HOT!! Pengakuan TERKINI Wardina pasal McD.. Azhar Idrus pun kalah beb..

Posted by MPP On Khamis, 22 November 2012 19 comments
Gua yakin.., pengakuan berani Wardina ni pasti buat Azhar Idrus termalu sendiri.. Tak tahulah sama ada Wardina sindir sesapa.., tapi gua respek pada pendirian dia..

Ternyata Wardina tak macam Azhar Idrus yang hanya tau melalak suruh orang boikot McD masa ceramah, tapi cakap tak serupa bikin bila kantoi melepak di restoran tu..

Dan bila kantoi gambar dia dirakam.., ada hati pulak nak konar sana sini untuk selamatkan diri.. Malu beb.., kan senang kalau mengaku je kesalahan yang dia buat..

Tengok macam Wardina.., tak payah kecoh-kecoh pun kalau nak boikot sesuatu benda.. Yang penting.., niat tu kena ikhlas beb..

Menurut Wardina, dia dah 2 tahun tak makan McD.. Bukan takat tak makan je tau.., pijak premis tu pun Wardina tak hingin..

Kata Wardina Safiyyah dalam Facebooknya,

"Entahlah.. tapi saya memang dah dua tahun tak jejak dan makan Mc'D. Tak de apa pun hilang dan kurang dalam hidup ni. :) Tak rugi apa pun. (Ni personal choice yang suka makan jangan marah-marah saya ok) Yes I CAN live without eating McD :) I LIVE healthier too actually. Amna dengan Azra pun tak nak jejak kaki...

Teringat kata Sheikh Hamza Yusof, makanan segera yang dicipta untuk MENGAUT KEUNTUNGAN merosakkan manusia. Kaya dengan garam, lemak, pewarna dan gula disediakan TANPA kasih sayang cuma mahu WANG, WANG , WANG.. Inilah salah satu punca manusia makin 'keras' hatinya. Penuh dengan dengki, busuk hati dan sebagainya. Makanan mereka tidak segar dan berkhasiat."

Nampaknya Azhar Idrus kena belajar dari Wardina pasal kaedah memboikot yang betul dan berdisplin...

Persoalannya.., kalau buat salah pun tak mau mengaku.., sanggup ke Azhar Idrus nak belajar dari orang lain?

Inilah masalahnya kalau ada cerdik pandai agama yang rasa dirinya saja yang sentiasa betul beb.. Huhuhuhu...

19 comments:

Tanpa Nama berkata...

laaa,, wardina ni tak kisah gak ek pasal telinga nampai,, ingatkan,, hahahaha

anti zionis berkata...

camner le ostat UAI tu nak ngaku salah...dlm peunulisan MPP yg lps2 pon ramai tukang komen jumud pakatannirojim yg back up dia...lg le UAI tu rasa diri nye saja yg sentiasa btol...

musafir berkata...

Makanan segera dicipta kerana wang? Memandai je pak Sheikh tu (Syeikh Anwar Al-Jubu lbih bangang).

Makanan segera tu kan inovasi, resepi yg direka utk variasi? Juga memenuhi selera dan keperluan golongan tertentu (cth: yg tak sempat masak)?

Jgnlah ter-over dlm retorik. Biarlah berfakta. Kalau tk nanti orang bukan Islam kata orang Islam ni bodoh. Dan jgn buat fitnah. Tak suka atau nak suruh boikot, bg lah sbb yg munasabah- terlalu bergaram, berkolestrol- tu ok la.

penghias dalaman berkata...

sebenarnya pihak berwajip harus mengkaji tentang kedai kedai fast food ni ,memang betul pekerja nya orang melayu tapi yang untung siapa suda tentunya orang putih dn israel laknat ,
ada baik nya pihak berwajip kasi tutup saja asal yang berkaitan perniagaan pengganas israel ni.....

Tanpa Nama berkata...

hehehe.. aku jarang jugak makan mcd nie cuma pasal keuntugan tu.. rasanya pemilik premis tu yang akan mendapat peratusan keuntungan yang besar.. pemilik hanya membayar bentuk royalti atas paten n nama Mcd sahaja..

Tanpa Nama berkata...

Dgr khabar ustaz kata air minuman dia pun kawan dia beli dari kedai sebelah. maka bukan air McD. Hairan pula, mengapa isteri dan anak dibiarkan makan makanan McD? Kalau ya pun suruh boycot, dia serta keluarganya lah yg sepatutnya menunjukkan tauladan yg baik.... Anyway, i never like this guy. don't like the way he ceramah yg buat seolah2 dia je yg betul....nanti dia mintalah pahala dari org2 yg dengar ceramah dia kalau apa yg dia ceramahkan tersasar..

Mohd Fahmi Hassan berkata...

Semia org ada hak bg pndangan sendiri.

Tanpa Nama berkata...

xfaham aku org malaysia yg berbangsa melayu nie..semua xkena..sudah2 lah tu..yg penting jaga akidah masing2..jgn cakap je pandai..tp realiti hanya tuhan je yg tahu..ingt lah..kita ni beragama islam..jgn sampai bangsa lain tgk kita ni bertlagah sesama kita..

Tanpa Nama berkata...

ostaz azhar idrus ulaq

Tanpa Nama berkata...

Orang dulu dulu tak da McD pun sehat walafiat..makanlah ulam ulaman wei...muka awet muda hati bersih doa berkat...

musafir berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
musafir berkata...

Gaban Saifullah- aku fhm la maksud sheikh tu. Ko yg tak faham maksud aku. Ciptaan resepi baharu tak semestinya sbb wang/keuntungan smata-mata. Mcm aku cakap -utk variasi, tonjol kreativiti. Kalau kebetulan tak berkhasiat, byk sbb. Mungkin takde ilmu, tak sengaja, dll. Pasl tu aku 'tempelak' kenyataan tak berasas syeikh tu (melainkan ciptaan itu terbukti sengaja dibuat dgn niat buruk).

Lagipun kalau kata 'pentingkan untung bawa keburukan', orang jual sayur kat pasar tak mau untung ka? Tp ko tanya peniaga tu apa khasiat sayur yg dijual, dia blh jawab tk? Tak bagus ke sayur tu? Dia tau blh dijual, ada orang beli. Dia salahkah kalau tanpa dia tahu, syur tu ada pestisid yg blh sbbkan kanser?

Pendapat aku, ciptaan mknn segera mcm pizza, burger, kntg goreng dijual sbb sedap dan utk variasi. Bukan dgn niat nak rosakkan orang. Sbnrnya semua ciptaan dan teknologi ada kebaikan dan keburukan (kelemahan manusia). Yg perfect tu Allah Taala saja.

Aku 'bebulu' pdpt syeikh dlm komen Wardina tu pasal kalau semua orang brpndpt mcm syeikh tu, jawabnya toksah makan atau cipta apa-apa la. Sbb sayur pun disembur racun yg blh bawak mudarat, sbb nak bolehkan sayur tahan lama kat kedai (syeikh tu mkn sayur tak?). Orang Islam nak boikot, biarlah berfakta dan berasas. Jgn anti-pembaharuan tanpa berdasarkan fakta.

(FYI aku respek ulama yg progresif tnpa langgar syariat. Aku pun tk gi McD > 8 thn. Contohi imam syafie yg mengkritik ulama, dgn syarat ikut ilmu yg benar)

Tanpa Nama berkata...

pelik uai mkan d mcd heboh .lantak makbapak dialah. yg bini pm mcm perangai pukimak 2 camnalak. bknnya kapir pun. org umno ni bangang nak mampusla...

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum..saya ada mendengar pengakuan UAI berkenaan isu mcd tu..tapi kalau jika benar apa yang dikata oleh UAI, blogger boleh mendatangkan fitnah..

Tanpa Nama berkata...

btol3.. xyah gi mekdi dah..
kite org mayu spatuotnyer bantu sesama sdiri,
kite perlu ade industri yg hebat,sehebat besarnyer mekdi tu..utk ujudkan pekerjaaan,jana ekonomi..kena usaha jgk utk jd hebat..
tapi cakaaaapppp ajerrr lerr yg buleh pown.. dpt projek kite kasih jual... yahoo.. kite mmg malaya yahoo...mari jadi malassss... mari kite bantai org..mari kite cakaaappp ajerr. jommm..
itu lah..hakikat..
aku nk berubah la.. xmo la..mcmtu
ampunn...ya

Tanpa Nama berkata...

Bila baca komen kat atas kesian pulak kat org melayu yg keje kat situ camna la rezeki mereka tu ekk.. Adakah sama mcm keje kat pub or bar?

Tanpa Nama berkata...

buto pak hang la semua org atas aku nie..xyah nak berlagak baik la ape hamjadah sumer,,pui,,,wtf.

Rizal Alfonso berkata...

haha padan muka UAI

Tanpa Nama berkata...

MANUSIA... knp nk tgk y buruk je smpi lupe y baik...jgn la ingat die tu IMAM, USTAZ... xpernah wt dosa...semua mnusia wt dosa.. kte kne la bersgka baik kn.. :)

Catat Ulasan

Media Online

Share

MPP Online