BREAKING NEWS

Rakyat Penang bersyukur tambang feri naik 50 persen. Ubahlah lagi!!!!


Satu lagi "kebajikan" oleh kerajaan DAP dan Lim Guan Eng di P.Pinang kepada rakyat di negeri ini apabila tambang feri dari Seberang Perai dan kawasan pulau akan dinaikkan selewat-lewatnya pertengahan tahun ini.

Menurut satu notis pemberitahuan yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pelabuhan P.Pinang (SPPP) kepada orang ramai, tambang baru bakal dicadangkan bagi semua perkhidmatan yang ditawarkan oleh Feri P.Pinang.

Tambang bagi basikal dicadangkan naik sehingga RM1.50, motorsikal naik kepada RM3.50 dan kereta dinaikkan kepada RM9.00. Begitu juga dengan penumpang berjalan kaki akan dikenakan sebanyak RM2.00 setiap seorang.

Ini menjadikan tambang Feri P.Pinang naik sebanyak 50 peratus untuk kegunaan rakyat di negeri ini dan juga pelancong luar negara. Alasan kenaikan tersebut bagaimanapun tidak diberikan oleh pihak SPPP dan ianya menimbulkan rasa tak puas hati bagi kebanyakan pengguna feri.

"Sepatutnya, bila minyak dah turun, tambang pun turun.. Ini lagi nak bagi naik lagi sehingga menyusahkan rakyat.. Macam ni kah yang dikatakan kerajaan (DAP) yang jaga kebajikan rakyat?" kata seorang pemandu kereta ketika ditemui di kawasan Jeti Butterworth.

1 ulasan :

  1. Ubah la lagi....

    Kan dah kena.......

    Meroyan la.........! Apa lagi.....

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online