BREAKING NEWS

Gaji CEO Tabung Haji RM1.5 jutaa??? Tahniah Mahfuz..


Gua pelik.., kenapa bila bangsa kita yang melayu/Islam ni bergaji tinggi, ramai orang yang jaki. Tetapi kalau bangsa asing gaji berjuta-juta setahun, dorang semua diam je beb?

Gua rasa, cabaran umat islam sekarang ni adalah dikalangan umat islam sendiri, bukannya dari kaum yang lain didalam negara..

Dan daripada Mahfuz nak persoalkan tentang gaji CEO Tabung Haji tu.., gua cadangkan apa kata Mahfuz pi tanya pasal gaji Pok Nik yang selama 22 tahun jadi MB Kelantan..

CEO Tabung Haji tu sekurang-kurangnya ada jugak bagi untung RM 1Billion pada Lembaga Urusan Tabung Haji.., tapi Pok Nik bagi apa pada rakyat Kelantan selama dia berkhidmat?

Setakat bagi tiket syorga tu, baik bagi Azhar Idrus je jadi MB beb... Sekurang-kurangnya Azhar Idrus pandai buat lawak...


p/s: Errrr..., gaji Azhar Idrus berapa puluh ribu riyal sebulan yee? Hahahaha...

11 ulasan :

  1. anak sedara makcik11 Oktober 2012 10:13 PG

    bg je jawatan CEO Tabung Haji tu kat Mahpuz Bean...dia meroyan tu sebab dah banyak buat jasa...modenkan kawasan Pokok Sena..hehehe...

    BalasPadam
  2. RM85,000 x 12 bulan = RM1,020,000.00 jer. mana pi RM480,000 tu Mahfuz? Hang nak kata plak yang lebih tu elaun-elaun kot.

    BalasPadam
  3. Bukan ke penyata gaji tu perkara sulit ..bagaimana ianya sampai ketangan mahfuz lulusan SRP ni..minta CEO TH menyaman mahfuz supaya dia dapat membezakan mana satu perkara sulit ataupun tidak...dengan cara ni sahaja dapat menutup mulut si bodohni.

    BalasPadam
  4. 2.blogspot.com/2010/07/gambar-gambar-kekalahan-pasis-jepun-di.html




    AKU TK PHM BLOG NI MAKI INI

    BalasPadam
  5. Janda kat bentong,pahang anak sedara MB pahang,dgr cerita hanya dapat rumah cabutan ASB RM250k dgn wang simpanan RM1juta dgn hanya sumbangan idea celok kewangan islam yg menjana nilai pasaran semasa USD $400 billion dan peningkatan 15% nilai pasaran setahun.Ini baru RM1 billion setahun,Dah dapat gaji RM1.5 juta setiap setahun bukan nilai USD plk tu.Kes janda kat ats tu cuma dapat sekali aje.

    BalasPadam
  6. RM85K tak seberapa berbanding dgn keuntungan yg di perolehi TH. Kalau kaya pun Melayu dan Islam juga. Sesama sedara, apa nak kecoh.

    BalasPadam
  7. Islam agama mulia11 Oktober 2012 4:04 PTG

    Melayu dengki melayu.. macam mana melayu nak maju. tambah2 tu pulak Ismee.. seorang yang kuat pegangan agamanya. Takyah masuk PAS pun kalau kita nak disayangi Allah dan diberkati dalam setiap pekerjaan. Buat kerja seikhlas mungkin, sabar, berdoa pada yang ESA, banyakkan bersedekah, jaga nafkah utk keluarga, dan yang paling penting, solat 5 waktu tu kena jaga.

    Dah dia berusaha dengan titik peluh sendiri pun nak pertikai. 85k sebulan tu bukan semua in cash. ada benefit2 skali yang amount dia boleh cecah 85k. allowances, directorship, board member, bonuses. macam2!

    Islam tak ajar mendengki, membenci. Bawak mengucap ye naib presiden pas.

    BalasPadam
  8. Puak pembangkang kenapa tak check Lim Guan Eng & anaknya karpal singh & anaknya brapa pendapatan mereka. Ape projek mereka. Balik2 orng melayu gak yg dia selongkar. Bodoh. Tak adil.

    BalasPadam
  9. Saya setuju MPP kenapalah nak dengki. Sepatutnya kita patut bersyukur saudara sebangsa Dan seagama punya rezeki melimpah. Bukankah rezeki datang dengan limpah rahmat Dan izin Allah SWT?

    BalasPadam
  10. ye saya pun setuju bangsa kita ni memang kuat dengki sbb tu le susah nak bersatu tambah pula diapi2kan bangsa lain bukannya nak bersyukur dan berusaha nak majukan diri dan bangsa asyik nak memburukkan bangsa sendiri tanpa disedari menunjukkan betapa buruknya diri sendiri.........

    BalasPadam
  11. Mr bean ni dh ada Phd la ...(perasaan hasad dengki)...muahaha...bleh pggl dr mahpuz bean la pas ni...hahaha

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online