BREAKING NEWS

Akibat main 'Spirit Of Coin'.., 20 pelajar sekolah dirasuk..

Bahana bermain 'Spirit Of Coin' 20 orang pelajar SMK Simunjan No.1, 94800 Simunjan, Sarawak telah dirasuk.

Hal ini telah menyebabkan pihak pengurusan asrama menghubungi keluarga pelajar-pelajar yang dirasuk kerana ketidakmampuan untuk merawat anak-anak mereka yang dirasuk.

Dan hari ini bertambah seorang lagi dirasuk semenjak Jumaat lalu. Kebanyakkan pelajar berada dalam ketakutan untuk menghuni asrama.

Semuanya bermula apabila beberapa orang pelajar perempuan bermain 'Spirit of Coin' bagi tujuan memanggil roh mereka yang telah meninggal dunia.

Hal ini menyebabkan beberapa orang penghuni asrama menjerit dan meracau menyebabkan pihak pengurusan sekolah campur tangan bagi meredakan keadaan.

Pihak pengurusan asrama telah meminta bantuan beberapa orang ustaz bagi memulihkan keadaan pelajar yang seolah dirasuk.

Keadaan menjadi aman seketika apabila mereka yang histeria ini berjaya dipulihkan tetapi menyerang semula.

Berikutan usaha memulihkan pelajar tidak berjaya, pengurusan sekolah mengarahkan mereka pulang ke rumah masing-masing semalam.

Keputusan menghantar balik dibuat disebabkan keadaan semakin teruk walaupun pelbagai ikhtiar dilakukan bagi memulihkan mereka.

Difahamkan pelajar terbabit masih belum pulih sepenuhnya dan cuba merawat mengikut kepercayaan masing-masing.

Pemainan 'Spirit of the coin' ini digunakan dalam beberapa ritual kononnya untuk berhubung dan berbual dengan roh orang yang sudah meninggal dunia.

Ia dimainkan dengan dilengkapi papan atau kertas dikenali 'Ouija' yang bertulis huruf A hingga Z selain angka kosng hingga sembilan.

Selain itu terdapat perkataan 'Yes', 'No', 'Home'an Good Bye' pada papan atau kertas berkenaan dan setiap pemain akan 'menjemput' atau memanggil roh secara rambang. - HM

3 ulasan :

  1. takder kerja saja cari bahana...

    BalasPadam
  2. Apala budak2 perempuan skrg ni main bukan2 benda2 mcm ni,kalu nk main sgt mari aku mainkan,nanti spirit akan keluar n terpancut

    BalasPadam
  3. Ermmmm biase la tu,aq pon prnh maen bende nie..dasyat gle pai skrg ia mghntui aq n kwn2 aq..rse mnysl pon ad ap y tlh blku at aq..kpd kowg u xprnh maen jgn la sesekali maen bende nie..kata owg trlajak perahu blh diundur tp lau terlajak kata beruk padah nye igt2 la ye..

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online