BREAKING NEWS

RAKYAT JADI BODOH KERANA MUFTI AGAMA.. - DAP


Ahli Parlimen DAP Raub Datuk Mohd Ariff Sabri hari ini memberitahu Mufti Pahang Datuk Abdul Rahman Osman supaya tidak membodohkan orang Melayu dengan kenyataannya yang mendakwa orang Islam tidak sepatutnya menentang pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Dalam tulisan terbaru dalam blognya, Mohd Ariff (kiri) yang dikenali sebagai Sakmongkol AK47 berkata Rahman tidak sepatutnya berkata demikian, sedangkan beliau tiada kepakaran dalam bidang ekonomi.

“Kalau kamu tidak tahu menahu mengenai GST, atau hanya tahu (huruf) 'T' di belakangnya saja, jangan gunakannya sebagai usaha untuk menjadikan Melayu – yang mana Islam agama mereka – lebih bodoh.

"Banyak percubaan untuk menjadikan Melayu bodoh. Bila kami mahu untuk menghapuskan saman Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) kerana memandu laju di lebuhraya, orang Melayu bangkit menolaknya. Mereka berdemonstrasi kerana saman itu mahu diteruskan.

"Bila kami menuntut pendidikan percuma dilaksanakan, dan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional digugurkan, orang Melayu juga menolaknya.

"Sekarang dengan (cukai) GST, yang meningkatkan kos sara hidup, mufti pula suruh kita menyokongnya," kata Ariff.

MP Raub berkata beliau mengenali Rahman secara peribadi dan meyifatkannya sebagai orang baik lagi penyayang.

Bagaimanapun, tambahnya, mufti perlu mengetahui bagaimana membezakan antara perkara peribadi beliau dengan isu terbabit.

Rahman pada 2 Mei lalu dilapor berkata, umat Islam sepatutnya tidak menyalahkan pelaksanaan GST, sebaliknya perlu membantu kerajaan dalam menyokong usaha itu.

Katanya, Islam tidak melarang sistem percukaian dilaksanakan asalkan ia mengikut syarak dan tidak menzalimi rakyat, lapor Bernama.

1 ulasan :

  1. Melayu bangsat yang menjadi Pembela dan pencuci jobur lim kit siang yang membunuh orang melayu 13mei69. Manusia lahanat.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online