BREAKING NEWS

ISU LAHAD DATU SELESAI AWAL KALAU SAYA JADI PM.. - ANWAR


Anwar Ibrahim kesal berikutan Datuk Seri Najib Razak menolak cadangan Pakatan Rakyat untuk mengadakan sidang khas Parlimen berhubung tragedi di Lahad Datu.

“Ini soal keamanan dan kedaulatan negara. Tugas seorang Perdana Menteri menyeru semua pemimpin untuk sama-sama mempertahan negara,” katanya.

Ketua Umum KEADILAN itu turut mengkritik perbuatan pemimpin Umno BN yang kemudian memutar belit fakta pencerobohan menjadi isu politik untuk menyalahkan pembangkang.

“Bukan masanya cari kesalahan pihak lawan dalam masa begini tetapi harus tolak tepi perbezaan politik dan mencapai satu kata putus dalam sidang khas.

“Mana-mana pemimpin sesebuah negara yang diserang akan sama-sama cari kata putus terbaik. Malangnya, BN tolak pelawaan kita, kemudian tukar jadi permainan politik,” katanya.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan penolakan cadangan sidang khas Parlimen itu sebagai petunjuk hilangnya keyakinan Umno BN untuk menang PRU 13.

Selain itu, Anwar mengulangi penafian terhadap tohmahan yang cuba mengaitkannya kepada pencerobohan di Lahad Datu berikutan nyanyian lagu ‘Tanya Sama Najib’.

Beliau kesal kerana pemimpin Umno BN turut memanipulasi pertemuannya dengan pemimpin Moro National Liberation Front (MNLF), Nur Misuari melalui satu gambar, semata-mata untuk menyebar fitnah.

Secara tegas, Anwar menyifatkan pemimpin Umno BN yang berbuat demikian sebagai pengamal politik fitnah dan kotor.

15 ulasan :

  1. memang slesai awal CIPTAAN KAU- penzina pliwat perasuah PENIPU ni ada juga org bodoh caya _ lu dapat duit mana
    PEROSAK NEGARA JIKA DI MIDDLE EAST ADA ISRAEL SINI NUAK CABANG Yahudiiiiiiiii

    BalasPadam
  2. giler r ayat dia,, tak boleh blah,,, nak sangat dia ni jadi pm,, dh la tak malu mengaku pulak tu,, aku tak nak,,, eee,,, erkkk,, bluekkkk

    BalasPadam
  3. mmg la klau dia jadi pm mudah dia nak selesaikan. seah je kt setan sulu asalkan dia jadi pm. macam dia nak imf urus masalah dulu. kita kenak ko la anwar. penipu kronik

    BalasPadam
  4. memang le selesai awal kalau Anwar jd PM...sebab nye Sabah tu akan diserah bulat2 sbg wilayah autonomi kat puak2 Sulu kesultanan kiram tu...bahaya nih kalau pengkhianat negara jd PM...

    BalasPadam
  5. dsai hok raja segala fitnah dan raja nafi...pandai pulok mengata kat org.

    BalasPadam
  6. lambat betoi bang non nak spin cita ni..

    BalasPadam
  7. kaki spin...

    BalasPadam
  8. Org yg berangan nak jd PM tp sebnrnya P***M** ni mmg kerjanya salahkan org je.dia tu je yg perfect.

    Sudahlah.aku dah loya nak muntah hijau dgn perangai buruk dia ni.

    Haikkkkk tuihhhhhh!!!!!

    BalasPadam
  9. Bangsat Pengkhianat Negara..

    BalasPadam
  10. Tapi yg bengong tahap gaban...ramai lak pencacai yg bahlol bin tolol binti samdol yg memuja iblis sekor ni...Donia..donia nak kiamat dah kot...krn umat nabi lut mjadi pojaaannn hati ularmak kuda jadian & balaci2nya yg tongong...akibat penangan air lendir si gay zionis maha terkutok ni!!

    BalasPadam
  11. Hissh menyampah tengok muka ko...

    BalasPadam
  12. laaa..baru skrg dia ni bersuara? apa yg selesai cepat sedangkan hang baru skrg bersuara pasal insiden Lahad Datu. Najib dan Tun M dah pegi ground zero dah pun..hang baru cakap nak buat sidang khas Parlimen. awat hang tak komen kata2 anak buah hang si tian chua sialan tu? cer komen boleh tak?

    BalasPadam
  13. kerajaan x perlukan pembangkang untuk cari jalan penyelesaian...dah hampir selesai dah pun masalah kat sabah tu..klau nak masuk parlimen ntah bila nak daapt kata putus..

    BalasPadam
  14. memang la cepat dia selesaikan, dah dia janjikan sabah dan sarawak kat kiram semenjak awal tahun 2012 lagi dah, sebab tu dia selalu dok nyanyi lagu "tanya sama pokok" dan berjanji nak bagi kuasa Autonomi kat sabah dan sarawak

    BalasPadam
  15. Jijan Mali....25 Mac 2013 9:53 PTG

    Memanglah settle awal...udah tu kalau lanun-lanun yang serang tu ambil order dari Nuar Berahi Al-Juburi Wal-Liwati Al-Bureti. Nuar Berahi cakap stop depa stop lah. Bodoh punya statement. Ko siaplah Nuar, kalau konfirm ko ni pengkhianat yang bawak masuk lanun-lanun sulu tu, tak cukup tanah kat bumi melaya ni ko nak lari. KAmi, pengundi-pengundi marhean tanpa parti dan puak ni akan ligan hang cukop-cukop.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online