BREAKING NEWS

David Teo dedahkan pembohongan Bob Kuman..

Ramai yang sudah tahu pelakon dan pelawak popular, Bob Kuman kini dilaporkan terlantar dan mengalami kesukaran untuk bergerak di kediaman beliau di Seksyen 11, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Menurut Bob tahap kesihatannya yang menurun sejak terjatuh di set penggambaran drama 'Jangan Pandang Belakang Congkak' di Hulu Langat sekitar tahun 2011 lalu.

Dia juga terkilan pihak penerbitan drama tersebut tidak tampil menghulurkan bantuan. Sehingga kini, beliau hanya mampu melunaskan separuh daripada kos rawatannya itu. Lebih mengharukan, Bob menyatakan bahawa dia hanya mempunyai RM36 sahaja dalam akaun banknya.

Itu cerita dari Bob Kuman bagaimana pula cerita disebelah pihak penerbitan drama tersebut iaitu David Teo?

“Bukan janji, tetapi pasti saya sudah melangsaikan semua bayaran lakonan yang dibintangi Bob Kuman.

“Kalau benar lakonannya belum dibayar, saya minta dia segera berjumpa saya dan akan memberikan tambahan 10 peratus faedah terhadap bayaran tertunggak seperti didakwa,” kata penerbit filem terkenal, David Teoh menjawab tuduhan pelakon, Bob Kuman, 40, yang mendakwa beliau mengabaikan masalah kesihatan pelakon itu yang terjatuh selepas menjalani penggambaran drama televisyen, Jangan Padang Belakang Congkak (JPBC) di Hulu Langat, Selangor pada penghujung 2010.

Harian Metro semalam melaporkan Bob Kuman mendakwa produksi milik David tidak mempedulikannya hingga dia berkejar ke hospital bersendirian selain kegagalan penerbit filem itu melangsaikan bayaran lebih RM6,000 hingga menjadi punca dia tidak dapat menjelaskan bayaran hospital.

Menurut David, beliau kesal terhadap tuduhan pelakon itu sambil memberitahu pihaknya sudah melangsaikan semua pembayaran termasuk memberikan sumbangan peribadi RM5,000 ketika melawat pelakon berkenaan di Hospital Tawakal di sini, tahun lalu.

29 ulasan :

  1. YG SELALU MENIPU DN PENGKHIANAT DI M'SIA NI ADALH PUAK2 UMNGOK SAJA. KALAU BOB MENIPU,TAKKAN TUAN GURU HADI SANGGUP MENZIARAH DIA.

    UMNGOKKK MEMANG MUNAFIK DULU KINI DAN SELAMANYA!

    BalasPadam
  2. Hadi tu la kaki kincing!! Bodo.

    BalasPadam
  3. Hadi melawat x semestinya bob x bohong ngok....

    BalasPadam
  4. yg betoi2 menipu ni kak ijat lembu ler..jadi jgn jd lembu ye..

    BalasPadam
  5. Biasa bro...klu hadi korek hidung suh juak2 pas mkn pun depa mkn..smpi menjilat jari...nk menipu ni x kira pakai serban ke x?..klu hati tu benak..benak juga la..

    BalasPadam
  6. Dasar lalang Memang mcm tuu..

    BalasPadam
  7. Dasar lalang Memang mcm tuu..

    BalasPadam
  8. Sakit tu tak kisah orang boleh tolong tp kenapa menipu. Lagi orang menyumpah terus tak baik. Apa lah buat malu artis je.

    BalasPadam
  9. Allah..taqla saja yg tahu niat orng tuh...baik atau sebaliknya.

    BalasPadam
  10. Entah mana satu betul David Teo ke Bob Kuman.
    Fikir-fikir pasal David, dia da kaya raya tak mungkin dikedekut...pekerja-pekerjanya ramai yang da dapat bonus setiap kali filemnya dapat boxoffice...
    Fikir-fikir pasal Bob Kuman lak...takkanlah bos tak tengok pekerjanya langsung...takkanlah duit bonus tak dapat langsung coz pekerja lain dapat...bior betul bob... awak tu orang Melayu dan beragama Islam...

    BalasPadam
  11. bior betul ko Bob Kuman...

    BalasPadam
  12. salam . boleh bg link tak yg david teo ckp mcm tu ? nk share bnde ni kat facebook , tp sy perlukan bukti yg kukuh . tq

    BalasPadam
  13. asik menipu jer kerja org pas. malu la pas oi dgn cina

    BalasPadam
  14. Kalo btol nk derma x perlu la nk siap posing n diamik gambar.. Nie sume wayang je lebey.. Nak derma, derma x yh heboh2.. Bru r ikhlas..

    BalasPadam
  15. Nak derma ikhlas xperlu nk tunjuk2 pai kuar berita.. Derma diam2.. Nie x siap posing dpn kamera..

    BalasPadam
  16. dgn @pak ABU..dgn bob...dgn pak2 lebai kangkung PAS tu sama je...kaki kencing tak basuh nye...

    apa nak heran....pak ABU jgn le nak meroyan semacam lg le...

    BalasPadam
  17. dah join pas..terus menipu..dah sinonim sangat menipu ni dgn pas dan anwar..

    BalasPadam
  18. Orang melayulah yang kuat menipu dan pandai berlakon. Tengok PAS dan PKR....

    BalasPadam
  19. contoh melayu mudah lupa..malu r sikit bob

    BalasPadam
  20. melayu mudah lupa..aptb r ko ni bob lokman

    BalasPadam
  21. aku rasa soal RM6K tu mcm salah maksud ajer..apa yg aku paham sebelum ini, bob tu persoalkan kenapa produksi x bayar kos perubatan dia sedangkan dia cedera di set lokasi penggambaran itu...bukan dia x mampu bayar sebab x dpt duit berlakon...kalau pikirkan, betul lah sbb ia cedera di tempat kerja, pastinya tanggungjawab majikan..dan x ada pon cerita pasal x bayar gaji berlakon...mungkin salah faham ni atau wartawan yg tanya david tu yg x faham apa bob cakap...

    BalasPadam
  22. Aku pun faham macam tu. Apa yang aku baca mula2 dalam beautiful nara tu, Bob cakap pihak produksi tak bayar kos perubatan...BUKAN TAK BAYAR PAYMENT DIA BERLAKON. Kos perubatan 6K. Jadi duit payment yang dia dapat for sure lah dia dah guna untuk bayar bil hospital. So tak boleh nak salahkan David Teo. Lagipun David Teo ada bagi sumbangan peribagi 5K lagi...wow banyak tu...Bob kene check balik agreement berlakon. Ada tak tulis kalau berlaku apa2 kemalangan, pihak produksi bertanggungjawab...kena clear cut maa...

    BalasPadam
  23. ABU...KERAJAAN TOLONG KAU PUN TAK SEMESTINYA KAU JADI BAIK, HADI TOLONG BOB TAK SEMESTI BOB TAK TIPU, APA KE BODO KO NI ABU..KO NI LAHIR TERENCAT KE?

    BalasPadam
  24. bob ni bukan betul...mmg dr muda dia suka wat hal...kalau x caya pegi tnya kwn2 lama dia...sbb tu lah dia xder family or kwn2 yg nak tlg dia...fikir2kan lah key...peace..

    BalasPadam
  25. dah pon meninggal..Al fatihah

    BalasPadam
  26. alfatihah untuk bob

    BalasPadam
  27. Korang ni jahil ke ? Asal suke sangat mengata kat org pas ? Ingat umno selalu btul ke ? Korang kene pikir mende tu . Jangan disebabkn duit yg umno bgi kat korang , korang bleh terpesong dari landasan agama . Fikir sekali lagi , umno ckap nak mmpertahankan islam . Isteri najib pun tak pakai tudung . Hahaha . Tgklah bajet 2013 , umno janji nk bagi ni lah nak bagi tu lah . Sbenarnye diorang saje nk hbiskan duit . Nak tahu kenapa ? Kalau diorang kalah pru13 diorang akn puas hati .

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online