BREAKING NEWS

UMNO SALAH!!! PENANG TAK AMAN KERANA NAJIB TAK HARAMKAN PISTOL!!


Ini semua salah UMNO!!! Pasal UMNO lah Penang sekarang ni banyak kejadian tembak menembak. Dan ni semua juga salah Najib!!! Pasal apa Najib tak haramkan pistol didalam negara?

Polis pun sepatutnya pakai lastik je beb untuk tangkap penjenayah.. Barulah tak ada yang mati masa proses penangkapan.. Paling kuat pun setakat lebam-lebam je disebabkan kena peluru lastik.. Itupun takkan nak membawa maut.

Semalam ada lagi kes tembak di Penang.., kali ni cina pulak yang jadi mangsa.. Kalau masa keling gengster 04 mati kena tembak hari tu.., wakil DAP si Rayer tu meroyan tuduh Polis jahat. Sekarang ni sapa pulak wakil DAP untuk tuduh Polis zalim membiarkan cina kena tembak?

Gua rasa nanti si Ng Wei Aik mesti tampil kedepan untuk jadi hero.. Habislah Polis kena baling dengan Tong Gas pulak nanti beb.. Ng wei Aik tu memang terkenal dengan kungfu Tong Gas tauu...

So..., ini semua memang salah UMNO.. Dan tak syak lagi memang salah Najib. Rosmah tak salah dalam cerita ni sebab beliau tak campur dalam bab-bab keselamatan negara.. Beliau cuma berminat dalam bab perbendaharaan je..

Nazri Aziz pun tak salah sebab dia serta Pegawai Gen-Y dia hanya berminat tentang perihal perlancongan. Bab-bab Polis ni dorang tak ambil tahu beb..

Oleh itu.., gua mendesak Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri Penang mengadu pada PBB atau Obama tentang salah laku UMNO dan juga Najib ni.. Perkara ni tak boleh dibiarkan berlanjutan kerana ia membabitkan keselamatan negeri..

Jangan bimbang pasal lain kerana UMNO serta Najib memang selalu dipersalahkan atas apa kejadian sekalipun.. Kalau Guan Eng cirit birit sekalipun, memang UMNO dan Najib punya kerja lah tu... Hahahahaha...

Catat Ulasan

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online