BREAKING NEWS

Hairie Othman kata join Pas masuk syurga???


Perghh..., baru sehari dua masuk Pas, pelakon ni dah pandai bercakap tentang masuk syurga lah beb... Memang luarbiasa!!!

Inilah hebatnya sesapa yang masuk Pas.. Bagi dorang, sapa yang join Pas tu bermakna perjuangkan Islam..

Dan kalau mengikut definasi 'tok-tok guru' dalam Pas, perjuangan Pas tu membawa ke syurga..

Mungkin inilah sebab utama artis drama tu tertarik sangat nak sertai perjuangan politik yang membawa ke syurga beb..

Bukan susah punnn sebenarnya 'perjuangan Islam' Pas tu beb.. Hanya dengan maki hamun kerajaan, pastu pangkah je bulan, roket atau parti cap mata masa mengundi.., itu je dah melayakkan korang masuk syurga...

Syurga yang mana satu gua tak tahulah yee... Korang kena lah tanya Pok Nik.. Hahahahaha...

12 ulasan :

  1. Wakil Majlis Fatwa Masjidilharam, Sheikh Sulaiman Saloomi, menyifatkan sesaorang yang berilmu mengunakan agama sebagai propaganda politik adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

    BalasPadam
  2. mmg betol la dia kata.. ikut hukum islam masuk syurga..
    kalo ikot hukum agama lain?? masuk syurga ke??
    cubelah paham ape yang dia nak kata..

    BalasPadam
  3. dulu kena tangkap kalwat sebab konspirasi umnolah.masuk pas gerenti masuk syurga sebab ada orang doakan. macam kapir kristian, padri boleh buang dosa orang.

    BalasPadam
  4. dulu dia tak kenal pas tapi kenal kemut...

    bila puas dikemut baru masuk pas...

    meme sampah la sial nie...

    pejuang hamas...

    BalasPadam
  5. dapat SORGA DONIA...sebab tu banyak iklan ubat kuat dlm harakah. kah kah kah

    BalasPadam
  6. akhir zaman akan ramai yg mengaku berilmu dan beragama walau hakikatnya 360° bezanya.... hairi othman jna belajar banyak lagi, jagn sampai dilihat terlalu jahil agama... ingatlah firman Allah, dalam Al-Quran ada sebut, politik another thing, agama jagn memain beb

    BalasPadam
  7. itulah sebabnya PAS tak diterima negeri2 lain, hanya perjuangkan Islam semata2. bohsan ! n tak adil !

    BalasPadam
  8. dlm buku jingga ada ke nk mwujud kn neraga islam??
    negara berkebajikan ada la...

    BalasPadam
  9. hairie cuma membuat keputusan untuk bersama pas setelah menilai perjuangan umno dgn pas.

    dia jg memperjuangkan hak demokrasi seseorg termasuk artis....dan hairan kenapa kalau artis masuk pas mereka akan di serang dan diboikot, tetapi kalau masuk umno disanjung dan tidak diboikot?

    sepatutnya demokrasi membenarkan perbezaan pendapat tanpa menimbulkan perkara2 yg membawa pd permusuhan, pergaduhan dan perkara2 negatif yg lain.

    semoga rakyat msia lbh dewasa dan tidak terlalu emosional dan bertindak keterlaluan...sesuai dgn konsep wasatiyah.

    tak per hairie, aishah, abby dll...suka hati koranglah kerana itu hak ko...dan aku akan pilih yg sesuai dgn aku selaras dgn hak yg diberi kpd kita seperti yg termaktub dlm perlembagaan.saper menang nanti kita sama2 perlu redha.....peace

    BalasPadam
  10. anugerah skrin tv9927 Jun 2012 10:34 PG

    Tanpa Nama says:
    26 Jun 2012 11:34 PG
    hairie cuma membuat keputusan untuk bersama pas setelah menilai perjuangan umno dgn pas.

    dia jg memperjuangkan hak demokrasi seseorg termasuk artis....dan hairan kenapa kalau artis masuk pas mereka akan di serang dan diboikot, tetapi kalau masuk umno disanjung dan tidak diboikot?

    sepatutnya demokrasi membenarkan perbezaan pendapat tanpa menimbulkan perkara2 yg membawa pd permusuhan, pergaduhan dan perkara2 negatif yg lain.

    semoga rakyat msia lbh dewasa dan tidak terlalu emosional dan bertindak keterlaluan...sesuai dgn konsep wasatiyah.

    tak per hairie, aishah, abby dll...suka hati koranglah kerana itu hak ko...dan aku akan pilih yg sesuai dgn aku selaras dgn hak yg diberi kpd kita seperti yg termaktub dlm perlembagaan.saper menang nanti kita sama2 perlu redha.....peace

    ------------------------------------------

    btol le anon ye...hak diorang le kan nak masuk PAS ke Umno ke...kurang2 pon blh jd duta ubat kuat anu mcm abg bob lokman tu kan..??hehehehehe....

    BalasPadam
  11. Apele anjing umnoshit meroyan tak tentu hala,lantak diele nk msuk pas ke ape,at least die nk ubah diri die jadkk lagi baik,duk dlm umnoshit meroyan sne sni,sumbat duit haram sne sni,pastu nk menyalak mcm tau sgt agama,ape le bebal penjilat2 bontot najibutoh ni..

    BalasPadam
  12. Tanpa Nama says:
    29 Jun 2012 1:46 PTG
    Apele anjing umnoshit meroyan tak tentu hala,lantak diele nk msuk pas ke ape,at least die nk ubah diri die jadkk lagi baik,duk dlm umnoshit meroyan sne sni,sumbat duit haram sne sni,pastu nk menyalak mcm tau sgt agama,ape le bebal penjilat2 bontot najibutoh ni..
    ----------------------------------------

    ntah...lantak le kan dia nak masuk PAS sbb nak ubah diri jd baik lps kena tangkap khalwat...mcm anon 1:46 PTG yg dah diampunkan dosa dan konfem masuk sorga oleh wali2 agung PAS kan..??kan...??

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online