BREAKING NEWS

TERKINI!!! IKLAN AH JIB GOR MAIN KOMPANG DAN KACAU DODOL UNTUK AIDILFITRI.


Dulu masa kaum-kaum mata sepet nak sambut raya dorang, Ah Jib Gor bukan main bersemangat lagi nak turut serta menyambut perayaan tu bagi menunjukkan semangat 1 Malaysia.. Hasilnya.., muncullah iklan raya cina ekslusif dari Perdana Menteri Tanah Melayu kepada kaum-kaum pemakan babi tu semua.

Dalam iklan tu, Ah Jib Gor bukan main segak lagi pakai baju merah ala-ala kaum mata sepet. Dan Ah Jib Gor punya pulun pukul gendang cina sebab nak bagitau bahawa beliau merupakan Perdana Menteri yang tak rasis.

Tapi sayang.., iklan gendang cina Ah Jib Gor tu jadi bahan lawak je oleh puak-puak kiasu tu semua. Buktinya.., 97 peratus kaum cina takmau Ah Jib Gor jadi Perdana Menteri selepas PRU13. Dan 97 peratus cina tu bagi undi pada Anwar walaupun Anwar hanya tau main belakang.., bukannya gendang.

Malangnya.., Ah Jib Gor still tak sedar hakikat yang kaum-kaum keturunan pendatang dalam negara ni dah gila kuasa.. Dorang sekarang dah mula mintak kesamarataan.., bukannya bantuan dari kerajaan macam BR1M, KR1M atau apa-apa.

Kaum-kaum mata sepet ni dah nampak peluang untuk dorang pegang kuasa pemerintahan negeri dan negara melalui Pas serta PKR. Anwar dan Hadi Awang boleh jadi proksi dorang untuk jatuhkan politik melayu di tanahair.

Malang sekali lagi.., lepas PRU13 Ah Jib Gor still tak nampak perangai celaka cinabeng tu semua. Raja-Raja melayu dihina..., Islam dipermainkan dan diperkecilkan..., dan institusi Polis diperlekehkan.. Semua ni usaha terancang puak-puak ni untuk menimbulkan rasa tak puas hati rakyat terhadap kerajaan.

Rasanya..., berbaloi ke Ah Jib Gor jaga lagi kaum-kaum kiasu yang tak tau diuntung tu semua? Berbaloi ke Ah Jib Gor ubah segala dasar keselamatan negara demi memuaskan hati puak pembangkang?? Nak tunjukkan Ah Jib Gor tu telus ke? Bukan macam tu lah caranya beb..

So..., sempena kedatangan bulan mulia Syawal ni.., Ah Jib Gor tak teringin ke nak buat iklan main kompang dan kacau dodol pulak? Kalau dah raya cina Ah Jib Gor boleh main gendang.., takkan raya sendiri pun Ah Jib tak teringin nak main kompang?

Lagipun, masa PRU13 hari tu.., majoriti rakyat bangsa MELAYU lah yang bagi undi pada kerajaan tau.. Kalau tak, Ah Jib tak merasa lah jadi Perdana Menteri lagi di Tanah Melayu ni..

Jadi gua harap sangat lah ye Ah Jib raikan raya melayu ni sama macam beliau ambil berat pasal raya cina dulu.. Tak mau main kompang pun tak pa lahh.., just main bunga api depan Seri Perdana dengan Rosmah pun ok lah kann...

6 ulasan :

  1. Muka kak ros!!!
    Pakai nampak la...

    Lagi tinggi harapan nak melongsoq..

    Serj Tankian...

    BalasPadam
  2. Betul la tu...

    BalasPadam
  3. Ah Jib Gor jangan lupa juga nanti Deepavali untuk pukul tabla indian untuk ambil hati orang india.

    BalasPadam
  4. 99% Cina pendatang dari tanah besar cina yg tinggal di Malaysia tidak memberi undi kepada BN @ tidak menyokong kepimpinan yb Datuk Najib.Tapi!!!! UMNO tampa MCA maseh boleh memerintah.Cina bolehlah bersiap2 untuk balik ke tanah besar anda,kerana anda tidak memerlukan BN dan BN pun tidak memerlukan cina.

    BalasPadam
  5. ah jib gor nak play safe sama orang cina. orang melayu dia mana kisah maaa. tarak untung punya. kasi air liur, sudah cukup maaa. kasi sumbat telinga penuh sama ucapan-ucapan sahaja. kasi satu orang habuan kecil tapi kasi nampak besar, nanti semua ahli umno sokong selibu pelatus. ah jib gor sekarang menuju puncak untuk membenarkan sebagai pm bn yg terakhir.

    BalasPadam
  6. najib tak rasa malu kah ..ditipu hidup hidup oleh Cina ??? ..aku tengok muka Najib macam tak ada apa apa emosi pun... kesian aku dengan PM yg dipermain mainkan oleh keturunan Imigran Cina ...

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online