BREAKING NEWS

KANTOI!!! Abby mintak bayaran RIBU-RIBU sekali berceramah??


Gua dah jangka benda ni semua beb.. Kalau dah nama pun artis, memang dorang akan kejar populariti walaupun terpaksa bertopengkan agama..

Dari awal lagi gua dah dimaklumkan bahawa artis yang join Pas memang dibayar untuk pancing pengundi melayu pada PRU13.., tapi gua tak pulak dimaklumkan berapa dorang dapat sekali berceramah..

Sekarang ni.., pencacai Pas sendiri dah dedahkan perkara ni kepada pengetahuan umum.. Tak sangka ye.., senang sungguh lebai-lebai mangkuk Pas kena tipu dengan artis...

Dalam blog tu kata artis wanita yang dapat bayaran RM 2'500 sekali ceramah tu belum serah borang join Pas... Gua rasa korang pun boleh agak siapa yang dimaksudkan tu kannn...

Patutlah meroyan sangat salahkan kerajaan..., dibayar untuk baca skrip rupanyaa.... Hahahahaha...


10 ulasan :

  1. kira berlakon juga lah tu...

    BalasPadam
  2. Janan x dapat bayaran, buka jilbap pula sudah la..

    BalasPadam
  3. Dah tak laku...apa lagi? Ini sajalah peluang yg ada pon...kesiannnn...kesiannnn...Unit Amal kena menambah uncang2 utk membayar artis2 amal ini...kah kah kah...

    BalasPadam
  4. apa salahnya kalau di bayar ? selama inipun penceramah lain juga menerima bayaran.. kami ahli PAS memang dengan hati ikhlas menderma setiap kali cerama kerana itulah jihad yang kami mampu lakukan demi menumbangkan kerajaan yang adsa sekarang.. takbir..

    BalasPadam
  5. Mmg org yg takbir tp tak tau apa yg di takbirkan tu mcm tulah

    BalasPadam
  6. anugerah skrin tv9917 Julai 2012 8:54 PG

    btol tu anon 8:36...tak salah kan bayar artis jadi penceramah...sebab diorang2 nie nak masuk tv dah tak laku...dah tahap secondhand tu...bg le diorang tu barang seribu dua ke...tak salah kan sebab skrip ceramah nye tetap sama...maki pemimpin kerajaan lepas takbir...eh..!!takebeer..!!!

    BalasPadam
  7. yaa..derma lagi...derma..tapi kalau tak mampu beli susu anak, pampers baby..jangan bising kononnya harga barang mahal. dah korang ikhlas menderma utk artis2 tersebut berceramah..itu maknanya korang memang berkemampuan. takbir!!! hehe

    BalasPadam
  8. orang PAS kan banyak duit..setiap kali ceramah bagi derma..xperlah janji diorg puas kerana artis tu yg bagi ceramah hehehehehhe....bob dah x ceramah ker?dengar cerita dah jual kopi tenaga batin dah???

    BalasPadam
  9. kalau dah sememangnya pelakon, diberi watak apa selaki pun akan mereka lakunkan.
    Artis2 ni sekarang sedang melakunkan watak sebagai ustaz dan ustzah didalam drama filem arahan pengarah2 dari PR dan terbitan PAS.
    marilah sama2 kita tonton sejauh mana realitinya.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online