BREAKING NEWS

HOT!! CINA NAMEWEE CIPTA LAGU BARU UNTUK NAJIB DAN BARISAN NASIONAL.


Dulu budak cina celaka ni hina lagu kebangsaan.., lepas tu dia buat pulak lagu dan video maki melayu yang kerja di TNB.. Tak lama kemudian.., dia buat pulak video perli Polis dan anggota keselamatan..

Yang terbaru.., budak cina kiasu Namewee tu buat pulak lagu khas untuk Najib dan BN yang dinamakan Banglasia.. Gua pun tak faham.., apa yang budak cina ni marah sangat kat kerajaan Najib?

Kalau nak kata dia tak cukup makan.., badan dia tu dah bulat macam babi je gua nampak.. Nak kata dia merempat di dalam negara ni.., tak jugak sebab dia boleh hidup senang lenang.. Siap ada masa buat video dan filem lagi tu..

So apa kejadahnya si Namewee tu sibuk sangat nak mengutuk kerajaan Malaysia? Adakah dia dibayar elaun oleh DAP untuk memprovokasi pihak kerajaan dan juga rakyat di negara ni?

Bagi gua.., Namewee adalah model generasi muda cina yang biadap terhadap pemimpin negara.. Mungkin budak cina kiasu Namewee tu tak sedar yang keturunan dia hanyalah sekadar pendatang di Tanah Melayu ni dulu..

Ni lah susahnya kalau puak-puak chauvinist mata sepet tu semua dibagi muka banyak sangat.. Punyalah dorang tak sedar diri sampaikan kepala orang melayu nak dipijaknya..

Kaum yang tak tahu diuntung ni tak sepatutnya dilindungi lagi.. Orang melayu tak perlukan cina kiasu macam Namewee tu untuk dibuat kawan!!

32 ulasan :

  1. namewee adalah KPI terbaik hishamudin selaku menteri kdn terbaik malaysia......hatta planet nameck

    BalasPadam
  2. LUCUTKAN SAJA KERAKYATAN SI BUDAK RACIST INI. DIA SENTIASA MENGUTUK MELAYU & ISLAM TETAPI TIADA APA-APA TINDAKAN YANG DIKENAKAN KERANA ORANG MELAYU PENAKUT, LEMAH & BERPECAH. BERIKAN SI DERHAKA INI KEPADA PKR ATAU PAS UNTUK MEMBELANYA KERANA PKR & PAS TIDAK SUKA MELIHAT MELAYU BERSATU & MAJU. KALAU DI NEGARA-NEGARA LAIN SI PENDERHAKA INI MUNGKIN TELAH DIKENAKAN TINDAKAN ATAU CUMA TINGGAL NAMA SAJA.

    BalasPadam
  3. Call for boycott chinese business!

    BalasPadam
  4. Just from now, I'm will start be of racist. I will practice "buy chinese last" at my life. Thanks to 13GE, The Chinese has shown Their true color. I would buy from Malay and Indian shops.

    BalasPadam
  5. tak yah melawat kasi k.o terus..

    BalasPadam
  6. Kalau yang lakukan ini Ahmad/Salim dsb,dah lama kena tangkap dan didakwa dengan undang2 yang berat. memandanglan dia ni Cina, maka dia diberikan layanan karpet merah.Sebab tu org bandar menyampah dengan UMNO. PRU 14 nanti UMNO akan bungkus kalau terus macam ni.

    BalasPadam
  7. Ade kdn lembik pe bleh buat..bnda akn kdi mkin kurg aja..

    BalasPadam
  8. Admin ... aku pohon bantuan ko senaraikan antara nama2 besar perniagaan MELAYU yang ada di seluruh Malaysia ni. Anak MELAYU - jangan jadi bodoh. Sehina-hina, seburuk2 perniagaan orang MELAYU tu ... mereka adalah bangsa kita. Yang meniaga pula - ingat ... jangan bangsa lain korang layan mcm raja ... kalau bangsa sendiri korang nak bukak pekung selagi boleh. Jangan setakat BUY CHINESE LAST saja ... aku yakin kita mampu ... NEVER BUY CHINESE pun lagi bagus. MELAYU MAMPU KALAU BERSATU!!!

    BalasPadam
  9. Inilah masalah menteri2 umno a.k.a bn kita,tak tegas. Aku cadangkan lah supaya Tan Sri Rahim Noor ex IGP di lantik senator sekaligus membolehkan beliau menjadi Menteri Dalam Negeri. Biar padan muka babi2 cina apek yg suka sangat buat kurang ajar kat kita. Selama ni kita diam,tapi babi2 ni dah pandai pijak kepala kita. Nampak gayanya masa dah tiba nak kena ajar puak2 komunis ni.

    BalasPadam
  10. Semua orang melayu dan bumiputra malaya diharap semua boikot kedai2 cina, mereka boikot 1 Malaysia, memang patut kita sokong usaha kerajaan untuk memajukan produk 1 Malaysia, cina tercabar dengan usaha kerajaan ini, kita orang melayu perlu merampas balik kuasa ekonomi, Pemaju-pemaju perumahan cina jangan diberi muka, mereka juga menaikkan harga rumah sampai gila nak mampus, lepas tu salahkan kerajaan.... they blame the goverment wahal mereka merancang untuk kita boikot kerajaan. Nampak tak permainan mereka? they want to be the player same as Singapore chinese... the time has come to make act... Saudara2 Melayu bangkit!!!!

    BalasPadam
  11. Suruh nazri aziz nasihat dia le. Hehehehe

    BalasPadam
  12. Dia ni berani buat video tu kat Petaling street je..cer la tmpat lain..mst kena belasah...aku igt dah mati sewel nih...idup lagi...

    BalasPadam
  13. Salah Najib nak simpan dia konon boleh digunakan untuk membuat tomahan pada pembakang. Sekarang apa dah jadi? Dulu aku support Najib dan BN tapi lepas PRU13 sokongan aku pudar. Kelemahan sekarang pada Najib beri sangat muka pada orang Cina sampai dia orang naik tocang. Semua sekolah Cina dapat berjuta2, sekolah Melayu apa dapat? dan berapa sekolah yang dapat? Tidak semesti dia bagus macam bapa dia. Tengok apa dah jadi pada Kolej Selatan? dah dinaikkan pada tahap Universiti.

    Najib memang kena kencing dengan orang Cina. Jatuh Melayu bukan kerana pembangkang atau pun DAP. Mereka memang anti Melayu tetapi Melayu (Najib) yang yang melebihi mereka.

    BalasPadam
  14. Cina ultra ni kena ajar. Najib kena buat ni:
    1. Tutup sekolah vernakular. Semua mesti masuk sekolah national. Dong Jiong gi mampus.
    2. Sains & math mesti dlm bahasa melayu. No option!. Advantage bagi Melayu. Yg tak boleh cakap atau tulis melayu can get out!.
    3. Masuk semua U dlm negara mesti dpt kepujian bahasa melayu. Depa mesti mencecet keluar negara cari U. Pas tu sure ramai tak nak balik.
    4. Start balik tulisan jawi. Bagi ia popular.
    5. Tambah lagi masjid2 dlm kawasan ramai cina. Pasang azan kuat2.
    6. Tambah rumah murah kuota 80% melayu, 10% india dlm bandar2.
    7. Bagi geran utk perusahaan melayu lebih2 lagi dlm perniagaan teknologi tinggi dan tolong mereka bersaing.
    8. Boikot perniagaan org cina. Tambah lagi KR1M!.
    9. Anwar mesti dihumban ke penjara semula. Ni melayu tak berguna. Tina chua dan sivarasa pun.
    10. Semua agency kerajaan kena guna bahasa melayu utk berurusan. No option!.
    Kita bagi cina ni tension sampai gila2 nak pindah ke Aus ke, UK ke, US ke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku sgt setuju jika kita memperkasakan Bahasa Melayu disemua jab2 kerajaan. Kenapa jepun dan korea boleh. Tp bukan bermakna tak payah kuasai bahasa inggeris langsung..klu kita abaikan kita tertinggal pulak.

      Padam
  15. DATUK HISHAM TAK LAYAK LAGI JADI KDN

    BalasPadam
  16. Ni contoh yang x baik..apabila melayu mempersendakan hak kaum lain, ia di katakan racist, sampai ada sesama bangsa melayu yg turut mengutuk perbuatan melayu itu...
    Tapi bila kaum lain mempersendakan sentimen melayu (walau lagu ini x de kaitan ngan melayu secara terang2an)..buat bodo.. Malah ada melayu yang menyokong! Kalu x caya cuba bukak kat youtube mesti banyak like dan komentar dari melayu sendiri..
    Melayu sanggup mengutuk bangsanya sendiri secar terang2an.. Malah menyokong melayu dikutuk oleh bangsa lain... Kesamarataan katanya...
    Bila la melayu nak sedar?bangkitlahh... Sentimen melayu kita bukan untuk dihinjak2!
    Bagaiman kita menghormati bangsa lain begitu jugala kita harapkan agar bangsa lain menghormati hak kita...
    Jangan kata dalam diri semua orang x ada sikap racist.sebesar kuman pun akan ada!
    Jangan salahkan bangsa lain menghinjak kita.. Salahkan kita sendiri yang membenarkan bangsa kita dihinjak!

    BalasPadam
  17. Salam. Spatutnya kita org melayu dan Islam yg kena bersatu. Semua ini adalah takdir Allah untuk menyedarkan kita drp kelalaian.. Adalah lebih indah kalau kita tingkatkan kekuatan kita sebagai umat Islam bermula dgn solat secara berjemaah utk solat2 fardhu dan sentiasa menghidupkan masjid, disamping kerja seharian yg lain. Seperti zaman khalifah yg terdahulu. kejayaan mereka adalah kerana solat jemah mereka. Xmustahil untuk kita bertindak sekarang. Allahua'lam.

    BalasPadam
  18. Tanpa Nama 10:55 idea bernas, 100% setuju,

    BalasPadam
  19. Sokong. Mmg x kenang budi cina2 msia ni. Bangsa cina ni mmg perosak kebanyakkan nya. Judi,arak,along,pelacur,penipu,perompak kebanyakkan ilmu ni dri bangsa2 cina ni semua. Msuk msia kita ambil depa sbgai saudara,kita kongsi tanah kita utk cina buat tmpat tnggal,tmpat sama2 kita cari rezeki,alih2 kita sndiri kena pijak,kena fitnah kata melayu malas la.hang p negara china tgk,cina sana rajin semua ka? sbgai contoh teloq ayam pn depa p klon alasan nk untung cepat.ni malas la kira lagu ni.org duk ternak ayam menunggu baru duk mai teloq,depa dok buat teloq klon kira short cut.malas nak mampoih.bukan takat malas,menipu namanya.otak menipu jgn duk tunding india sja,cina duk dpn mata kita ingat depa ni alim. Tu blum cerita benda lain yg kena ciplak klon berabis.ada hati duk tuduh org aku malas,betina cina tgk,ramai jd pelacuq,rajin ka lagu tu nk cari duit.usaha pejadah lagu tu,kalau malas melayu pun sbb melayu duk belajaq dri depa la ni semua,Haktuihhh

    BalasPadam
  20. Salam bangsaku.
    http://bahterawawasan.blogspot.com/2013/05/pemerhatian-akhir.html?m=1

    BalasPadam
  21. @Tanpa Nama

    tak layak apa pun dia tu

    BalasPadam
  22. saya orang malaysia, saya sangat tak suka namewee, saya pun sangat tak suka orang yang sentiasa sebut "cina", "melayu", "india" antara rakyat sebab orang macam ni adalah racist sebenarnya.

    saya juga tau forum ni pro-kerajaan, tapi sebagai rakyat malaysia, apa-apa yang kita fikir and buat mesti dari sudut generasi kelak dan masa depan negara, tapi bukan sehanya dari sudut parti politik sahaja.

    saya bukan dari mana-mana parti politik, hanya seorang rakyat yang sangat cintai malaysia tapi bukan cintai parti politik, harap semua orang juga sama dengan saya, salam sejahtera.

    BalasPadam
  23. Arwah abah aku pernah bercakap, sebaik mana cina walaupum tidur sebantal makan sepimggan jangan sesekali kau percaya dengan dia. nampaknya pesan abah aku tu dah nampak kebenarannya.

    BalasPadam
  24. Anti-CinaRasis7 Mei 2013 9:57 PTG

    Kepada rakan-rakan bloggers, don't get angry with DS Nagib or our Malay dominated gomen. Musuh kita dah jelas dan terserlah. If we want to get mad, get mad at them. Start pacticing buy chainese related things last. We can start doing that by doing more our sundry requirements kat Maidin, kedai melayu. Kita support orang melayu dam bumiputra. Kalau kita kena jugak beli barang kat kedai Cina, pilih those yang friendly to BN dan Melayu. Kita buat sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Lets teach this chainese tong san a lesson that they will never forget. Forget '1Malaysia', we now have '1-Persekutuan Tanah Melayu'

    BalasPadam
  25. anti-RasisCina7 Mei 2013 9:59 PTG

    You are either with us or against us. We do not start this fight, but by god, we will end this...one way or the other...

    BalasPadam
  26. Ribut berlalu, kiambang bertaut. Kuatkan semula ekonomi MELAYU dan BUMIPUTRA. Buy MALAY and BUMIPUTRA product FIRST. Kita dah tahu siapa musoh kita sekarang ini. Sedar lah bangsa MELAYU DAN BUMIPUTRA semua. Ayoh bersatu!!!!!!

    BalasPadam
  27. Bahaya Cina sorang ni. Orang Melayu jangan buat buta aje. Kalo di Indon/Thailand dah lama kena penggal budak ni.

    BalasPadam
  28. Namewee bukan kutuk Melayu sebaliknya menyatakan benda yang betul. Btw, kalau korang cakap Namewee racist, korang apa kurangnya? Dunia ni x kira kaum memang ada racist, tapi bagi aku Namewee bukan racist. Aku dah banyak baca blog menghina bangsa2 minoriti and peribumi Sabah/Sarawak. Dan kebanyakan nya dikarang oleh kaum Melayu sendiri. Jadi jangan cakap bangsa tertentu saja racist. I am a Bumiputra and I respect people no matter what their race or religions are. Aku bukan menghina cuma menyatakan perkara yang betul.

    BalasPadam
  29. Kalau admin tak dapat terima pendapat, biarkan pandangan aku tidak dipublish.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online