BREAKING NEWS

Cina bangsat menyamar Islam untuk mintak sedekah..


Taktik licik dua beradik warga emas berketurunan Cina bukan Islam yang menyamar sebagai pengemis Muslim bagi menagih simpati pengunjung sebuah Bazaar Ramadhan disini terbongkar dengan penahan mereka kelmarin

Kedua-kedua wanita itu berusia 65 tahun dan 63 tahun ditahan oleh pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Selangor ketika mereka mengemis di Bazaar Ramadhan Seksyen 13 dengan memakai jubah dan bertudung labuh.

Siasatan awal JKM mendapati kedua-dua beradik berasal dari Cheras, Kuala Lumpur itu mula mengemis sejak awal ramadhan.

Mereka dipercayai memperoleh pendapatan sekitar RM300 sehari. Beliau berkata, mereka ditahan selepas menukar seluar dan baju biasa yang mereka pakai dengan jubah dan tudung labuh yang mereka bawa di sebuah tandas berdekatan.

Ketika ditahan, mereka cuba memberi alasan menggunakan hasil jualan tisu berharga RM1 sepeket kepada orang ramai untuk menyara anak mereka yang sedang terlantar sakit.

Malangnya, apabila pihak JKM menyuruh mereka mengucap dua kalimah syahadah bagi membuktikan mereka orang islam, kedua-duanya tidak tahu...

Yang sebenarnya, pengunjung bazar ramadhan tidak beli pun tisu mereka sebaliknya terus beri duit kepada kedua-dua pengemis itu, katanya..


p/s: Puak-puak Cina ni kalau tak tipu, bukan Cina lah namanya... RM 300 sehari tu beb.. Lagi banyak dari gaji gua tuuu... Gampang!!!

4 ulasan :

  1. pukemak punya cina sial!!!

    BalasPadam
  2. Memang banget tol bangsa2 ni.....ni kat shah alam kan...kat klang tu kat simpang trafic light punyer la ramai....pompuan keling dok pakai tudung ada tu pakai tudung telekung mai kat tingkap kete mtak sedekah....muka sah2 keling...ada tu nampak cam jantan tapi pakai tudung sengek boleh nak berlakon cam tut*** jer....firaun mana la yg jadi agent ni seb ramai bukan sorang dua ja...sakit ati pun ada gak.....asyik berhenti kat trafic light, mai la mambang dgn tudung labuh, tudung telekung tu kat tingkap kete, asyik lampu merah jer...mai la je jeguih kat tingkat kete....tolong laaa....pejabat agama pi tgu kat trafic light klang jalan meru tu sat.....

    BalasPadam
  3. Ada perempuan Melayu Islam menyamar jadi omputih dengan rambut merah, pakai skirt atau baju tidur sebab syok sama mat salleh. Mau kawin sama mat salleh, holiwud stail..Mat salleh dapat apam free.

    BalasPadam
  4. Cina memang pukimak sial haram jadah...cina bangsa kapitalis dan racist!! memang celaka, siao dan cibai lancau!!

    eleh, si cina cipap masam kalau pakai seksi bukan lawa pon, macam muke babi tak mandi pagi!! apam masam!! at least malay kalau pkai seksi lg cntik, mcm Miss Universe dr American Latin....

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online