BREAKING NEWS

Melayu DAP buat U-Turn lepas kena marah dengan Guan Eng.

Lepas kena marah dan dimaki hamun oleh Guan Eng dan para pembesar DAPigs, melayu DAP yang semalam buat kenyataan tak sokong Bersih hari ni mula buat konar baring..

Biasalahh.., apa kita nak harapkan pada melayu yang dicucuk hidung oleh cina bukit macam Guan Eng tu..

Naib Pengerusi DAP Kebangsaan Tunku Abdul Aziz menegaskan bahawa beliau menyokong pendirian parti untuk pilihan raya yang bersih, adil dan bebas.

“DAP merupakan sebuah parti politik yang meraikan kepelbagaian pandangan. Selain pandangan peribadi saya, parti sendiri membenarkan hak demokratik untuk berbeza pendapat,” katanya dalam satu kenyataan.

Kenyataan beliau dikeluarkan berikutan pandangan peribadi beliau yang tidak bersetuju terhadap lokasi perhimpunan Bersih 3.0 yang akan diadakan di Dataran Merdeka.

Merujuk kepada isu yang diputarkan oleh media arus perdana kawalan kerajaan Barisan Nasional, Tunku Aziz berkata bahawa beliau telah pun berbincang dengan Setiausha Agung DAP Lim Guan Eng dan Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berhubung pandangan peribadinya awal pagi tadi.

“Saya mendukung dan menyokong sepenuhnya pendirian DAP seperti yang dijelaskan oleh saudara Lim Guan Eng untuk menyokong tuntutan Bersih demi pilihan raya yang bersih, bebas dan adil serta hak untuk berhimpun dengan aman,” ujarnya.

Catat Ulasan

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online