BREAKING NEWS

Penahanan Pegawai SPRM tiada kaitan dengan Skandal Guan Eng.


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menafikan dakwaan bahawa penahanan seorang pegawai suruhanjaya itu baru-baru ini ada kaitan dengan siasatan kes membabitkan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Pengarah Siasatan SPRM Datuk Azam Baki berkata pegawai lelaki berusia lewat 30-an itu ditahan selepas disyaki meminta rasuah sebanyak RM20,000 sebagai wang perlindungan daripada seorang pegawai polis yang disiasat SPRM.

“Justeru, ingin saya jelaskan bahawa tuduhan beliau ditangkap kerana kononnya cuba menghapus bukti kes melibatkan siasatan Guan Eng adalah tidak benar.

“Pegawai yang bertugas di SPRM Putrajaya itu ditahan sendiri oleh SPRM dalam satu kes perangkap di Bangi, Selangor,” katanya kepada Bernama di sini.

Beliau mengulas dakwaan dalam satu laman blog bahawa SPRM cuba menghapus bukti berkaitan kes siasatan pembelian banglo oleh Lim di bawah harga pasaran dengan menahan seorang pegawainya yang berasal dari Pulau Pinang bersama-sama wang RM50,000 di Putrajaya.

Selain dakwaan kononnya cuba menghapuskan fail kes Ketua Menteri Pulau Pinang itu, blog itu turut mendakwa sumber dalaman SPRM memaklumkan penangkapan pegawai itu juga ada kaitan dengan kes penyelewengan dana kerajaan di Kementerian Belia dan Sukan bernilai lebih RM100 juta.

Mengulas lanjut, Azam berkata dakwaan berhubung jumlah wang dan lokasitangkapan jelas berbeza daripada fakta sebenar iaitu pegawai tersebut sebenarnya ditahan pada tengah hari 7 April lepas di Bangi, dan penemuan wang sebanyak RM20,000 daripada suspek.

Katanya kertas siasatan bagi pertuduhan sudah siap dan pegawai tersebut dijangka didakwa esok sama ada di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur atau Shah Alam, Selangor.

2 ulasan :

 1. Jangan sampai SPRM tidak dipercayai bila pegawai SPRM sendiri makan rasuah.

  BalasPadam
 2. NOTA PENTING: MENGENALI BLOG POLITIKPUTRAMERDEKA.BLOGSPOT.COM

  UNTUK MENGENALI SESUATU BLOGGER RED BEAN ARMY ADALAH TENTERA UPAHAN RED BEAN ARMY YANG DIDALANGI DAPigs RASIS LIM GUANG ENG.

  CIRI-CIRI RED BEAN ARMY
  1. BUAT CERITA FITNAH DENGAN FAKTA DIPUTAR BELIT
  2. TERTUMPU PADA SATU ISU SAJA 1MDB DAN KEMPEN FITNAH DAN BURUKKAN NAJIB
  3. SUMBER BERITA MESTI DIPETIK DARI LUAR NEGARA SPT WSJ.. SWISS BANK.. SINGAPORE BANK.. DAN PANAMA NEWS( TERBUKTI NAMA ANAK MAHATHIR NO 1 DALAM LIST PANAMA...SEBAB ITU TIBA-TIBA SENYAP )
  4. ISU ISU BERAT SEPERTI BANGLO TERLAJAK LARIS DAN PENIPUAN KERAJAAN SELANGOR SKANDAL DIEG RM40 BILLION DAN ERLALU BANYAK ISU DI SELANGOR TIDAK DAPAT TEMPAT DALAM SEMUA BLOG RED BEAN ARMY)
  5. MENGENAI HANSARD DALAM PAC DLM IMDB YANG DIKELUARKAN SUDAH DIJAWAB OLEH AHLI MESYUARAT PAC SPT TAN SENG GIAW MENGESAHKAN NAJIB TIDAK TERLIBAT..TETAPI RED BEAN ARMY MASIH MENGUNAKAN HUJAH HANSARD DALAM LAPURAN PAC UNTUK LANJUTKAN PUTAR BELIT FAKTA HANSARD ITU SENDIRI

  6. TENTERA RED BEAN ARMY MEMAUTKAN LINK BLOG KE LINK PENYOKONG BLOGGER KERAJAAN SUPAYA DAPAT HITS DAN RATING YANG TINGGI..KAJIAN YG DIJALANKAN BLOGGER RED BEAN ARMY SUKAR DAPAT RATING YANG TINGGI DIKALANGAN ORANG MELAYU DAN BUMIPUTRA SABAH DAN SARAWAK.

  BOLGER BARUA BERTINDAK MENGGUNAKAN NAMA DOMAIN YANG DISUKAI RAMAI SEPERTI BLOG INI PUTRA MERDEKA UNTUK MENBELABUI MATA PEMBACA.

  SIASATAN YANG DIJALANKAN KESEMUA MODUS OPERANDI TENTERA RED BEAN ARMY MESTI MEMPUNYI CIRI CIRI SEPERTI DIATAS

  TERAKHIR PERLU KAH KITA MENGUNJUNGI BLOG RED BEAN ARMY INI...
  JAWAPAN NYA : PERLU SEBAB SEPERTI KITA DALAM RUMAH, PEJABAT ATAU RESTORAN ANGGAP SAJA BLOGGER RED BEAN ARMY INI SEBAGAI TANDAS DI RUMAH , RESTORAN ATAU PEJABAT SINGGAH UNTUK KOMEN DAN'BUANG HAJAT DAN SEGALA ISI PERUT' DALAM BLOGGER RED BEAN ARMY HAPRAK INI.

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online