BREAKING NEWS

Rafizi nak kerajaan bagi balik subsidi minyak.. Brengsek betul!!!


Kalau ada manusia yang korang nak maki sebab marah sangat harga minyal petrol naik 10 sen, eloklah korang maki je mamat Rafizi ni beb.. Sebabnya mamat sotong ni lah yang sibuk cadangkan harga minyak di Malaysia diapungkan ikut pasaran dunia.

Dulu masa kerajaan bagi subsidi minyak, mamat ni dengan macai-macai belaannya kata sistem subsidi tu menekan rakyat. Mamat katik tu bersama gerombolan macai hijaunya terus buat demonstrasi yang mendesak kerajaan ikut harga minyak dunia.

Beb.., masa minyak murah memang la bagus kita ikut harga pasaran dunia, tapi bila minyak naik.., meroyan la korang macam kelmarin.. Dah serupa dunia nak kiamat korang punya menyalak walhal minyak naik 10 sen je punn..Ni semua salah Rafizi lah kann...

Tapiiii yang paling brengseknya.., hari ni Rafizi boleh pulak cadangkan agar kerajaan Najib kembalikan subsidi minyak dan buat satu Tabung simpan duit. Tabung tu katanya untuk stabilkan harga minyak.. Tak pulak dia cakap nak pakai Tabung ayam ke atau tabung tokong buncit..

Kata Rafizi, kalau kerajaan tak bagi balik subsidi minyak, dia dan juga macai-macai penjilat setia pembangkang akan buat satu kempen mendesak kerajaan. Itu bermakna.., demonstrasi jalanan lagi lah beb.. Walhal dulu Rafizi ni juga yang beria-ia nak hapuskan subsidi.. Gampang betul!!

Dengan cadangan terbaru yang maha bernas lagi maha brilliant dari Rafizi ni, terbuktilah pemimpin pujaan macai kahak hijau pembangkang tu hanya berotak taik. Dia ingat buat keputusan dalam kerajaan ni macam main pondok-pondok gamaknya..

Kalau main pondok-pondok boleh la beb.. Sekejap ambil watak jadi suami.., 5 minit lepas tu tukar jadi bini pulak.. 10 minit lepas tu tukar jadi anak.. Tapi itu main pondok-pondok tauuu...., yang ini pulak kerajaan yang memerintah negara.., tak sama tu beb..

Itulah..., cakap banyak pun tak guna.. Berdemonstrasi bagai nak rak puak-puak penjilat Rafizi kononnya ikut harga pasaran dunia lebih bagus.., tapi last-last minyak naik lagi teruk... Najib jugak yang korang semua maki hamun.. Ahmad Maslan yang tak buat apa pun sia-sia je kena carut jugak semalam sebab akaun Facebook palsu..

Mudah sangat majoriti rakyat Malaysia ni percaya dengan cadangan serta info sampah hasil puak pembangkang tu kann? Lembab betul!! Korang dulu kecik-kecik memang spesis tak makan susu badan ke apa hah??

Semua cerita tipu dan cerita palsu dari sumber pembangkang, korang terus percaya bulat-bulat tanpa check terlebih dulu.. Itu satu hal laa..., yang paling gampang, pergi share lah pulak secara berjemaah.. Tak ke bladiful tu beb???

Jangan kata yang muda.., yang tua bangka pun percayaaa.. Yang kerja pangkat besar pun sibuk nak share jugakkk... Last-last semua terkulat-kulat kena tipu.. Lepas buka puasa semua buat muka suci pergi terawih kononnya nak hapuskan dosa kutuk Ahmad Maslan.. Perghhhh.. Sedih beb!!!

Catat Komen

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online