BREAKING NEWS

Mufti kantoi tipu pasal Kurma di bulan puasa..



Dah kenapa Asri ni meroyan dalam Facebook dia? Oooo..., pasal kurma kena GST yee? Ingatkan pasal nasib Umat Islam yang merana dizalimi oleh Israel di Palestin.. Paling cikai pun pasal umat Islam Rohingya yang kena halau oleh puak Myanmar..

Ni pasal kurma je punnn..., dah bising macam janda gatal nak berlaki. Ehh.., sejak bila pulak kurma kena GST beb? Bukan ke kurma tu termasuk dalam kategori buah-buahan import yang dikecualikan GST???

Kantoi la nampaknya Mufti gila glamer tu kann... Asyik menghasut je kerjanya... Mungkin dia belajar bahawa menghasut tu satu ibadah kot.. Tu yang sukaaa sangat buat fitnah dalam Facebook.

Kepada Tok Mufti Perlis, sudah-sudah lah ye cari publisiti murahan tuu.. Tak boleh bawak mati pun kalau popular dalam Facebook.. Dah kalau meroyan sangat nak popular, apa kata Tok Mufti masuk je TV jadi artis atau pengacara macam Wardina.. Lagi bagusss.

Bila dah jadi macam ni.. nampak sangat Tok Mufti dah memalukan orang Islam. Dah la kawan baik Tok Mufti tu buat kenyataan bangang 2-3 hari lepas nak hadkan time di kedai mamak.., takkan sekarang Tok Mufti pun nak glamer jugak...

Memalukan orang Perlis je tauu... Tapi nasib baik gua bukan orang Perlis.., cuma bekas awek je dulu duduk kat Perlis.. Segak ooo macam Rita Rudaini... Hahahaha...

11 ulasan :

  1. gaya terkini cara menulis golongan hebat agama.
    1. perli
    2. kondem
    3. riak
    4. rasa hebat
    5. tak pernah rasa bersalah

    BalasPadam
  2. Tok Mufti tolong jangan terlalu tunjuk BANGANG. Tak rasa malu??

    BalasPadam
  3. Saya beli kurma di Giant 18/06/15 kena GST sb dia tulis S (standard rated) bukan Z (zero rated)

    BalasPadam
  4. INILAH AKIBATNYA APABILA SUKA CONDEM TANPA MENDAPATKAN MAKLUMAT TEPAT DAN JELAS TENTANG GST. AKHIRNYA DIPERBODOHKAN OLEH PENIAGA. ALLAH MEMALUKAN ORANG YANG HATINYA SAKIT KERANA SENTIASA CUBA MENCARI KELEMAHAN ORANG LAIN.

    BalasPadam
  5. Apa hal nak melenting lak, kan dikata tak pasti, normallah sikit Bro.

    BalasPadam
  6. Saya tetap sanjung mantan Mufti Johor Noh Gadut.

    BalasPadam
  7. tok mufti perlis tanam kormalah pula kat perlis.... hasil sedekahkan....tak kena gst....mempelam harum manis dah terkenal.....nanti korma tok mufti naza pula terkenal kerana diberi percuma....

    BalasPadam
  8. kurma kena GST la brader..kecuali kurma yg x proses..rujuk akta gst.nk kondem org pon buat la kajian dulu.sendiri tafsir buah-buahan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saudagar Kurma29 Jun 2015 5:03 PTG

      Brader.., agak-agak la nak jilat Asri pun kann.. Jangan jilat sambil tutup mata tauu.. Baca ni.. "Kurma segar bermakna kurma yg belum diproses atau ditambah dengan bahan lain.. Sebagai contoh kurma badam dan kurma bersalut coklat.. Setakat ini kurma yg diimport terus tak kena GST seperti juga kismis dan apricot.. Harap maklum. Sebarang pertanyaan sila rujuk laman web KDRM

      Padam
  9. Paling mengherankan kenapa kerajaan perlis bengong sangat lantik mufti yg macam ni..duit gaji ambik, bagi makan anak beranak..tapi macam sial dok kutuk kerajaan yg dok suap ke mulut dia.

    BalasPadam
  10. Hormat la sikit dengan kata2 ... hampa yg dok kata tu bagus sangatka ...

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online