BREAKING NEWS

PANASSSS!!!! Zuraida Kamaruddin teringin nak jadi isteri PM ????


Kenapalah makcik sorang ni jeles sangat dengan DS Rosmah niii...? Apa yang DS Rosmah buat, semunya makcik Zuraida ni nak kutuk dan bantah.

Dulu masa isu First Lady, makcik ni lah jugak yang mula-mula bising macam ayam hilang telor. Sekarang ni, DS Rosmah nak bantu atasi masalah pembuangan bayi pun makcik Zuraidah ni menyalak jugak.

Hairan sungguh dengan telatah makcik PKR sorang ni. Ntah apa yang dicemburukan dengan DS Rosmah pun tak tau lah....

Agaknya..., dia jeles sebab DS Rosmah tu isteri PM. Datuk Seri Najib tu pulak hensem jugak orangnya. Mungkin pasal nilah yang makcik Zuraidah ni cemburu sangat kottt...

Mungkin bibir laki makcik Zuraidah ni tak "semerah" dan "seseksi" bibir DS Najib. Tu yang jeles dan dengki sangat makcik ni dengan DS Rosmah. Agaknya lah kannnnn...


Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin membidas cadangan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor supaya pusat bersepadu bagi membantu golongan remaja perempuan yang melahirkan bayi tanpa berkahwin ditubuhkan, lapor Suara Keadilan.

Ini kerana menurut Zuraida (kanan), tindakan Rosmah itu dilihat mahu mengambil alih tanggungjawab serta memperlekehkan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dam Masyarakat, Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil.

"Saya hendak cakap pun tak faham, apakah sebenarnya peranan Rosmah. Beliau menteri atau isteri Perdana Menteri ke, apa jawatan rasmi beliau yang sebenarnya?

"Cadangan beliau menunjukkan beliau ingin campur tangan dalam kementerian dan urusan kerajaan, dia tidak ada apa-apa latar belakang maklumat mengenai masalah tersebut tiba-tiba nak bagi idea yang sebegini. Ini adalah satu perkara yang 'adhoc'.

"Sebarang cadangan sekali pun, Rosmah perlu berbincang dengan pihak kementerian yang berkenaan dan bukannya berlagak seperti mahu ambil alih tugas menteri dan campur tangan dalam pentadbiran negara," kata Zuraida.

Zuraida berkata Rosmah seolah-olah mencerminkan kepada rakyat bahawa Shahrizat tidak menjalankan tugasnya sebagai anggota jemaah menteri.

"Kalau macam ini baik tutup sahaja kementerian Shahrizat dan letak sahaja tanggungjawab ini di bawah Rosmah," sindir beliau lagi.

14 ulasan :

  1. Sapalah teringin muka macam makcik nih..Budak kecik tgk pun meraung takutt..

    BalasPadam
  2. A'ah lah..dia jelous tu sbb rasa dia lebih layak jadi isteri PM kot..

    by the way, zuraidah ni mmg tak layak punnn...

    BalasPadam
  3. Org nak buat baik pun dengki ke? Teruk betullah pemikiran pemimpin PKR nie.

    BalasPadam
  4. KAHX3..TANG NAJIB MULUT MERAH DGN BIBIR SEKSI TU YANG TAK BOLEH TAHAN. LAWAKLAH LU BRO..

    BalasPadam
  5. dont touch me! hahahaha muka macam tong sampah ada hati nak cakap macam tu

    BalasPadam
  6. muka cam bapok

    BalasPadam
  7. kalau dah teringin sangant masuk lah meminang...heheheheh....

    BalasPadam
  8. mak cik ada can lagi makcik. DS Najib ada 3 lagi tempat kosong. Pandai2 lah mak cik mengorat yerr

    BalasPadam
  9. makcik ni jeles dia x cun..tu lah muda muda dulu dok sibuk mengumpat orang..dah tua tua masih tak sedar diri..

    BalasPadam
  10. orang2 pkr ni kita nak buat benda baik pun ada je masalah bagi diorang... senang cite memang diorang ni orang paling betul la... yang si zuraidah ni pulak... aku tau dia ni jeles sebab dia ni buruk berbanding datin rosmah... senang cite suh la dia ni cermin diri tu... macam bangsat...

    BalasPadam
  11. Dia cemburu sebab die kate Rosmah xde jawatan tapi sibuk buat kerje. Die ada jawatan sebagai ketua wanita PKR pulak tu, tapi satu kerje pun xboleh buat.

    BalasPadam
  12. Best betul komen& ulasan terhadap makcik radio ni!! Kesian betul makcik yg di wajahnya tertulis "rogollah Aku semahunya???" masalahnya Ada ke org nak kalau dh budak2 pun lari tngk muka dia!!!! Mmg pecah rumah

    BalasPadam
  13. Masa aku kecik2 dulu..., mak aku selalu usik..., kalau aku nakal2, dia nak kasi aku kat 'BOKBONG'..! (orang Kelantan tau ler bende nih...)

    Sekarang.., selepas 40 tahun lebih kemudian.., aku blom pernah jumpa atau tengok 'bokbong'...


    Muka bokbong macam kat atas tu ker..??

    BalasPadam
  14. ala apa salahnye dia cuba nasib. Rosmah botox pn makin tua makin bulat. mana la tau DS Najib nk tuko selera plk.nk try muka ori plak..dah lama dh tgok muka plastik Rosmah tu..lagi pn ada 3 lg katil kosong.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online