Nak jadi kacak? Simpan janggut!!!

Posted by MPP On Sabtu, 21 April 2012 2 comments
Lelaki berjanggut lebih kacak dimata wanita? Biar betul beb... Kenapa jadi macam tu pulak yee?

Sebabnya ialah.., seorang lelaki akan lebih menyerlah ketampanan dan sifat kelakiannya apabila mempunyai janggut. Lebih-lebih lagi membela janggut ini adalah juga merupakan sunnah Rasulullah.

Sabda Rasulullah SAW, ”Cukurlah kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

Tahukan kita sebalik sunnah Rasulullah ini terdapat satu bukti saintifik tentang apa yang disunnahkan oleh Nabi kita sejak lebih seribu tahun dahulu.

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Ia bukan tunggul gerigis, bukan penyeri atau penyerabut wajah tetapi jauh lebih hebat daripada itu.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita.

Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan wanita pasangannya. Hanya melalui sentuhan.

Jadi kepada sesiapa yang belum punya anak kerana ada masalah kesuburan, ataupun jarang anak dan mahu dirapatkan lagi, mintalah suami simpan janggut, dan belailah selalu janggut suamimu itu.

Ini sekali gus jadi bukti apa yang disaran oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.


p/s: Nasib baik gua ada janggut..., cuma lepas ni kena cukur misai je... Kacak lah gua lepas nii.... Dr MiM mesti jeles sebab dia tak ada janggut.... Wohahahahaha!!!!

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

apalah punya kajian bodoh. patutlah orang melayu makin hari, makin ke belakang, macam orang arab juga. kesian-kesian..

Sudir berkata...

Tanpa Nama 21 April 2012 10:31 PG


Aku nak tengok ko punya kajian pulak? Meh bagi penjelasan..

Catat Ulasan

Media Online

Share

MPP Online