BREAKING NEWS

PANAS!!!! WARTAWAN ASING DEDAH KOMPLOT ANWAR/AMERIKA.

Nile Bowie, wartawan Amerika Syarikat kelahiran NY City, kini bertugas di Kuala Lumpur bagi pihak media Kanada, Global Reserach.

Nile Bowie banyak menulis artikel yang mendedahkan kelicikan Anwar Ibrahim yang mahu merosakkan Malaysia dan sekongkolan Anwar Ibrahim dengan Amerika khususnya sekongkolannya dengan Zionis Amerika.

Bowie juga sering melaporkan campurtangan Amerika di Malaysia, sepertimana campurtangan Amerika di Russia, Mesir dan negara2 lain, bagi menjatuhkan kerajaan BN stail "Arab Spring"untuk digantikan dengan kerajaan PR di mana Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri akan lebih memenuhi kepentingan Amerika di Asia Tenggara.

Amerika, mengikut Nile Bowie kini sedang memusatkan kembali kekuatan ketenteraan dan pengaruh politiknya di Asia-Pasifik bagi mengekang kebangkitan China, dan ia memerlukan sekutu yang benar2 pro-Amerika, bukan sekadar neutral atau berkecuali.

Malaysia pada Amerika sangat strategik kerana ia berpesisir dengan Selat Melaka dan Laut China Selatan, dua perairan yang sangat penting yang menjadi laluan bekalan bahan mentah untuk China serta laluan dagang penting juga untuk Russia dan Iran.

Kerajaan BN dilihat terlalu neutral oleh Amerika sedangkan Anwar Ibrahim pula dilihat sangat pro-Amerika dan jelas menyebelahi Amerika, termasuk kenyataan Anwar bahawa dia akan gerenti keselamatan Israel, ini sangat menyedapkan telinga Amerika.

Anwar juga mempunyai hubungan peribadi yang sangat intim dengan pemimpin2 Amerika seperti Jon Mc Cain, Al Gore, Paul Wolfowitz dan lain2 serta hubungan rapat dengan agensi2 Amerika seperti IMF, NED, IRI dan lain2 lagi. Semua ini adalah tanda2 betapa intim, mesra dan isi dengan kukunya hubungan Anwar Ibrahim-Amerika.

Amerika mungkin berharap kerajaan Malaysia pimpinan PR akan membenarkan Amerika membuka pangkalan tentera di Malaysia, mungkin di Sabah, sebagai persiapan perang dengan China, Iran dan Russia berbanding kerajaan BN yang cuba neutral dalam isu Amerika-China, Amerika-Russia dan Amerika -Iran serta keberatannya membenarkan Amerika berpangkalan di Malaysia..Dalam link ini (http://www.globalresearch.ca/us-spon...sultan/5327660), Nile Bowie menulis bahawa Amerika Syarikat mungkin berkomplot dengan Pembangkang Malaysia, khususnya dengan Anwar Ibrahim, dalam konflik serangan pengganas2 Sulu di Sabah yang hingga kini masih belum selesai..


Dalam artikel ini, Nile Bowie menceritakan keburukan dan kelicikan Anwar Ibrahim serta hubungannya dengan Amerika dan pemimpin2 serta agensi2 kerajaan Amerika yang bertanggungjawab mengeksport revolusi stail "Arab Spring" ke negara2 yang Amerika mahu tukar rejim, termasuk Malaysia.

Nile Bowie percaya isu Sabah adalah sebahagian dari perancangan Amerika-Anwar Ibrahim bagi menukar rejim di Malaysia. - MyMedia

7 ulasan :

 1. Jangan benarkan dajjal dan yakjuj makjuj keluar dari bumi Malaysia...kita tolak anuar berahi!!

  BalasPadam
 2. Cheh!!...asyik-asyik nak salah Nuar Juburi. Ini mesti budak Nile Bowie ni dah dibayar oleh UMNO.

  BalasPadam
 3. Ye la..xkn nk salahkn nik ajis
  Dier kn x bijak mcm mr mansuh
  Hahaha

  BalasPadam
 4. Nile Bowie bukan setakat dibayar UMNO malah Nile Bowie adalah ahli UMNO dalam kawasan;
  1) N6 DUN Cempaka, Parlimen Pengkalan Cepa
  2) N12 DUN Penanti, Parlimen P44 Permatang Pauh
  Nile Bowie ini juga salah seorang pengundi hantu yg didatangkan khas dari usa.

  BalasPadam
 5. NUAR ADALAH PENGKHIANAT,DISEBABKAN GILAKAN KUASA AGAMA DAN BANGSA JADI TARUHAN......AYUH KITA TOLAK MEREKA DALAM PRU KE 13 NANTI......ANWAR TAK AKAN BERJAYA KERANA ALLAH MASIH SAYANGKAN NEGARA INI.....DAN SETIAP PERANCANGAN JAHAT NYA DAPAT DIHIDU OLEH PIHAK BERKUIASA DAN RAKYAT......DAN SEMUA KERJA TOLOL NYA TAK MENJADI DAN KANTOI.......PERCAYALAH RAKYAT NEGARA INI MAJORITINYA AMAT SELESA DAN BERSYUKUR DI BAWAH KERAJAAN YANG ADA...DAN TAK MUNGKIN MEREKA AKAN MENUKAR KEPADA KERAJAAN BARU YANG TERNYATA GAGAL DAN JAHAT.

  BalasPadam
 6. Astaghfirullah, tuduhan-tuduhan inilah yang akan menjatuhkan negara suatu hari nanti. Percayalah, Amerika Syarikat sekarang tengah bergelak-sakan tengok Anwar dipenjarakan. Semua ini hanyalah konspirasi politik yang ingin menjatuhkan anwar Ibrahim sebagai pemimpin kerajaan Islam.

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online