HOT!!! Azhar Idrus tunjuk BODOH dalam Twitter..

Posted by MPP On Rabu, 21 November 2012 47 comments

Terus terang gua cakap beb.., statement Azhar Idrus dalam Twitter dia tu merupakan statement paling BODOH yang pernah gua baca dari seorang yang mengaku bijak dalam agama..

Azhar Idrus nak suruh kerajaan hantar jet ke Palestin kononnya dorang disana tu lebih memerlukan jet tersebut..

Dan Azhar Idrus cuba nak perli kerajaan kononnya jet yang ada dalam negara kita ni hanya digunakan semasa perarakan Hari Merdeka saja..

Bagi gua.., kalau betul Azhar Idrus prihatin sangat pasal Palestin.., kenapa dia sendiri tak tinggalkan segala kemewahan dia di Malaysia ni dan sertai rakyat Palestin menentang Israel??

Tak pun.., Azhar Idrus derma je lah kereta-kereta mewah dan jugak motor-motor besar dia di Terengganu tu untuk bantu umat Islam di Gaza...

Setakat cakap pandai mengutuk kerajaan kononnya tak bantu Palestin.., itu sebenarnya secara langsung menunjukkan KEBODOHAN Azhar Idrus beb...

Dia tak sedar ke bahawa negara arab sendiri pun tak ada satu yang hantar bantuan ketenteraan bagi bantu Palestin walaupun dorang tu hanya berjiran?

So buat apa nak suruh kerajaan hantar Jet pulak? Kenapa Azhar Idrus tak suruh je Anwar hantar puak-puak Amal Pas berjihad di Gaza tu dengan Jet peribadi dia? Ni lah buta perut namanya...

Apapun.., satu je gua nak nasihatkan Azhar Idrus.., kalau tak cerdik sekalipun.., jangan tunjuk pada umum beb.. Yang malu bukan orang lain.., lu dan keluarga lu sendiri jugak beb..

Mungkin inilah bahananya bila Azhar Idrus minum air nescafe yang diisi dalam cawan McD... Hahahahaha....

47 comments:

Tanpa Nama berkata...

Tp dengan mngeluarkan kta2 cmni mncrminkan awk bijak ke? Xguna nk judge baik bruk org. Awk sndri xtaw apa usaha bliau bntu Gaza kn? Fitnah tu lg truk dr mmbunuh. Jgn sbb ni, tmbah2 dosa kta yg sdia ad. Skrang msa mreka di Palestin, nnt2 kta xtaw naseb kta kt Mlaysia ni. Xpela, klau xsuke org punye post, kta diam je, klau betol salah, tegur cra baik n klau xmmpu sgt pn doa je. Insyaallah, Allah maha mengetahui. Xda apa yg trlindung dr pengetahuan-nya. Amin.*selfreminder*

Tanpa Nama berkata...

UAI ni mmg tenging.. Kata ganja tu haram.. dia sendiri sedut ganja..

Tanpa Nama berkata...

logik sgt nescafe dlm cwn McD like hahahahaah

Hantu Nakal berkata...

bagi sye...x baik jugak uai cakap camtu...kerajaan beli semua tu tuk negara..bukan tuk orang lain..persoalannya kenapa malaysia nak masuk campur ..kenapa liga arab x ambik tindakan terdahulu..kita boleh membantu dari segi perubatan dan makanan..kan dulu malaysia da jalan kan misi bantuan di sana

Tanpa Nama berkata...

Beli nescafe kedai sebelah, letak dlm cawan McDonald......

Tanpa Nama berkata...

Azhar idrus ni ckp je lbh..jgn nk poyo sgt la..

Tanpa Nama berkata...

Minum Nescafe dlm cawan Mcdonald... Hahahahahahaha.

Tanpa Nama berkata...

anon 21 November 2012 3:16, Apa yang MPP tulis tu memang betul. Azhar Idrus ni memang terang2 ustaz penipu. Kalau hang tak suka MPP tegur, baik hang jangan komen (macam hang punya pesanan sendiri). Azhar Idrus punya style dengan janggit tanpa misai, kopiah ke tengah kepala, sebiji macam rabi kat Israel.

Unknown berkata...

betul ape yng dia kata tu..ada jet dok pamer buat ape.Oooo lupa plk aku yng jet tu xde injin..huh!!! ada kapal selam pun xleh menyelam..kau gasak lah selagi boleh..

Tanpa Nama berkata...

Nescafe pn yahudi punya gak. Mcmana tu? Haha.... Minum kopi cap hang tuah la beb. UAI tetap bodoh! Suruh polis merah pas p lawan yahudi kt sana la...

anti zionis berkata...

ala..anon 3:16 tak payah le meroyan lebih2 plak...baik sedara je join UAI pi ke Gaza tu naik jet peribadi Bang Non boleh??

Tanpa Nama berkata...

Sudahh sudah la tu.. Kita sini duk bertekak sama sendiri, seagama ngan kita d palestin sdg menderita... Pk kanlah

Tanpa Nama berkata...

sbb arab x tolong maka kita pn xnk tolong? nnti kt akhirat bila dtanya apa usaha kita utk bntu mreka maka 2 la jwapan anda ya? ceteknya pikiran org islam skrg...

Tanpa Nama berkata...

ust azhar manada acc tweet .. fake acc tuh ..
hak hak tuiiiiiii

tin kosong berkata...

Nak hantar jet, belom sampai ruang udara palestin da kena tembak dek israel yang mpy radar tercanggih di dunia. UAI suruh hntr ngan kapal kargo kot. Silap2 m'sia sendiri yang kena padah.silap2 d hntar nye aircraft carrier kat cni..nk lawan ngn apa?.kalau tak tahu bab pertahanan,jgn nk smbng kosong lerr..

Tanpa Nama berkata...

dah x dak pahala duk tambah dosa.....bodo teramat.... ulamak pon x reti hormat.... selidik dlu sblum judge owg.....bangang pnya admin

Tanpa Nama berkata...

sape semua nie??? semua orang melayu... yang cuba jatuhkan bangsa sendiri.... bangsa lain suka tengok... xde kesedaran langsung orng melayu nie... yang mereka tau hanyalah komplain,mereka2 cerita,dengki,hasut... semua bahase korang nie agaknya boleh masuk ke syurga ke?? macam bagus sgt... ok rata2 semuanya tiada akal.. sekalipun die minum barangan israel,die xde macam korang nie.. hanya berani luahkan perasaan dalam nie.... kecut...

Tanpa Nama berkata...

malu aku mengaku orang permatang pauh bila baca post ni.....baik admin post ni mati la.....

aj berkata...

Unknown yg bodoh, kalau kapal selam tu x leh menyelam camner para TUDM bw kapal tu balik malaysia, tolak pakai sampan jer ke. Kalau da bodoh tu, jgn la tunjuk kebodohan hang kat orang

Tanpa Nama berkata...

Nak mention beberapa perkara :

1. Ade betol dan ade yg kurg enak ape yg MPP tulis ni.tp kite berprasangka baik jela.mungkin ni teguran ikhlas dr MPP. Sekurang2nye tak la sampai memaki atau lebih teruk mendoakan kehancuran sesama muslim.

2. Mmg sgt xmasuk akal kalau beli nescafe dr kedai sebelah kemudian letak dlm cwn mcD. Ape beliau beli nescafe 2 tak berbekas ke? Ape keperluan nak letak dlm bekas mcD tu? Dan kalau pon betol letak dlm bekas mcD (tanpa membeli dari mcD), maka boleh disimpulkan antara beliau menggunakan cawan mcD terpakai mungkin dr sahabatnya yg telah dahulu membeli dr mcD (kenapa tak ditegur atau ditegah sahabat tu?) jd bila beliau juga bersubahat sama. Atau mungkin juga beliau ambil cawan (sampah) yg telah org lain tggalkan?takkan terdesak sampai begitu sekali???

3. Betol nescafe juga adalah suppoter Israel. Nescafe ialah produk nestle dan sedia maklum bahawa nestle adalah suppoter Israel.

4. Antara asas sebuah negara dlm Islam ialah mempunyai dan sentiasa memperkemas barisan tenteranya. Adalah satu tindakan yg sgt2 bodoh dan mencari nahas jika nak hantar jet ke sane. Itu merupakan antara aset penting Tentera. Bertujuan sbg alat utk melindungi negara. Kalau suke2 nak hantar, sama jela mcm membuka jalan kpd musuh negara (memang tunggu masa je) utk menyerang bila2 mase. Adalah satu risiko paling besar utk menggadaikan nyawa rakyat sendiri utk membantu negara lain. Betol ianya juga adalah satu kewajipan kita sbg sesama Islam. Tp sekurang2nya kita masih boleh membantu dgn cara lain tanpa mengambil risiko sedemikian rupa. Adakah wajar???

5. Seorang sahabat Rasulullah dikalangan Khulafah Ar-Rasyidin pernah memotong gajinya sendiri kerana dikatakannya sendiri bahawa ada diantara rakyatnya yg masih tidak mencukupi dlm kehidupannya sedangkan sahabat Baginda itu mempunyai lebihan dr pendapatannya. (Lebih kurg mcm tu la kisahnya)
Jd ape mungkin UAI yg sgt mampu utk berkorban utk mereka disana tu utk mengorbankan segala apa yg beliau miliki?

6. Org tua2 kate 'ukur baju dibadan sendiri' , 'kate dulang paku serpih' , 'fikir dulu sebelum buat'.... Perbezaan org yg pandai dan bijak adalah, org yg pandai hanya menggunakan otak bila memuaskan nafsu, dan berkata2,
org yg bijak pula menggunakan otak dan akal bersama untuk memperbaiki diri, mencari kepandaian, dan berkata2...

Mane yg baik dtg dr Allah. Mane yg buru dari diri sy sendiri.harap dpt mengingati saudara2 dan diri sendiri. Ape yg salah tlg tegur dgn bijaksana... Islam, Iman, dan Akal adalah anugerah terbesar Allah buat hamba2-Nya...

Tanpa Nama berkata...

Kata bodoh kang marah... xkata kang xterasa plak...

Tanpa Nama berkata...

Bkn ke mmg sunnah berjggut tp x bermisai?n kopiah bkn tgh kepala.. walau tk suke,jgn mghina

Tanpa Nama berkata...

korang semua tumpul!!!!!

Tanpa Nama berkata...

aku tau la ko ni pro kerajaan dan pengomen2 kat atas tu semua pro kerajaan. tapi x yah la nk guna yat macam 2. cam sial tau x. mungkin maksud ustaz tu lain, dan bukan mcm 2. dan satu lagi, rasanya ustaz xde fb..

Tanpa Nama berkata...

sumpah ko ni bodoh sebab mengutuk para ulama. maybe ko benci sbb apa yg dia ckp mengutuk kerajaan. aku sendiri menyokong kerajaan. tapi aku x suka org mengutuk para ulama. kalau diberi pilihan antara kerajaan dan ulama aku akan memilih ulama. ko ni mmg buta agama ke apa?

Tanpa Nama berkata...

hantar unit amal Pasngok ke Gaza baru betoii

mesti terkincit punya dalam seluar

pastu suruh diorg rempuh askar yahudi macm diorg buat masa bersih aritu

wakkakakaka...unit keldai paling ngok dlm sejarah

patut ditulis dalam buku teks sejarah sekolah rendah ttg kebngapan unit keldai pas ni

Tanpa Nama berkata...

Anak bini korang dah bersedia ke nak kena serang balik dengan singapore & israel? Dah cukup bekalan makanan? Kalau rasa Malaysia teruk sgt apsal korang tak pergi terus gaza jadi pejuang? Kat sini boleh la ckp besar.. Baru kena sound dgn karpal singh dah tercirit..

Ahmad Fares berkata...

Mamat yg ckp tu mmg x kenal org (UAI)...kesian. Ibarat paku karat dlm papan...x leh cabut.

Tanpa Nama berkata...

ya ALLAH..ramai betul yg duk kutuk ulamak...cer banding ilmu agama korng nga UAI..mana lg bnyk..lg satu UAI pernah sertai pasukan jihad di chechen rusia.... pic ad di fb beliau... yg korng duk backup sngt kerajaan kenapa? walhal malaysia sndri xpenah iktiraf hamas tu taw x....walaupun depa menang secara demokrasi...nga israel siap ad hubungan dagang lg...yg terbaru sawit pun duk export ke israel.....ntah ap lg yg xterbongkar xtaw la...

Tanpa Nama berkata...

azhar idrus nih bkn ulamak. sama la mcm n.ajis. depa nih la ulaq. manusia keji yg mggunakan ISLAM demi kpentingan peribadi. azhar idrus, n.ajis, hadi awang, anu jubo, ayah pin, SYIAH bergantung kpd kejahilan manusia utk terus hidup. sedarlah jgn jd makanan kepada agen2 iblis nih

Tanpa Nama berkata...

aper kejadah nye korang gi ckp UAI macam tuh ? itu bukan twitter UAI lah . kalo tuh twitter UAI mesti username dia * UstazAzharIdrus ( ORIGINAL * . Ustaz Azhar mana ada twitter . adoii TEROK orang zaman sekarang ni . nak cakap bodoh , ko pergi sekolah .

Ariel Sharon berkata...

tuan punya blog ni babi, celaka, fuck mak dia sendiri.. hahaha

mhf berkata...

Kalau Malaysia kena serang dengan orang kafir korang jangan terhegeh nak minta bantuan dari negara Islam lain. Kalau diorang offer pun korang jangan terima. Al maklumlah mereka pun ada kelengkapan tentera untuk mereka sendiri. Kita mana boleh pakai kan. Dasar UMNO makan rasuah sampai pengikut pun jahil.

Tanpa Nama berkata...

semua org xsempurna termasuk ahli ulamak..buat silap mengaku sajalah. Kalau nk bantu bukan setakat dengan hantar jet, kapal selam tetapi dengan kaedah lain pun boleh spt. bekalan perubatan dan makanan. Itu pun dikira membantu...

Tanpa Nama berkata...

mcm ni ler org melayu berpecah belah..disbbkn politik,terpesong akidah..malu kat bangsa2 lain yg bukan beragama islam..knp kita x bersatu ke??malaysia ni tanah melayu..jgn la disebabkn politik kita berpecah belah..sampai bila pon kita x kan berjaya..sebab tu juga aku x suka dgn politik2 nie..ntah mana satu betul..semua pentingkan diri sendiri...

Tanpa Nama berkata...

lawak gile la mung ni..
sje nk cri kesalahan org...
pape pom..nilai dri kite sndiri dlu ..jgn nilai owg stkt tgk kt mate mg je..
ish3...

Tanpa Nama berkata...

dgn beraninye mu duk ngate ulama kat ni..
aku harap mu pom brani la jwb dlm kubur ekgi..okeh..igt mati wooo

TAYAR LAMA berkata...

azhar idrus ulama??ke raja lawak??tak nafi laa ada Allah kurniakan 'sedikit' ilmu..tp harap dia ni guna laa cara betul..jgn tau ckp jer..tu mmg tanda akhir xzaman..takut nnti termasuk dalam kategori ulama su' tp dia ni mmg main sedap mulut nk berkata2.. nk bagi komen seposen ni..aku lepas tgk short video dia naik ferrari tu..aku tak faham..ape yg nk dimaksudkan..wei serius weii xfaham..malu pun ade..ape motif wei..seyes tak faham..pengikut2 dia..jgn duk taksub sgt..ponah nnti..yg betul kite ikut..ade yg pesong2 sikit kalu bulih tegur derek jer..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum semua , uai xde tweet dia kne fitnah !

LaCRyMosA berkata...

Astagfirullah, penulia. Banyak2 mengucap & berwuduk lah kamu.
Penulisanmu penuh kebencian & syaitan amat suka dengan api kemarahan.
Rasulullah s.a.w bersabda: “Laki-laki yang paling dimurkai Allah adalah yang bengis dan suka bermusuhan”.
(Sahih. R. Bukhari, Muslim, Ahmad, Tirmidzi & Nasaai)

Sebenarnya, penulis, tulisan itu amat benar. Sebuah kerajaan Islam WAJIB membantu saudaranya yang dianaiya. Negara kita amat berkemampuan, tetapi kemampuan itu terlalu keduinaan & lalai dari mengingati jalan Allah.

Tuan perlu akui kebenaran itu. Ingatlah, takbur & bongkak serta sifat kufur & ego itulah yg paling bahaya. Ia telah menyebabkan Iblis dimurkai Allah.

Baca semula kata2 kebencian Tuan.
"Dia tak sedar ke bahawa negara arab sendiri pun tak ada satu yang hantar bantuan ketenteraan bagi bantu Palestin walaupun dorang tu hanya berjiran?"

Apa hukum negara Islam yang tidak menghantar bantuan pada saudaranya? Ya Allah, dosa itu amat besar, seperti melarikan diri dari medan perang. Rata2 negara Islam di tanah arab amat kaya tetapi diuji Allah dengan ketaqwaannya untuk menggunakan sumber dijalan Allah.

"Kenapa Azhar Idrus tak suruh je Anwar hantar puak-puak Amal Pas berjihad di Gaza tu dengan Jet peribadi dia? Ni lah buta perut namanya..."

Ini pula ternyata fitnah tuan. Fitnah akan mencarimu di padang masyhar? Tidak takutkah kamu pada Tuhan yg menciptakan hari pembalasan?


"Apapun.., satu je gua nak nasihatkan Azhar Idrus.., kalau tak cerdik sekalipun.., jangan tunjuk pada umum beb.. Yang malu bukan orang lain.., lu dan keluarga lu sendiri jugak beb.."

Saya pasti, ahli keluarga tuan turut rasa perkara yang sama. Amarah & sifat benci amat buruk sekali.

Bersama2 kita mencari keredhaan Nya. Di harap Tuan penulis dapat menerima tulisan ini & sama2 mendapat hidayah & petunjuk Allah :)

Tanpa Nama berkata...

Ostad bini 3 ni mmg bahalol kalau malaysia hantar jet kesana dah jadi act of war...dia nak kita berperang masalah dia sanggup ke pikul senapang pi perang

oii ostad bini 3 ko patut tengok cara cara berceramah dgn betul mcm Dr Zakir Naik

Tanpa Nama berkata...

Org bodoh tu yg tak faham...kecil2 tak nk mampus..bila besar mnyusahkn org.bengong mu ni.kecek dok pahe2.

Tanpa Nama berkata...

Ko yg poyo..tak tau apa pn nk komen..bengong.

Tanpa Nama berkata...

Arab bodoh...yang orang malaysia ni sibuk sangat nak jadi babu pada arab tu pun sama bodoh...

Tanpa Nama berkata...

Azhar idrus memang bangang

Tanpa Nama berkata...

Arab bodoh tu biarkan saja.

Tanpa Nama berkata...

Uai ulama butuh ko

Catat Ulasan

Media Online

Share

MPP Online