BREAKING NEWS

LIWAT III : MANGSA TERBARU ANWAR TULIS SURAT PADA HADI AWANG.


Seorang lelaki bernama Mohd Fareez Kamal Intidzam bakal mencetuskan kontroversi terbaru berkenaan skandal sulit bersama Anwar Ibrahim apabila beliau dipercayai menulis surat kepada Presiden PAS, TG Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada Isnin lalu.

Surat yang ditulis tangan itu antara lain mendakwa bahawa beliau ‘rapat’ dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim sehingga kononnya menyebabkan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah Anwar berasa cemburu akan hubungan mereka.

Dalam surat itu, Mohd Fareez mendakwa Anwar melantiknya sebagai Pegawai Diplomat Sulit Antarabangsa sejak tahun 2008 kerana hubungan yang rapat tersebut. Selain itu, beliau juga merupakan bekas Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin.

Surat yang dihantar kepada Presiden PAS itu bertujuan mahu meminta campur tangan Hadi Awang agar menasihati Wan Azizah supaya berundur daripada parti sebelum Pilihan Raya Umum ke-13.

Dakwa Mohd Fareez , pengunduran Wan Azizah dapat menyelamatkan pilihan raya daripada sikap negatif Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah.

Berikutan penulisan surat itu, beliau telah membuat laporan polis kononnya bimbang dia akan menerima ancaman keselamatan daripada pengikut-pengikut Presiden PKR.

Sambil mengesahkan dirinya sebagai penulis surat tersebut, Mohd Fareez mengulangi dakwaannya bahawa ancaman keselamatan terhadap dirinya datang daripada pengikut setia Wan Azizah.

“Saya kenal mereka, sebab saya sudah lama dalam PKR,” katanya seperti didalam Buletin Utama, TV3 malam tadi.

Mohd Fareez turut mengulangi kata-kata yang terkandung dalam surat itu bahawa Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah cemburu akan hubungan rapatnya dengan Anwar Ibrahim.

7 ulasan :

 1. ada apa2 ke hingga Azizah cemburu???

  BalasPadam
 2. Ehemm....ehemmm...

  BalasPadam
 3. Yang pelik kenapa wan azizah hendak marah kalu suami dia selama nie tak buat perkara terse but...anwar kan suami contoh....yg terbaik ...

  BalasPadam
 4. sama2 lelaki..buat apa cemburu plk...
  klu si Mohd Farezz tu pompuan baru la ada asasnya utk cemburu....
  Alahai...sama2 jantan pun nak jeles kaa.....pening2...!!!
  Ntah2 Mohd Fareez ni diupah UMNO kott....hahahaa...

  BalasPadam
 5. Jijah, Jijah...hang nak cemburu tu apasal. Kan laki hang tu anugerah tuhan (tak tahulah tuhan yang manakan...) Ke laki hang tu 'ANUgerah' Tuhan??? Oh...by the way, jam Omega dah jumpa ke???

  BalasPadam
 6. nak cemburu buat apa jijah oi....laki hg tu kan imam mahdi.....mungkin jijah cemburu pistol 7 inci anwar dah lama tak sarung ikut belakang.....haha

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online