BREAKING NEWS

ANAK CINA NI MENGAKU DIA KETURUNAN PENDATANG!


Oleh Alifah Ting Abdullah

Khususnya buat Presiden ISMA, umumnya buat kaum Cina.

Saya adalah anak kepada bangsa pendatang ke Tanah Melayu suatu ketika dahulu sebelum merdeka. Saya juga adalah anak kepada serpihan kaum Cina yang memilih bernaung di Tanah Melayu suatu ketika dahulu di bawah pimpinan orang Melayu beragama Islam. Saya juga anak cucu kepada penandatangan kontrak sosial di antara UMNO, MCA & MIC.

Saya juga serpihan kaum Cina yang mempunyai kad kewarganegaraan Malaysia (Tanah Melayu) yang sah bukan warganegara China. Dan sebagaimana datuk nenek saya iaitu kaum Cina dulu datang ke Tanah Melayu untuk bernaung di Tanah Melayu, berada di bawah kepimpinan kaum Melayu (Islam), begitulah saya sekarang dan selamanya akan terus bernaung di bawah kepimpinan kaum Melayu (Islam).

Untuk kaum Cina, “di mana bumi dipijak disitu langit dijunjung”. Jika rasa tidak mampu untuk bertolak ansur dan punya rasa hormat seperti mana datuk nenek moyang kita dahulu yang dengan rela hati menandatangi kontrak sosial dan berada di bawah pimpiman tuan punya tanah sekarang (Malaysia) iaitu kaum Melayu (Islam), rasanya elok juga untuk memohon kewarganegaraan China iaitu bukan warganegara Malaysia. Sebabnya dari dulu, kini dan selamanya Malaysia akan menjadi hak milik orang Melayu (Islam). Jadi corak kepimpinan mesti mengikut orang Melayu (Islam).

Jangan lupa kaum saya iaitu kaum Cina, jangan pernah lupa dengan namanya “K.O.N.T.R.A.K S.OS.I.A.L”.

Ingat sampai mati, hayati apa itu kontrak sosial. Selama saya mengenali Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), ISMA adalah jemaah yang lantang mengeluarkan pendapat berdasarkan fakta dan bukti yang nyata dengan mengambil kira Al-Quran sebagai sumber rujukan. ISMA sangat konsisten dalam mentarbiyah ahlinya iaitu termasuk saya (Alifah TING binti abdullah)

Bukan lepas baling batu sorok tangan, no.. that is not ISMA! Saya Cina dan yang paling saya bangga adalah saya mula mengenali Islam dan terbuka hati untuk menjadi muslim setelah mengenali pejuang-pejuang ISMA dan melalui tarbiyyah mereka, Melayu Sepakat Islam Berdaulat & Membangun Umat Beragenda dan Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) – Meneraju Arus Mahasiswa.

Kontrak sosial kita pertahankan, ISLAM kita tegakkan. Kami (kaum Cina yang tahu asal usul kami dan bagaimana kami boleh berada di Malaysia-kontrak sosial) menyokong ISMA dengan sebulat suara dan tekad. Saya bangga dengan tarbiyyah ISMA dan insyaallah selamanya akan bersama dengan perjuangan mereka.

# Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)
# Melayu Sepakat Islam Berdaulat (MSIB)
# Membangun Umat Beragenda
# Saya Cina Dan Saya Sokong ISMA
# Isma Bukan Ngo Rasis
# Saya Cina Dan Saya ISMA.

Yang benar,
Darah Cina yang sedar asal usul,

Alifah Ting Abdullah
Aktivis ISMA dan PEMBINA

SUMBER: http://www.ismaweb.net/2014/05/saya-cina-dan-saya-ahli-isma-alifah-ting-abdullah/

2 ulasan :

  1. Selagi ada Bukit Cina selagi itulah Cina itu Bumipuera Gred A berbanding dengan Lanun Putra Melayu yg baru landing dan diberi status tersebut. Kalau perkara semudah ini pun tidak diiktiraf kerajaan , maka Melayu UMNO terpaksa berdepan dengan Tuan2 Besar di dunia ini. Harap kotek Melayu2 ini yg jadi jaguh kampong tak mengecut bila berdepan Bapa Yahudi.

    BalasPadam
  2. Sememangnya beliau adalah warganegara Malaysia yang sejati.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online