BREAKING NEWS

Guan Eng hanya akan letak jawatan jika disabitkan bersalah.


4 July 2016 - Ahli Parlimen Balik Pulau, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya menggesa Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng supaya mengotakan janji yang pernah dilaungkan dahulu, dimana menggesa pemimpin yang didakwa atau terlibat dengan tuduhan rasuah supaya melepaskan jawatan.

Guan Eng sebelum dirinya 'kantoi' melakukan penyelewangan, begitu lantang bersuara menggesa pemimpin yang didakwa atas tuduhan rasuah supaya melepaskan jawatan.

Seperti kes Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang terlibat dengan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).... Guan Eng begitu lantang menggesa Najib supaya melepaskan jawatan walaupun Peguam Negara telah membuktikan bahawa Najib tidak terlibat dan bersih dalam isu ini.... Tetapi, bila perkara sedemikian terkena pada dirinya, Guan Eng tidak pula melakukan seperti mana yang dilaungkan sebelum ini.

Hairankan kenapa Guan Eng tiba-tiba menjadi pengecut untuk melepaskan jawatan??? Ini semua disebabkan Guan Eng enggan memberi laluan kepada orang Melayu untuk menjadi Ketua Menteri.... Guan Eng kalau dah lepaskan jawatan sekarang, kompom-kompom Timbalannya si Rahsid Hasnon tu akan jadi Ketua Menteri.

Guan Eng sekiranya berpegang kepada prinsip DAP yang mengamalkan prinsip kecekapan, akauntabiliti dan ketelusan (CAT)... Sudah pasti akan melepaskan jawatannya demi menjaga nama baik parti cina kiasu itu... Itu pun kalau Guan Eng peganglah.... Tapi Guan Eng jenis tak pegang pada prinsip tu pun... Jenis cakap jer lebih!!

Oleh disebabkan Guan Eng enggan melepaskan jawatannya sebagai Ketua Menteri, Hilmi Yahaya yang merupakan Timbalan Menteri Kesihatan mengingatkan Guan Eng supaya mengotakan janji-janji yang pernah dilontarkan demi menjaga imej parti DAP.

"Sekarang sebagai pemimpin negeri yang sentiasa meminta orang lain meletak jawatan kerana dakwaan rasuah, Guan Eng harus berbuat demikian.Jika Guan Eng mempunyai integriti, beliau harus mengundur diri," kata Hilmi Yahaya.

Bertuahlah kalau Guan Eng ni nak kotakan janji dia.... Guan Eng mana pernah kotakan janji dia.... Duk kencing orang lagi adalaa... Tak payah bermimpi nak tengok Guan Eng lepaskan jawatan dengan rela hati... Guan Eng cuma akan lepaskan jawatan yang disandang selepas keputusan kes beliau didapati bersalah... Itu jer cara Guan Eng akan lepaskan jawatan.

Catat Ulasan

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online