BREAKING NEWS

TERBAKAR!!! Dr Asri BELASAH Ostazah Ebbi isu korban...


Panas beb!! Bekas mufti Perlis hari ni dah belasah Ostazah Ebbi pasal kenyataan mengarut Ebbi tentang ibadah korban..

Dr Asri kata, kenyataan Ebbi tu boleh membawa erti Ebbi mengharamkan binatang yang disembelih secara halal..

Dan Asri menyifatkan, Ebbi patut sedar menyembelih binatang adalah tak sama dengan membunuh binatang seperti yang dinyatakan oleh Ebbi...

Ketika dihubungi oleh portal SGB, Dr Asri enggan mengulas banyak berhubung kenyataan terbaru Ebbi itu.

“Saya tak follow twitter dia, saya tak tahu. Saya tak tahu apa maksud dia. Perkara lekeh (remeh) sangat. Masalah siapa Abby, pergi ke dia lah (terpulanglah pada dia).. isunya ialah kenyataan dia adalah tak betul”

“(kenyataan Abby) tak benar, kalau kenyataan itu benar, kita telah membatalkan ratusan, ribuan korban orang, (kerana) kita menganggap binatang yang di sembelih besok kebanyakkannya bangkai. Tak sembelih sama dengan bangkai.

“Kenyataan tak betul, akibat (kenyataan tersebut) boleh membatalkan korban jutaan orang islam dalam dunia. Siapa pun yang keluarkan kenyataan itu tak betul”
, tegas beliau lagi.


p/s: Padan muka Ebbi... Nak tunjuk pandai, tapi akhirnya kantoi JAHIL!!! Hahahahaha...

2 ulasan :

  1. betina jahil

    BalasPadam
  2. Ni lah akibatnya pabila si jahil berkata2.. Pandai putar belit.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online