BREAKING NEWS

TAK MALU!!!! ANWAR LANTIK DIRINYA SEBAGAI PEJUANG DEMOKRASI TULEN..


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan bangga menyamakan dirinya dengan pejuang demokrasi di negara-negara luar seperti Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Martin Luther King dan Malcolm X.

Beliau menjangkakan dengan melabel diri sendiri sebagai "pejuang demokrasi" rakyat akan tertipu, dan bersimpati degannya seolah-olah beliau diibaratkan seperti tokoh-tokoh demokrasi sedemikian yang berjuang di negara masing-masing.

Hanya golongan tak terpelajar dan tertipu sahaja yang akan nampak persamaan antara Anwar dan tokoh-tokoh yang disebutkan itu. Sedangkan hakikatnya, tokoh-tokoh yang disebut dipenjarakan kerana memperjuangkan demokrasi dan hak asasi manusia.

Anwar sebaliknya memperjuangkan hak dirinya untuk melakukan sesuka hati, bukannya perjuangan suci demokrasi, kerana Malaysia sejak sekian lama mengamalkan konsep demokrasi yang sebenar melalui sistem pilihan raya.

Berbeza dengan tokoh-tokoh tersebut, Anwar Ibrahim dipenjarakan kerana RASUAH dan LIWAT, yang mana merupakan masalah moral dan akhlak, dan bukannya perjuangan menuntut demokrasi tulen.

Adakah perjuangan Anwar untuk LGBT dan Liberalisme boleh dianggap demokrasi? Anwar dan tokoh-tokoh besar itu umpama langit dengan bumi kerana beliau bukanlah ditindas, sebaliknya kerajaan hanya menjalankan tugas mengawal gejala LGBT daripada berleluasa.

Tindakan Anwar menyamakan dirinya seperti tokoh-tokoh ternama itu menunjukkan bahawa beliau seorang yang angkuh serta tidak tahu malu. Siapa yang mengiktiraf Anwar sebagai tokoh demokrasi?

Sebelum ini, beliau talah menyamakan juga dirinya dengan pejuang demokrasi di Myamar Aung Sang Syu Kyi yang memperjuangkan demokrasi kerana berada di dalam kerajaan junta. Malaysia sebaliknya bukanlah negara di bawah pemerintahan tentera kerana kita mengamalkan sistem pilihan raya.

Hakikatnya terlalu jauh jika dibandingkan Anwar si peliwat dan biseksual jika hendak dibandingkan dengan tokoh-tokoh di atas. Perjuangan Anwar adalah demi kepentingan dan kepuasan diri yang mana bukanlah prinsip sebenar yang menyuburkan demokrasi.

Darjat Anwar sebagai pejuang jika hendak dibandingkan dengan mereka langsung tidak setaraf. Kesemua tokoh demokrasi itu memperjuangkan hak yang dinafikan oleh negara, sedangkan Anwar memfitnah negara tidak memberikan hak demokrasi kepadanya.

Sudahlah memfitnah, menuduh kerajaan dan memburuk-burukkan kerajaan di mata masyarkat antarabangsa, kemudian mengaku diri sendiri pejuang demokrasi. Anwar memang muka tak tahu malu.

Sedang kerajaan Barisan Nasional (BN) bertungkus lumus meningkatkan tahap ekonomi dan martabat rakyat, Anwar pula sibuk menjaja dan memburukkan kerajaan. Siapa yang lebih demokrasi sebenarnya? ~ MyKMU.net

12 ulasan :

 1. NAK TUNGGU DIA MAMPUS NAK BUAT KENDURI PULUT KUNING.....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ayam panggang aku supply utk kenduri nanti

   Padam
 2. Rasa nak termuntah sang peliwat ni kata dia pejuang demokrasi. Jauh macam langit dengan bumi la nuar oi hang nak samakan dengan depa.

  BalasPadam
 3. Anu layak digelar PEJUANG MENUNTUT Malaysia ni menjadi hak PERIBADInya,,sape le nak sanjung pejuang haprakkkkk,perompak wang raayat masa berkuasa,la ni joli sakan.

  BalasPadam
 4. Adakah penulis tersalah eja?

  ...melabel diri sendiri sebagai "pejuang demokrasi" rakyat
  atau
  melabel diri sendiri sebagai "pejuang demo crazy" rakyat???

  BalasPadam
 5. apabila bloger pun berstatus KEPALA BUTOH,,,maka semua pembaca yang bersetuju dengannya adalah LEMBU,,,,

  BalasPadam
 6. TAPI RAMAI BDK2 BARU NAK NAIK SOKONG NUARNI. KESIAN DIORANG NI MASIH TAK KENAL SAPE NUAR YG SEBENAR ATAUPUN MEREKA JUGA HANYUT SEPERTI DILAKUKAN NUAR ADALAH PENDOKONG SECULARISME YG TELAH SEBATI DGNYA. KERANA DGN CARA ITULAH NUAR MENCARI MAKAN SEKELUARGA YG GAGAL UNTUK MENJADIKAN NYA BERGUNA PADA NUSABANGSA. MAKA NUAR SANGGUP MELAKUKAN APA SAJA DEMI KERUSI. PADA BUDAK2 MUDA TOLONG SIASAT DULU SIAPA YG ANDA SOKONG SEKIRANYA MENGARAHKAN SECULARISM NUAR MMG MENYOKONGNYA. KERENA ORG YG BERADA DGN ANWAR NI KEBANYAKKAN PESALAH TEGAR SEHINGGA MENZAHIRKAN SECARA TIDAK SENGAJA SPT BAPA SECULAR ANWAR.

  BalasPadam
 7. Lawati portal www.bperak.com untuk mendapatkan pelbagai isu semasa luar dan dalam negeri. Terima kasih. Portal Berita Perak.

  BalasPadam
 8. Demokrasi pimpinan anuar hanya akan pastikan beliau dan sekutunya saja yang menang,

  BalasPadam
 9. Salam Persahabatan,

  Mohon jasa baik pihak blogger linkkan RAKYAT NEWS dalam senarai blog pilihan di blog anda.

  Jutaan Terima Kasih.

  http://www.rakyatnews.my/

  BalasPadam
 10. Artikel ini telah saya hujahkan di KNKB (kkamdias.blogspot.com) pada June 28, 2013 at 6:09 PM. Sekadar untuk berkongsi fikir/renung.

  Anwar hanya BUDAK SASTERA LULUS GENERAL DEGREE sahaja!

  Lupakan siPELIWAT ini.

  Bukan sahaja demokrasi diliwatnya malahan keyakinan diri anak lelakinya pun diliwat sama. Bukankah Ikhwan terus bawa diri ke US tak berani balik Malaysia?

  Anwar memang SAH PELIWAT! Hanya yg otak DILIWAT Anwar sahaja yg masih puja mamat ni.

  Lihat di bawah ini (Mathematical Reasoning/Penaakulan Mantiq Tingkatan 5 aje):

  Premis 1: If p then q
  Premis 2: Not q
  Conclusion: Not p

  Kes I: p = Anwar TIDAK MELIWAT, q = Anwar BERSUMPAH

  Kes II: p = Anwar TIDAK MELIWAT, q = Anwar menjalani ujian DNA

  Kes III: p = Anwar bukan PELAKON DALAM VIDEO, q = Anwar MENYAMAN DATUK ESKAY

  Nota:

  1. Kes II sangat mudah difahami. Ibarat memulakan perlawanan bolasepak atau badminton di mana wang syiling dilambung. Keputusan lambungan syiling ialah Head (Kepala) atau Tail (Ekor). Maknanya kebarangkalian P(Head) = 1/2 = 0.5. Begitu juga P(Tail) = 1/2 = 0.5. Maknanya setiap kesudahan (outcome) mempunyai kemungkinan/kebarangkalian berlaku sebanyak 50%.

  2. Begitu juga jika Jabatan Narkotik membuat ujian urine/kencing ke atas sesiapa yg disyaki terlibat dadah. Keputusannya adalah sama ada positif ataupun negatif. Kebarangkalian seseorang itu didapati positif atau negatif masing-masing ialah 1/2 = 0.5 @ 50%.

  3. Justeru tidakkah Anwar punya peluang 50% yakni kebarangkalian untuk membuktikan dirinya bukan PELIWAT Saiful adalah 1/2 = 0.5. Beliau MENYALAK yg dia tidak bersalah meliwat Saiful TETAPI ironinya peluang untuk membuktikan dirinya betul TIDAK digunakan! Sampai sekarang Anwar tidak berani menjalani ujian DNA. Keputusan ujian DNA itu adalah sama ada SEPADAN atau TIDAK SEPADAN. Jika benar dakwaan Anwar bahawa beliau tidak melakukannya sudah pasti keputusan DNA kelak tidak sepadan dengan sampel yg ditemui di dubur Saiful!

  4. Untuk fahamkan Kes I, II dan III sila teliti betul-betul:

  TIDAK TIDAK = YA

  BUKAN BUKAN = YA

  5. Ironinya ramai Profesor Matematik Melayu/Islam termasuklah Prof Shaharir Mohamad Zain yg terbilang dengan istilah molek-molek seperti PeMelayuan Matematik, PemPribumian Matematik, PengIslaman Matematik tetapi akhirnya telah melakukan PengKebumian Matematik dalam isu LIWAT Anwar ini. Sejak 1998 lagi. 15 tahun berdiam diri! Mangalahkan Pak Lah Si Flip-Flop itu.

  BalasPadam
 11. Kah Kah Kah!!!ni nama nya buang tebiat..biasa la ANUwar usia dh semakin senja, perangai pn makin gile...sudah2 la ANUwar oiii naik muak tgk drama bersiri ko tuh...

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online