BREAKING NEWS

HARON DIN SURUH BAPA SAIFUL BERSUMPAH LAKNAT.


Pengakuan bapa Saiful Bukhari bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah dan menjadi mangsa fitnah adalah perbuatan wajib, kata Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din.

Bercakap pada sidang media di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di sini, beliau berkata seseorang Islam hendaklah insaf dengan tidak meneruskan kebatilan untuk kembali kepada kebenaran apabila menyedari kesilapan mereka. .

“Dia (Azlan Mohd Lazim) melaksanakan kewajipannya sebagai seorang Islam. Merujuk kepada kebenaran lebih baik dari meneruskan kebatilan,” katanya selaku panelis forum bertajuk ‘Mengangkat Martabat Ummah: Tanggung Jawab Siapa?’ malam tadi.

Semalam Azlan Mohd Lazim memohon maaf kepada Anwar dengan mendakwa bahawa anaknya dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II.

Pada 9 Januari tahun lalu, Anwar dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur daripada tuduhan meliwat Saiful, yang merupakan pembantunya pada 26 Jun 2008 di sebuah kondominium di Kuala Lumpur.

Mengulas isu sumpah laknat oleh Saiful, Dr Haron sambil merujuk kepada sebuah kejadian di zaman Nabi Muhammad SAW, berkata sumpah laknat hanya wajar dilakukan apabila berhadapan kes yang tidak boleh diselesaikan di mahkamah.

“Kaum Nasrani dakwa Allah ada anak dan oleh kerana ianya tidak dapat dibuktikan, Nabi Muhammad mengarahkan mereka bersumpah laknat untuk selesaikan perbalahan itu.

15 ulasan :

  1. harun oh harun

    BalasPadam
  2. Eh....ada lagi rupenyer...igtkan tidor ............sonyap jer ....tang ANUwar ang xnak suroh dia wat sumpah laknat ke?...

    Yang menudoh dah wat ...yg kene tudoh dok NAAAAAFFFFIIIIIIII smp ke keliling donia....tapi xsinggah kat tanah suci lak...

    BalasPadam
  3. orang nak komen dia pun nak komen juga..dlm web pembangkang/greenboc depa pakat puji azlan dan mengutuk saiful..dah gelap hati perut depa ni

    BalasPadam
  4. Divert gak ni... Dato Harun ni dia tak rujuk kes ke? Tak boleh mikir ke yg buat statement tu sape? Yang kena liwat tu sape?.... Patutla dato harun ni tak menang2 bertanding pon hmmm....

    BalasPadam
  5. Dunia-Dunia

    BalasPadam
  6. Yang betulnya suruh Anuar Brahim tu bersumpah dulu. Jangan suruh kuman-kuman halus je tapi Bapak Kuman Segala Kuman Anuar Berahim tu yang patut disuruh bersumpah.
    Buang masa je layan puak-puak PR terutama PAS. Biar mati dan hidup semula tak akan aku pangkah PAS yang sesat lagi menyesatkan. Ulamak pun ibarat Ular Dalam Semak. Patuk mangsa yang Cap Ayam.

    BalasPadam
  7. Bapak dia mendakwa anaknya dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II. Dia tak cakap pun Anwar tak liwat anak dia..

    Maksud dia anak diagunakan oleh UMNO untuk menyerang Anwar bukannya Anwar tak liwat anak dia.. Anwar masih lagi dituduh meliwat anak dia..

    BalasPadam
  8. Senang citer suh anwar & bapak saiful tu sama2 bt sumpah laknat. Kita tgk saper yg berani bt

    BalasPadam
  9. Dulu saya respek jugak haron din ni...ialah ulamak kan pewaris nabi...kenalah kita hormati....dgor2 dia nk kluar pas sbb x stuju isu kalimah ALLAH bru2 ni...ropa2nya hampeh...nak tngu pas pru13 pulok...sbb nak jadi calon...siap boleh main tngu2 lgi....ingatkan dia ni tak mcm wali selipau & hardy boy...ropa2nya lebih kurang gak...ni lagi la pulak...statement dia ttg bapak sepul tu...mcm xtau apa yg dah blaku akhir2 ni...ye la..mana nak tau berita semasa...sbb dia baca harakah je..tv oun x tngok..tkut tmkn dakyah umno..blog2 lg la dia x baca sbb blogger dibyr umno...Ni la bahayanya klu ulamak nak main politik...kan lebih baik dia ni jadi ulamak tanpa parti...tentu lebih dihormati...

    BalasPadam
  10. Jijan Mali....10 Mac 2013 1:48 PTG

    Kahkahkah HArun, HArun. Apa punya bebal lah kamu ni. Aku ingat kalau ilmu halau / tengok hantu dan syaitan, hang boleh master, sure terror nya hang ni. Kena bab Nuar Berahi ni hang boleh kantoi.

    Perhati dulu apa yang bapak Si Saiful ni cakap. Diapun spin story anak dia baguih punya, yalah dan kena coach dek Nuaq Berahi lah katakan. Hang perasan tak segala apa yg dia cakap tu lebih merupakan tohmahan? Ada dia habak Nuar Berahi tak liwat anak aku. Anak aku pembohong!!! Ada dia habak outright tak?? Dia dok 'beating aroung the bush' kan??? (kalau hang tak tau bahasa english ni, hang tanya jin english hang tu) Tu lah hang....hang kena belajaq reading between the lines.

    Nuar Berahi tu sebenarnya adalah spesis anaconda yang paling bahaya kat dunia ni tau and I am not talking about tote bengkok dia tu..kahkahkah.

    BalasPadam
  11. anwar bin ibrahim itu melayu BANGSAT sama mcm pmimpin Parti Ajaran SYAITAN yg lain

    BalasPadam
  12. Bapak lebih tahu perangai anak dia berbanding korang yg cuma pandai buat "teori" ni...tapi takpelah sbb Alhamdulillah golongan2 uneducated cam korang dah makin kurang kat Malaysia ni...wbp tetap doakan semoga anak2 atau waris korang akan mendapat berkat dlm kehidupan, berjaya dlm pelajaran dan mungkin drpd mereka barulah korang akan mendapat kesedaran...

    BalasPadam
  13. Bapak dia ni bukkan bela diampun...mak dia bela lepas cerai ,....bapak dia mujcul lepas kes liwat.....

    BalasPadam
  14. Macam mana ramai ulama PAS tak boleh fikir yang Anwar pun patut angkat sumpah LAKNAT juga sebab itu Maruah dia juga. Mahkamah banyak yang boleh di manipulasikan ... Betul tak?

    BalasPadam
  15. mm anwar sendiri pun x berani nak sumpah laknat...ayah saiful? ade berani ka?

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online