam
  44. kepada yg berugama islam kembali kepada ajaran islam sebenar..jangan terus hentam orang lain..kita yg kurang ilmu ni duk diam2 sudah la..dalam diam kumpul ilmu..AL-QURAN pun x habis baca dah pandai ckp pasal agama..be matured ok..kalau saya ditmpt ckgu shida saya akan berterima kasih kt ustaz sbb dah bg tahu apa kesalahan sy dan apa pula yg perlu dibaiki..lagi pun beliau menjawab soalan yg ditujukan..jgn hentam ustaz tu pula..kalau nak difikirkan ikut akal waras pun betul juga..sebagai perempuan kita msti ada rasa malu..kalau tidak,knpa ALLAH sruh permpuan tutup aurat?knpa kena jaga tingkah laku?knpa??sbb ALLAH x nk kita malu dikemudian hari,mcm zaman sekarang ramai wanita yg x malu..fikir2 kan lah..

    BalasPadam
  45. hehe..... klu ust tegur pun tak boleh... habis nak tunggu siapa tegur, nak tunggu ulama besar dari mesir tegur.... betulah lah apa yg UAI tegur tu...

    BalasPadam
  46. nama jer cikgu tp belum tentu lagi beriman..
    otak bijak jiwa kosong..

    BalasPadam
  47. Terima hakikat yg pompuan nie paling byk dduk dlm neraka

    BalasPadam
  48. Fikirlah dgn jujur dan tulus ikhlas wahai cikgu shida jika teguran itu benar. X rugi kita memunasabah diri dan dapatkan pelbagai pandangan utk buat keputusan. Kadangkala niat baik kita mungkin membawa kepada lebih kerosakan drpd kebaikan maka cepat2lah kita sedar dan kembali.walwahuallam.....

    BalasPadam
  49. Teringin nk tahu sapakah gerangan Tanpa Nama ni..Hehehe...

    BalasPadam
  50. JADI 'MUSLIMAH2 PAS' YANG BER'NASYID' SAMBIL TERKINJA2 KAT PARKING LOT MAHKAMAH 901 TU APECER USTAZ? TAKDE MALU KAN? TAK LAYAK DIPANGGIL MUSLIMAH KAN???

    BalasPadam
    Balasan
    1. hang pew cter tbe2 kuar sal p0litik...

      Padam
  51. memang lumayan jadi ustaz selipar..sekali ceramah aje dapat RM20k..takyah nak bayar cukai..minima 4x ceramah seminggu!

    Tapi kena la ada modal best2 baru sedap ceramah2 tuh..kena ada modal PANAS..sebab manusia ni tabii dia suka mendengar kata mengata..

    BalasPadam
  52. apa yang ustaz ckp tu adlh untuk kebaikan kamu juge,, kerana kamu adalah seorang ISLAM.. jadi jgn la mempersoalkan bila ustaz mmperkatakan ttg apa yang betul & apa yg salah dlm Islam.. kamu bknnya bodoh utk membezakan sume tu.. tapi kalau bodoh tu teruskanla..huh..sape kamu kalau nak dibandingkan dengan dia, seorang yg penuh berilmu yg digelar ulamak...jgn menampakkan kamu sbgai seorang manusia yg 'kerdil' di mata org lain..

    BalasPadam
  53. hairannya saya org yang mengutuk2 UAI dgn gelaran ustaz selipar tu.. knp sakit hati sgt kat dia.. dia hy mberi jwp mgikut hukum.. klu dia bagi ajaran sesat dh lama kena tangkap dah.. mmg dia popular dan cara pyampaiannya disukai ramai org, mjwb soalan2 tanpa selindung.. organizer nak bayar dia salahkah? dah mmg rezeki dia..tp mmg ada yg x suka bila terkena batang hidung sendiri.. klu mmg diri kita sendiri hebat dan arif ttg agama, bolehlah kot nk lawan UAI.. sy ni ala kadar je.. yg penting hukum ttp hukum, buat apa nak berbahas bab2 agama yg mmg terang2 dah Allah buat peraturan..

    BalasPadam
  54. uztaz tgor macam tu biar die sedar.admin ni nak kecoh benda kecik.aku antar virus kat blog kau baru tahu :D

    BalasPadam
  55. saya seorang perempuan trasa malu sgt dgn apa yg cikgu shida buat...

    BalasPadam
  56. yang salah tetap salah cikgu shida kena la terima dengan hati yang terbuka ni x moroyan x tentu pasal, peminat cikgu shida ni pon satu hal kalau dia terjun dalam lubang x kan korang pon nak terjun jugak renung2kan lah........?

    BalasPadam
  57. uai tegur benda yang betul, ni kepada peminat cikgu shida kalau dia terjun dalam lubang x kan korang pon nak terjun jugak renung2kan lah......?

    BalasPadam
  58. Teruskan berkarya cikgu..
    Tak perlu dengar cerita ustaz derus tu..
    Dia dibayar utk bercakap..
    Menjual nasihat-nasihat (Man Kueteow)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hbis ape yg ditgur oleh uai tu salah la ye.uai tegur blandaskn quran dan hadis.kalu engko x stuju maknanye kau dh kufur.baik engko btaubat.

      Padam
    2. Wah ada yg sokong hiburan dan tolak utk dgr ajaran Islam? ya rabbi dunia akhir zaman...

      Padam
    3. Base jahil agama.soh mok pok mu g ato blajo agama mula r

      Padam
  59. Aslkm semua

    Betullah apa alFadhil Ustaz Azhar cakap tu. Lagipun dia bukannya kutuk, org tanya, so dia wajib menyampaikan apa yg hak, kalau tidak jenuh berjawap depan Allah di Mahsyar nanti. Cikgu Shida sepatutnya sebagai seorang intelek tidak wajar berkelakuan begitu, kalau takat dlm kelas nak motivate muridpun biar ada batasnya, apatah lagi bila di download masuk "youtube", worldwide org tengok! Isyy, biarlah berpada2 Cikgu Shida sebagai seorang muslimat. Wallahu'alam

    BalasPadam
  60. Daripada komennya Cik Gu ni nampak tidak boleh menerima teguran. Lelaki yang terhingin nak melamar dia ni akan fikir beribu-ribu kali. Takut lelaki tu jadi pompuan dan cikgu ni akan jadi singa jantan!!!. Dunia diakhir zaman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku s0k0ng...tgk roma p0m aku xhingin

      Padam
  61. sebab malu bertempatlah kene stop dan delete video2 memalukan tu. kalau video yang berkaitan profesion sebagai cikgu apa salahnya nyanyi lagu yang bole beri tips2 mudah lulus periksa ke, mudah ingat subjek tertentu ke ataupun ceramah motivasi ke..tak payahla nak miming2 ni buang masa je.

    BalasPadam
  62. APE JAWATAN CHEGU SHIDA NI, SMPAI BERLAGAK NK TUNJUK AJAR P'SION GURU.. AWK AJAR ENGNEERING KER? DOKTOR KER? X KOT.. SILAP2 AJAR MATH ATAU SAINS.. MEH TUNJUK PANDAI DGN SY... DASAR BODO SOMBONG..

    BalasPadam
  63. Saya malu nak MAIN GITAR depan orang Ramai.

    BalasPadam
  64. Apa yang Ustaz tegur tu benar........cuma mungkin lebih baik teguran dibuat secara peribadi kepada Cikgu Shidah tanpa menggunakan Facebook sebagai medium......ini mungkin telah menjatuhkan airmuka Cikgu Shidah dan secara tak langsung membuat Cikgu Shida membalas komen beliau......saya lebih suka pilihan dakwah secara diplomasi dan lembut.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalam..berckp soal jatuh airmuka ni awal2 lg c cikgu ni mjatuhkan airmukanya sdiri dgn mdwld video2 dia utk tatapan umum d utube..sbgai seorg prempuan sy turut brasa malu kali ptama tgk video dgn mimg muka mcmtu..

      Padam
  65. hampa xrasa cikgu shida nie mcm shock2 karan? hehehehe....aku tgk dh mcm 3 suku..jd dh comfirm2 jahil..

    BalasPadam
  66. umat mane lar kamu nh..islam xhlng untk b'ser0n0k tp ser0n0k 2 ada btsnye...pgng lar al-quran truti hadis...bwu smua mnjd...h0bi kn???d0sa adala...lau manusia xpunya nafsu xpew...nh wt mcm2...k0rg pk larh sndri

    BalasPadam
  67. sy setuju sgt2 ngn uai..xheran bile rmai org stil nk backing cg shida..ini la d kata dunia akhir zaman..org yg alim ulama x lagi d hormati malahan teguran mereka dipersoalkan sedangkan apa yang dikatakan mereka adalah demi kebaikan bersama..kepada cg shida, seharusnya kene lebih berfikiran terbuka dan berlapang dada menerima teguran..yg salah ttp salah..matlamat tidak menghalalkan cara..renung2kan laa~

    BalasPadam
  68. knapa dia ni (xlyk dipnggil cikgu) maaaf. tak malu lngsung? ada msalah mental yg kronix! pihak sekolah, pihak kemntrian yg d beri kuasa untuk mnjalankan tanggungjwab...toloonglah buang mnusia yg teringin nak jd khinzir ni...memalukan agama,pihak sekolah,malaysia,dan meruntuhkan akhlak anak anak kita. dia ni sakit. klo tak dberi rawatan, payah ni. orang lain pun tak kawin. teringin sangat ni...bangla yang 3 suku kan banyak...layak untuk si "khinzir" ini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elok2 nk tegur da bt dosa..jgn la sampai gelar kn ssorg dgn pglan mcm tu..allah marah..bia la berhemah sikit cara nya..

      Padam
  69. ni org kutuk ni, mesti pas ni ikut jejak abby tak abadi...tapi dia ni tak betul. mesti masuk P..,,,oops...sorry...biasanya yg dibenci rakyat smua akan bersatu ngan firaun moden tu!!!

    BalasPadam
  70. yang hok gheti sal agama jgn dok komeng tak tentu pasal ... nampak sgt jahilnyeee.. tanya ustaz or alim ulama betul2 kacau2 kalau begini level nye. Apa yg ustaz tegur tu dah lembut dan berhemah... dah terang terang hukumnya Allah swt dah lay down hukumnye... gi check dulu nuuhhh... asyik ustaz pun di buat mainnya... teghuk bebenor..Cikgu Shida. henti2kanlah.. tak elok teladannya pun....

    BalasPadam
  71. teruskan cikgu shida...semoga anda mendapat saham di neraka kelak
    amin....

    BalasPadam
  72. ORANG TANYA. USTAZ JAWAB.dah memang tugas dia. Jadi, apa masalahnya???

    BalasPadam
  73. betul la apa yg ustaz cakap...yg kita pompuan nak melawak tue buat per? memang cam tak kena gaya..wanita nie tabii pelembut & bersih..nape larrr nak tergedek2 kat youtube?

    BalasPadam
  74. Wanita yg beriman perlu ada sifat malu..apa yg dia buat org lelaki pun malu nk buat... errrrmmmm... betul dah ape yg ustaz jwb tu... mennyinggung cikgu shida ker? Benda yg xelok..baik ditegur klu tak melarat ntah ape2 nanti...

    BalasPadam
  75. Dari segi undang2 cikgu Shida x buat kesalahan pun.

    Dari segi profesion pun dia x langgar apa2 had (rasanya PPD dan JPN pun pernah bincang hal ni - clear).

    Dari segi malu...susah cakap, tapi saya ok saja. Video2 dia menghiburkan, dia berbakat dan berani - salute.

    Saya percaya cikgu Shida, cikgu yg baik untuk anak2 muridnya. Lihat sisi baiknya memanfaatkan teknologi. Bukan semua orang mampu. Dia buat ikut caranya. Tahniah!

    Komen ustaz... ustaz cakap dalam bidangnya - x ada komen.

    Sebagai manusia biasa, saya terima keduanya seadanya. Anyway saya suka saja Cg Shida. Orang macam cg Shida biasanya lebih baik dari kebanyakan orang suka yg bercerita (means mengumpat)hal orang lain. Berdakwah pun kena bijaksana jugak.

    -Cikgu juga-

    BalasPadam
  76. 12/11/2012-5.12 pm : ramai yg pro dan kontra dlm hal cikgu syidah ni..pd pendapat saya pula..ia juga ada pro dan kontra...jika ada adegan yg cikgu lakunkan tu tidak menlanggar batas2 agama..rasanya boleh di terima sbg 1 bahan yg menghiburkan..mcm program2 lawak kat tv..cuma bezanya di youtube...just 4 laugh...mummy its over...pnerimaan manusia ni mmg begitu sejak azali..usah dipedulikan sangat..asal saja tidak menyalahi undang2..cuma cikgu shidah perlu perbaiki mana yg patut..ye lah mengikut lunas2 Islam...yg pakai kacamata hitam ni..mmg gitu..walaupun bulan itu terang..mrk tetap nmpk hitam ..semua yg dia nmpk hanya hitam..dan hitam dan hitam lagiii..tafsirannya kebanyakkannya adalah hitam belaka..hitam..wallahua'lam.

    BalasPadam
  77. pengkomen yg lebih menjurus kpd us azhar dlm hal cikgu shidah ni..pd awal..mcm hebat..ye lah..mika jer yg terbaik ler konon..tp tengok komen2 hangpa...masyaallah...malu weih..lebih malu dari yg awak semua tuduh tu...ilmu Islam dah cantik..tp hati dalaman hangpa...fullamaakkk....cuci dgn kelorok dulu weh...malu org Islam dok nak nasihat guna bahasa dlm kandang...ermmm 2x5 je laa tu..

    BalasPadam
  78. Saya juga seorang guru.. Tp, sy yakin teguran ustaz adalah utk kebaikan sekaligus bertujuan mengangkat martabat sebenar seorang wanita. Didiklah anak2 bangsa dengan cara yang lain. Hentikan hobi awak tu shida..tak elok kita terus berkeras hati..jangan ikut kata hati..istighfar byk2. Sesungguhnya dugaan dan godaan syaitan akhir zaman ini sangat mencabar keimanan. Saya doakan yang terbaik utk awak shida.. Terima kasih Ustaz Azhar Idrus.

    BalasPadam
  79. Terima lah teguran tu dgn ht tbuka.x kira la kite ni sape.kalau dh buat silap tu beristgfarlah.ni tak.kejenye cuma nk fight blk.apehal.uai xkn nk tegur kalau benda tu elok.hdup kita ni kne ade org yg tegur & nasihat.kalau tak kita akan sentiasa pikir yg kita slalu betul dlm ape yg kita kerjakn.uai sendiri pn x prnh mbandingbeza & merendahkan ilmu org lain.syaratnya kne betul lah.cume mngkin cara uai dilihat agak kasar tp bg aku itu lah caranye jika ditegur dgn cara lembut pn x berhasil.

    BalasPadam
  80. UAI baru tegur bab 'malu' jer tu...
    sekadar teguran.

    BalasPadam
  81. Nmpak cam giler glamor n syok sendiri je cikgu shida ni...bukan mcm nk mendidik

    BalasPadam
  82. nak mendidik tu banyak je cara..tapi apakah yg kita dpat daru video si shida ni?
    Gelak2 je aku rasa..tak dapat ilmu pun..ka ada subjek baru kat skolah "miming"??
    Tu la jadi anak dara tua..kalau kesepian p la sembahyang baca quran lagi bagus..duk tkinja stu dunia tgk..bangga ka cmtu?
    Apa moral yg shida nak tunjuk sebenarnya?
    Mana nilai seorang perempuan pd zaman sekarang..
    Yg kutuk ustaz tu ibarat hampa kutuk agama anda sendiri..ibarat anda mentertawakan hukum Allah..
    Andalah umt akhir zaman..

    BalasPadam
  83. kejahilan cikgu shida menaikkan populariti ustaz azhar. hahaha..

    kepada yg benci dgn UAI yg dipanggil dgn mcm2 gelaran, nilaikan apa yg dijwb oleh beliau dulu.. kalo salah.. populariti beliau akan jatuh.. that simple...

    BalasPadam
  84. Assalamualaikum,

    jgnlah mengutuk UAI yg bkn2. Ust cma mbri nshat n pringatan je. Dah mmg tugas dia sbg seorg ust/ulama utk mbri pgatan.. Kalau dia x bri pgatan @ nshat, psti Allah akn soal dia esok2. Jgnlah salahkan dia, ptutnya kt btrma ksh pd UAI sbb bantu kt mmhmi agama Islam dgn lbh baik lg.

    Yg ko tgk dia dbyar 20k tu knpa? Cuba ko phalusi apa yg dia cba nk smpaikan, tu bru btl.

    "org fasik akn myokong org yg fasik" - UAI *rnung2kanlah*

    BalasPadam
  85. Saya secara peribadi kurang setuju dengan gelagak cikgu shida sebagai seorang wanita. secara jujurnya, mengejar glamour boleh tapi berpada pada

    BalasPadam
  86. baru tego skit je tu...ni la hakikatnye...contohilah yg baik dunia tknologi sekarang lbih canggih seeloknye kite boleh trus berdakwah mnggunakan tknologi trsebut

    BalasPadam
  87. aku penah gak tgk, tu pun kengkawan yg bgtau...mmg kurang enak...dari bertudung, sampaila bukan tudung... nape yeh?...perlu ke buat mcm tu utk jadi popular?...

    BalasPadam
  88. assalamualaikum cikgu shida.. sekadar nasihat, lebih baik cikgu baca Al_quran dan Zikrullah n upload dlm You Tube.. pasti ada pahala buat cikgu shida.. iyalah hidup di dunia ni hanya sekejap sahaja

    BalasPadam
  89. ustaz menegor..itu kewajipannya.. bukan mengutuk..ingat la ..kembali la pada nya...dia sayang kan kaum perempuan..ingat..di neraka kaum perempuan lebih ramai dr lelaki...

    BalasPadam
  90. bila orang jahil berlagak alim..ni laakibatnya,,,org nasihat tu utk kebaikan..nampak sangat dia ni bermasalah...

    BalasPadam
  91. uai tegur bab malu ja.....dia x kta pun lbih2....yg hangpa duk emo dgn dia (uai) buat pa....kalau kita x sokong ulamak kita,kita nak sokong sapa....?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg sorang tu dok cakap pasal politik soranh lg sal benci ajaran islam sbb xleh terima uai , siap cakap ustaz selipar lg , agaknya mak bapaknya pun semua jenis benci kalau ada ustaz ajar agama ko

      Padam
  92. kebiasaan nyer profesion seorg guru sekrg nie mmg xleh terima teguran owg lain..fikir2 kan lahh..

    BalasPadam
  93. cikgu shit-da ni rase aku memang dah mental tahap kronik.kpd y menyokong minah ni,aku nak tanya ape pengajaran dan mesej y nak disampaikan melalui video2 y dia post kat utube?y aku nmpk dia ni terkinja2 mcm kera dapat bunga.smpai nak pakai costum mcm lelaki ape kes?minah ni xlayak jadi cikgu.kenape xde pihak buang minah ni?mahukah anda lihat generasi2 y akan datang semuanya mcm minah ni?dia ni cuma bawak pengaruh yang xelok je pd BANGSA,AGAMA& NEGARA.

    to cikgu shit-da,jgn jadi BODOH SOMBONG.kau xcukup bagus nak hentam org lain y nak tegur ko.bodoh dasar datang dari PARITTTTTT........

    BalasPadam
  94. hebat uai ni...boleh menghakimkan sama ada seseorang tu beriman atau tidak di sisi Allah swt. patut la banyak pengikut. kerana semua orang kata tegur menegur adalah ajaran yg baik maka saya nak tegur uai agar kurangkan menggunakan bahasa kesat serta memaki dan menghina orang lain dalam ceramah agama terutamanya di tempat ibadat. amacam uai, boleh terima dgn hati terbuka?

    BalasPadam
  95. ustat azhar idris ni ustat apa sebenarnya? ada tauliah ke? ke sendiri bagi title ustat? biasalah, bila nak kiamat ni ramai orang yg tak reti ugama mengaku alim ulamak...

    BalasPadam
  96. Knp kutuk UAI? Klu org Len Tak mau tegur, salahkah dia tegur? Betul la apa yg dia ckp tu. klu kita asyik berlmbut, org skrg Bkn nk dgr. Dasar bodoh sombong. Ilmu Tak byk mana pun. Dia ckp sbb org tanya. Dan dia mmg ptt bgtau pun. Supaya org tahu Benda tu x betul. Org sekrg macam tu. Asal tegur bab agama mesti Akan ckp "Kau tu bagus sgt ke?" klu dia Tak tegur, dia pun Akan dpt dosa. Ulama skrg dah dikeji. Patut la yg len2 Lbh suka diam diri je...Cikgu shida jgn la angkuh sgt. Cara jawab sgt memalukan Dan biadap. Tlg jgn ajar ni pd anak murid.

    BalasPadam
  97. gila betul dunia sekarang...suka suka hati je kata orang murtad dan tak beriman. si azhar tu beriman sangat ke? setakat ada janggut mcm kambing tu x payah nak berlagak alim la, sound-sound orang mcm dia tu suci sangat. kalau dah hebat sgt, pegi jadi imam kat masjidil haram tu..amacam, boleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg bkn kte mnentukan org 2 beriman atau x.. Tp dlm Al Quran n Hadis ade bgtau ttg ciri2 org briman.. P bka la.. Klau xreti p.ngaji.. UAI xckp pn ckgu 2 xberiman.. Dia just ckp klau org 2 briman xspatutnya dia bt mcm 2.. So blk filter n ubah la sikap.. Sbb kdg2 kte tsilap.. N bgus la dia tgur bg prigtn sblm kte tpesong jauh..

      Padam
  98. eh, uai tegur org lain takpe tapi bila org tegur uai yg berebut rebut nak pertahankan dia apahal? salahke nak tegur uai yg akhlaknya pun tak berapa bagus tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xsalah pn.. Tp ko p tgur direct la.. Ni bkn tgur.. Ni mngumpat klau ko btul.. Klau x ko da kira fitnah.. Yg UAI xpe.. dia just mnjwb soalan n wjib bg dia utk bgtau yg btul n salah

      Padam
  99. ustaz palsu biasalah...yg geng pertahankan dia pun satu, asal orang tu janggut lebat je dah agungkan dia mcm dia tu hebat sgt. melayu mudah kena tipu. korang tu yg tak reti agama tapi nak kata org lain tak reti agama..

    BalasPadam
  100. dalam youtube cikgu nk ngajar siapa tu? mengajar lagu hiburan, pah jadi macam org gila, mengajar seni apa tu cikgu?
    kalo anak2 murid pandai miming mcm cikgu pon apa yg dapat?
    nk suh hilang malu? cer bagi kajian cikgu dgn cara cikgu tu brapa percent boleh bagi kebaikan kpd murid? cara cikgu tu ke yg berkesan atau benda yg cikgu ajar yg berkesan? cikgu kan cuba bagi angka ilmiah skit

    BalasPadam
  101. Ustaz jwb soaln yg btanya tu 2-3 ayat je..kenapa nk melenting byk sgt..awk cgu jgn tnjuk x profesional..

    BalasPadam
  102. nie la akhir zaman ulamak ditentang mereka yg digelar zalim di sokong habis2an... UAI tegur ad sbb antaranye dyer nk bg si cikgu Shida tu brtobat & ingat yg dyer tuh pompuan.

    knape lah org sokong krajaan yg brgelar BN wal hal krajaan ni mnentang para ulamak untuk buat hukum al-Quran di Malaysia

    BalasPadam
  103. apa kena masuk politik ni beb!

    BalasPadam
  104. jangan pening2 pasal minah 3 suku ni adoiyaiii

    BalasPadam
  105. sahlan lan bebal cuba ko baca tul2 twett tu bongok. ni pun mamat 3 suku gak ni haha....

    BalasPadam
  106. Macamana pulak yang beli nescafe tapi minum dlm cawan Mekdi pastu xnak mengaku..

    Xmalu keee

    BalasPadam
  107. Errrr....gua panas orang kutuk-kutuk ustaz azhar...'macam bagus, macam beriman sangat, kutuk orang, janggut sejemput dah panggil ustaz,perangai tak berapa elok,ustaz selipar'....semoga tuhan berikan ko hidayah dan ko sempat minta maaf...(bg yg tnya siapa bg gelaran ustaz, ustaz itu maksudnya guru dalam bhsa arab, ada faham?)
    Pasal cikgu shida, walopon yang dia buat tu menghiburkan, tapi aku sebagai pompuan amat malu dengan telatah dia.Kalau dia bukan Islam, aku boleh terima tapi sebagai org Islam aku takboleh tetima..dan sebenarnya ramai yang tak suka daripada yang suka...apa yang cikgu shida buat amatlah tak bersesuaian dengan profesyen beliau.Tak salah untuk tujuan pembelajaran di kelas jika benar2 utk mengajar tapi video dia tiada pon yang memberi pengajaran melainkan hiburan semata.
    Ustaz Azhar hanya menjawab soalan...bukan tiba2 dia up isu cikgu shida...cikgu shida patut bersyukur dan rasa bertuah sebab ditegur oleh ustaz yang dihormati ramai...

    BalasPadam
  108. eloklah ada orang tegur..kadang2 kita ni lupa diri bila jadi perhatian..

    BalasPadam
  109. hahahhaha akhirnya ada juga ustaz yg hebat ni menegur nak harapkan ustaz lain dok syok sendirila..yg shida haprak ni dok syok sendiri..hahaha sudah2la shida oiiiiii...baik hang pi wat inovasi nak hebatkan murid2 hang dr dok syok sendiri

    BalasPadam
  110. dasat mulut remaja skrg yg xleh terima aliran agama islam lg sampai mengutuk uai bila tegur mcm tu , aku nie penah kena tegur ngan org pakai tudung singkat nmpk dada depan khalayak ramai lak tu ngan ustaz kt kg aku x dew aku dndm pun kt ustaz tu kezian remaja2 yg bncikn uai nie , dorang nie pasti jahil

    BalasPadam
  111. Aq xnmpk pun UAI tgur cara kasar ke ape.. Btul la ape yg dia ckp.. Org da tnye dia bgtau la yg haq.. Xkan dia nk selindung klau dlm pngetahuan dia bnda tu mmg salah.. Aq bkn nak pthan sape2.. Mmg UAI mnusia biasa.. Xlari dr salah silap.. Kdg2 aq sndri xbrp stuju dgn pndapat dia.. Tp ape yg dia tgur or nasihat kte kna amik iktibar la.. Mcm doktor tgur psakit.. Sbb mmg bidang dia.. UAI org yg Alim.. Ape yg dia ckp bkn kosong mcm kte.. Klau pn xspendapat.. Baik diam.. Sbb klau ape yg dia ckpkan tu btul n korg ptikaikn.. Jawab la di dpn Allah esok..
    Klau duit ade RM10, xyah la p kdai bli brg RM100.. cnfirm xckupnye.. Klau ilmu takat PAFA(blum tntu pn khatam), xyah la lawan alim ulama..
    p/s- jgn gunakan akal logik smata2 utk mlakukan ssuatu pkara.. Kna filter dgn syariat agama.. Brp ramai da mnusia tsesat n d azab dari zmn nabi adam smpai skg? Adakah mereka tidak berakal?

    BalasPadam
  112. MELUAT ler aku lihat pompuan yang tergedik-gedik ni! cikgu shida gedik! ayyaa patut lah lom dpt laki.

    BalasPadam
  113. Wanita kan da memang tak boleh menyanyi , tuhh pasal larhh UAI tegur ..

    BalasPadam
  114. Kenapa perlu kutuk pendakwah pulak ni ?

    BalasPadam
  115. Salam. Sy baca smua komen yg ada...apa yg boleh sy kata, jika mengeluarkan komen di harap anda semua menggunakan bahasa yg berhemah, lembut dan tidak menjatuhkan aib org lain. Sebahagian komen yg sy baca sgt beremosi dan menggunakan bahasa kasar serta panggilan yang tidak manis. Allah marah bila kita bersikap begitu...kita patut ada rasa malu sbb nabi Muhammad sentiasa berlemah lembut kepada sesiapa sahaja. Malah sgt berhemah wlupun kepada orang yang berbuat zalim pd baginda. Kepada cikgu shida, sy rasa anda perlu perhalusi teguran smua org terutama teguran yang mendatangkan kebaikkan kepada anda. Sy jg guru, malah mngajar subjek sains dan matematik. Dimana subjek sains ada masanya kita memang sgt perlu membuat lakonan dan demonstrasi di depan pelajar...tetapi setiap apa yg kita buat itu perlulah mendatangkan contoh dan hormat pelajar kepada kita. Sebab pelajar yg paling biadap sekali pun akan jd hormat pada kita jika kia dpt menunjukkan peribadi guru yg baik dan sgt beretika serta mampu membimbing dia dari segi ilmu akademik, ilmu kehidupan atau ilmu agama. Sebagai guru dlm setiap pnp, ada selingan utk mnghiburkan pelajar tetapi di selitkan nilai murni, moral, agama dan mcm2 lg. Tetapi setiap kali itu, sbg wanita kita jg batas kita sbg muslimah...sy fhm ini hobi anda tetapi dlm keseronokan anda may be anda alpa, terlupa...tidak slh kita mngaku kesilapan dan perbetulkan. Itu lebih mulia dan akhlak yg sgt terpuji sbb kita berani membunuh ego...profesion kita sbg guru sgt mulia...
    Sy hrp selepas ini semakin kurang teguran atau komen yg menggunakan bahasa kasar...kita kena ingat semua org tidak sempurna tetapi sudah terang2 malu itu memang sebahagian dari iman. Bila kita ada rasa malu, nak buat benda tak elok, bercakap kasar hatta segala macam perkara buruk pun kita akan malu. Sebab Allah ada dekat dengan kita, Allah tahu apa yg ada dlm hati kita dan ada malaikat pencatat amalan kita. Jadi kita kena ada rasa malu pada Allah atau paling kurang pun malu pada malaikat pencatat amalan kita...minta maaf jika kata2 sy ini mungkin menyinggung perasaan sesiapa. Yg buruk selalunya dari insan yg bnyk kekurangan seperti kita dan yg sempurna semuanya dari Allah. Wassalam.

    BalasPadam
  116. kalau guru pun dah xleh nak ditegur apa lagi ngan murid sekolah? naik tocanglah gamaknya,hmmm...tidak semestinya segala perilaku guru itu benar belaka..., sebagai seorang ustaz adalah menjadi tanggungjawapnya membimbing kearah kebenaran,jadi tak perlulah kita nk menegakkan benang yg dah basah dgn berbagai alasan,aduhhh dunia..dunia...apa dah jadi...wallahualam.

    BalasPadam
  117. bukan salah ustaz... dh orang tanya dia.. dia jawab je ler... benda ni general..

    BalasPadam
  118. AZHAR IDRUS DOK SIBUK CARI SALAH ORANG...BLAH LA LU

    BalasPadam
  119. azhar idrus poyo je...hentam/maki orang...ko masuk syurga tanpa hisab ke...?

    BalasPadam
  120. zizan raja lawak berlakon ala2 perempuan ok pulak. Opps orang kiter. Org ghanu. tak pe tak per...ustaz main guitar sekali dgn zizan, No problem. Double standard.

    BalasPadam
  121. Ustaz Azhar Idrus KUTUK Cikgu Shida.. Panas bebb!!!- Tajuk pon dah boleh timbulkan fitnah.
    UAI tak kutuk...beliau hanya menjawab soalan yang diberikan...tak nampak sebarang kutukan dalam jawapannya...

    BalasPadam
  122. Hormatla sikit kat ustaz, beliau hnya menegur ttg prkara yg slayaknye ditegur xde plak beliau mengutuk sesiapa dlm kes ni...
    Saya sokong ustaz dulu kini dan selamanya..Takbirrr!!! Kikiki

    BalasPadam
  123. fuck 4 shida bingai!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shida bangla tunggulu. .
      Shida tk de otak. .
      Lu sudah gila ka

      Padam
    2. Shida mereng. .
      Shida meroyan. .
      Shida mental. .
      Shida mangkuk
      Shida manyakai
      shida mengila,
      shida meraban teben
      shida mengalah la. .

      Padam
  124. Cikgu shoda memangg bingai bangang bongok danbebal.tk mkn nsht.

    BalasPadam
  125. /shida bangang

    BalasPadam
  126. pada aku penulis blog paling banggang sengaja nak laga2kan uai & cikgu sida ..cube lihat entry dia UAI kutuk cikgu shida sdgkan uai cakap atas dasar hukum

    BalasPadam
  127. Yg korang2 serabut kpla ni knp..aduyai x pham ak..

    BalasPadam
  128. Cikgu shida?sy sdri akui dan mmg terhibur dgn aksi bengong dia tu..dia mmg ada talent tp x di salur ke tmpt yg spatutnya..bkn xleh nk jd cikgu glamor yg bijak miming suara artis dan menari..tergelek cna cni... Tp berpada2lah awk tu cikgu..muslimah plak..kt utube tu satu dunia kowt layan..apa pndgan orgluar ygtgk tu..inikh cth yg baik buat mrk?!cb tgk kt utube tuu org kafir yg dpt hdyah trus jd alim dan ajk pompuan kfir yg lain utk turut sama mrsai keindhan Islam..ini kta yg sdia Islam tp feel mngalahkn yg bkn Islam.apa yg kta nk jwb dpn Allah Taala esk?D mna tggjwb kta sbg muslimah sejati...spttnya bla kta trsasar kta akn bgkit dr kslpan dan trm tguran dgn ati terbuka..udah2la tuu..maaf klu trksr sy doakn Uai truskn usha mngur org2 islam yg x betol..sy jg doakn shida bjya jd ckgu dan muslimah yg d redhai Allah Taala...maafkn sy sli g..berpsn2 dgn kesbran..brpsan2 dgn kbnaran..

    BalasPadam
  129. hahaha...
    cikgu shida, memang terlampau kreatif

    BalasPadam
  130. Assalamualaikum semua.......sedih rasanya yg mana m'hentam UAI tu......adakah insan yg m'hentam UAI tu lebih tebal ilmu agamanya drp UAI?memang dh kewajipan kita semua utk ingat mengingati sesama kita ke arah kebenaran....pasti kita semua boleh menilai samada jawapan UAI itu benar atau tdk......terimalah setiap teguran itu dgn hati yg terbuka,selagi teguran itu tdk menyimpang jauh dr ajaran islam.....

    BalasPadam
  131. Dia dah ada tiga bini dah .Dia minat kat shida la tu . Pompuan minat tengok janggut dia tu . ada ferari pula. Itulah ustaz zaman moden bekas pemuzik .

    BalasPadam
  132. UAI?Ustaz kambing macam tu pun nak agung-agungkan.Sokong Cikgu Shida. Kan best masa zaman sekolah dulu ada cikgu camni.Ustaz kambing camtu belambak je.

    BalasPadam
  133. @Tanpa Namaarif

    klu benda betul..uai just tegur je...

    BalasPadam
  134. ORANG ADA IMAN JA TAU MALU TU MCM MANA HUHU USTAZ BUKAN KUTUK, MMG KENYATAAN USTAZ BAGITAU.. XKAN KALAU USTAZ KATA WAJIB PAKAI TUDUNG XPAKAI MCM GITU MCM GINI KORANG NAK PTIKAI JUGAK NAK KATA GAK Y USTAZ NI KUTUK??? APA DAAAA .. NAK BERBAHAS DGN ULAMAK .. CERMIN DIRI TU DULU NAK KATA PAPE KAT ULAMAK OK

    BalasPadam
  135. Saya sokong cikgu shida :)

    BalasPadam
  136. Yang ajukan soalan tu sebenarnya yang tolol..apa motif bagi soalan murah macam tu? Tak pernah sekolah ke? baru belajar Islam ke? Berfikirlah dulu sebelum bertanya,kalau kesannya membuatkan orang serang menyerang,inti pelajaran langsung tak ada. Cikgu shida tu bukan menyusahkan orang pun.Dia sekadar gimik jep hehe...semua penonton dah memang tau dia tu pompuan.Dia tak goda orang pun,,apa nk malu? Kesian UIA duk melayan soalan standard sekolah rendah..pepepun,semoga semua bahagia hehe.. peace love harmony =)

    BalasPadam
  137. UAI kata: "benda yg dia buat tu lelaki pun malu nak buat".

    Saya pulak kata: "benda yg dia buat tu BERUK pun malu nak buat".haha

    BalasPadam
  138. @Tanpa Nama TANPA NAMA

    DA PON NASIHAT KE ARAH KEBAIKAN , TERIMA JE LA , MMG BTUL PON CKAP USTAZ AZHAR TU , YG SLAH KENA MEMPERBAIKAN DIRI. TAK YA LA NAK MRAH

    BalasPadam
  139. Mmg bodo org yg kutuk uai. Tp tahu doh kalu hok kutuk tu mmg base umno sejati. Ni lah manusia jahil,org agama tegur mu mengamuk. tp jgn heran sgt,sbb org ni mmg jenis dok buka Quran dan hadis. Lg kan Tuhan dn nabi saw tegur dia blh lawan,ini setakat ustaz. Org2 jenis lawan agama ni kalu idup zaman Rasulullah mmg jd musuh ketat Nabi ni..

    BalasPadam
  140. Kalu nasihat agama n tunjuk ajar drp ulamak pun ada klgn tuan2xmau didgr...nsihat dn didikan agama drp sape lg yg tuan2 nk dgr tika hayat. masih mg ada di dunia ni..?? Nabi dh tkde kan ulamak lah pewarisnya ..rasa mcm nk bmusuh dgn pewaris2 nabi ke ?mudah sj psoalan ambe tu..

    BalasPadam
  141. ermm sokong UAI...simple aje ape yg ditegur...dan mudah tok difahami..tok sah dok penin2 pale seyh, kita buat sesuatu prkara biarlah berpada2 n senantiase dlm kdaan sederhana...itu lebih indah =)

    BalasPadam
  142. cikgu shida...jgn jadi orang derhaka...nak masuk nerakake...jgn marah ye..kmk kukan nak nyokong sapa2bah.cikgu kena hormat orang yang beriman...cikgu boleh jadi popular...tapi bkn dengan cara ini..saya minat cikgu shida..tapi sebagai perempuan,cikgu kena jadi pompuan jugak..takk gitu..sabar je lah...wasalammu kepada cikgu vs ustaz..teruskan menegur ustaz..

    BalasPadam
  143. assalamualaikum semua...semua sihat.?saya harap semua baik2 belaka..sudah2 lah mengumpat orang...nanti kite sendiri yang masuk nerakanati...banyak kan berdoa cikgu shida...assalamualaikum ustaz..dan jgn ambik hati kat orang pompuan macam cikgu tu...ustaz,jgn tegur orang yang tak nak dengar nasihat baik orang..pedulikan je cikgu tu...bila dah kena baru dia insaf....wasalamu kepada semua....

    BalasPadam
  144. aku rasa kalau aku nak minang cikgu shida ndak ke dia dengan aku aku nampak comel aje wajahnya

    BalasPadam
  145. tidak baik cakap macam tu ,

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online