BREAKING NEWS

NIK AZIZ NASIHAT ANWAR SUPAYA JANGAN "LIWAT" KHALID IBRAHIM.

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat membidas pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang membuat pelbagai tuduhan salah laku terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau berkata, tindakan pemimpin PKR itu hanya membuka keaiban seseorang dan memberikan kesan yang buruk terhadap parti tersebut.

Dalam masa yang sama, beliau menegaskan sekali lagi pendiriannya untuk menyokong Abdul Khalid supaya kekal sebagai Menteri Besar Selangor.

"Sebarang tuduhan sesama sendiri membawa kesan tidak baik. Tidak elok buka keaiban seseorang itu.

"Saya pegang pada pendirian berkaitan isu itu ( pertukaran Menteri Besar) dan rujuk pada kenyataan saya pertama dahulu ( menyokong Khalid) dikekalkan. Saya tidak mahu ulas lanjut, ini hal dalaman PKR," katanya ketika ditemui di kediaman beliau di sini, hari ini.

Kelmarin Setiausaha PKR, Datuk Saifuddin Nasution mendakwa Abdul Khalid perlu ditukar kerana masalah keraguan integriti susulan isu penyelesaian hutangnya dengan sebuah bank.

Bekas Ahli Parlimen Machang itu juga mendakwa beberapa urusan perniagaan melibatkan ke­rajaan negeri dan sebu­ah syarikat pemaju bernilai ratusan juta ringgit yang berlaku selepas penyelesaian hutang itu sehingga kini tidak dijelaskan secara memuaskan oleh Abdul Khalid.

Sebelum ini, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mempertahankan Abdul Khalid kekal sebagai Menteri Besar berikutan beliau tidak pernah khianat dalam menjalankan amanah kepada rakyat.

Pendirian Abdul Hadi mendapat sokongan Nik Abdul Aziz yang turut mahu Abdul Khalid terus kekal sebagai Menteri Besar Selangor.


p/s: Dah terbukti Anwar memang kaki "liwat".... Tu pun ramai lagi yang dok percaya... Hahahaha

Catat Ulasan

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online