BREAKING NEWS

Pencacai DAP kempen boikot barangan hasil Felda..


Ni bukti bahawa puak-puak laknatullah DAP memang rasis!! Yang terbaru, dorang lancarkan kempen boikot barangan hasil keluaran Felda sebab ianya keluaran melayu..

Puak-puak penyokong DAP tu bagi alasan bahawa Felda dikuasai oleh Umno.. Yang sebenarnya, dorang nak menjahanamkan ekonomi yang kini semakin dikuasai oleh orang melayu didalam negara..

Dulu puak-puak ni dah cuba boikot roti keluaran Gardenia yang dimiliki oleh bangsa melayu.. Sampai sekarang puak-puak macai DAP tu hanya beli roti jenama Massimo milik syarikat Robert Kuok..

Dan kini minyak masak jenama Saji hasil keluaran Felda pulak jadi mangsa sifat perkauman dorang..

So.., beringatlah korang semua.. Puak-puak laknatullah tu takkan suka kalau umat melayu/Islam didalam negara berjaya..

Jadi sebelum dorang boikot barangan keluaran bumiputera, jom kita boikot segala barangan yang dikenalpasti hasil keluaran dorang..

Cuba kenalpasti dan beli produk hasil melayu je beb.. Tak rugi kalau kita support ekonomi bangsa sendiri.

13 ulasan :

  1. roti massimo=tepung ada babi haha

    BalasPadam
  2. nie le dia fahaman sempit yg dibawa puak2 pakatanirrojim...sampaikan produk keluaran bumiputera pon diorang jadikan isu politik..ish ish ish...

    BalasPadam
  3. Apa kata listkan barangan yang ada kena mengena dgn Cina DAP, mungkin boleh dielakkan kan.

    Tapi klau nak sama, dia boikot Gardenia kita boikot Massimo. Dia boikot Saji/Felda kita boikot minyak cap parang and cap buruh (Lam Soon)

    BalasPadam
  4. Minyak Masak Seri Murni keluaran Robert Kuok

    BalasPadam
  5. Akiro Murukukero2 Oktober 2012 1:24 PTG

    kalau cina yg bijak depa tentu lebih suka pilih yg melayu punya,pasal depa pun tau bangsa depa kalau berniaga menipu,lagi2 mcm robert kuok tu. Teman dah lama gak pakai jenama saji dan Alif (sime darby).

    BalasPadam
  6. Aku memang sebolehnya elak dari beli barang buatan bukan Muslim..

    Kengkadang logo halal main tampal je, kepala bapak dia!

    BalasPadam
  7. yp supot iks..supot bumis produk...

    BalasPadam
  8. CINA penipu kuat ada Beras di reka Bersa Palsu.Kes tipu susu di china bagaimana ?Itulah budaya penipu Cina kafir Harbi.

    BalasPadam
  9. Jom wahai kaum muslimin muslimat kita boikot buatan cina anjing. Buy chinese last

    BalasPadam
  10. Benarkah Felda nak ceburi bidang penternakan ayam secara besar-besaran ??

    Kalau benar tak dapatlah peniaga cina nak mainkan harga ayam lagi!

    patut ler dia orang marah...monopoli semakin pecah !!

    BalasPadam
  11. CINA pun guna nama MElayu nak lakukan barangannya...kesian org melayu dalam Felda nak di sabotaj oleh org melayu juga..

    BalasPadam
  12. ini perkara kecik!! bagaimana mereka yang boikot menabung wang dimalaysi,dan sebaliknya melonggoknya disingapura semenjak currency board malaysia/singapura/brunei dibubarkan dalam tahun 1971. ditambah longgokan dari indonesia, thailand dan filipins , singapura menjadi ekonomi terulung didunia dgn menyebabkan kerugian besar kpd ekonomi kita dan negara2 asean yg senasib. mereka yg menabung diberi layanan istimewa saperti etnik cina singapura, dan keranannya mereka tak berminat berkhidmat dimalaysia sambil menuduh malaysia menganak tirikan mereka.mohon selidik dan panjangkan perbincangan/tindakan.

    BalasPadam
  13. saya anak jati FELDA,merasakan sangat2 tercabar dengan kempen puak RASIS DAP ni, perbuatan mereka ini sangat BIADAP....

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online