BREAKING NEWS

TERKINI!!! BARISAN KABINET NAJIB 2013.. HISHAMUDDIN KEKAL MENTERI KDN..


Gua mendapat maklumat terkini mengenai barisan kabinet terbaru Najib Razak bagi tahun 2013 hinggalah ke tarikh PRU14 nanti...

Walaupun barisan ni belum muktamad lagi, tapi gua difahamkan ini adalah senarai awal yang berada di atas..

Yang paling mengejutkan, Hishamuddin masih kekal sebagai Menteri KDN.. Dan Khairy pulak diangkat sebagai Menteri Penerangan/komunikasi menggantikan Rais Yatim.

So apa pandangan korang mengenai barisan kemungkinan kabinet Malaysia dibawah ni..? Ada yang tak puas hati? Kalau betul maklumat yang gua dapat ni, redha je lah ye... Sabar tu kan separuh dari iman... Hehehehe...


Senarai Menteri Kabinet Baru 2013

Perdana Menteri (Menteri Kewangan)
Datuk Seri Najib Tun Razak

Timb. Perdana Menteri (Menteri Pertahanan)
Tan Sri Muhyiddin Yassin

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri

Datuk Seri Jamil Khir Baharom
Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz
Datuk Seri Idris Jala
Datuk Ahmad Maslan

Menteri Kewangan
Datuk Seri Mustapa Mohamed

Menteri Pelajaran
Datuk Seri Idris Jusoh

Menteri Dalam Negeri
Datuk Seri Hishamuddin

Menteri Pengangkutan
Datuk Seri Liow Tiong Lai

Menteri Pelancongan
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Menteri Luar
Datuk Seri Anifah Aman

Menteri Kerja Raya
Datuk Seri G Palanivel

Menteri Kesihatan
Datuk Wee Ka Siong

Menteri Belia Dan Sukan
Dato Ahmad Shabery Cheek

Menteri Sumber Manusia
Datuk Seri S Subramaniam

Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna
Datuk Seri Noh Omar

Menteri Perdagangan Dan Industri
Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah

Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani
Datuk Seri Shafie Afdal

Menteri Sains Teknologi Dan Innovasi
Datuk Fadillah Yusof

Menteri Sumber Asli Dan Alam Sekitar
Datuk Douglas Unggah Embas

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air
Datuk Peter Chin Fah Kui

Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah
Datuk Seri Mahazir Khalid

Menteri Perusahaan, Perladangan Dan Komoditi
Datuk Joseph Salang Gandum

Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan
Datuk Seri Ong Ka Chuan

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga
Datuk Noriah Kasnon

Menteri Penerangan Dan Komunikasi
Khairy Jamaluddin

Menteri Wilayah Persekutuan
Datuk Johari Abdul Ghani

34 ulasan :

  1. Menteri Pelancongan
    Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi...

    bior betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ntah apa apa.Buat malu je.

      Padam
  2. tak betul tu.... jumlah kementerian pun tak lengkap....

    BalasPadam
  3. Lantak la sapa pun.aku dah malas nak ambik port.

    BalasPadam
  4. Najib ni kenapa?masih nak bg kerismudin jado menteri KDN.???.aduh hai..

    BalasPadam
  5. Silap gaya boleh bungkus BN pada PRU akan datang kalau list ni tak ikut kehendak akar umbi.

    BalasPadam
  6. DS tak mau la menteri KDN tu.... dah fail dah term lepas..

    BalasPadam
  7. Kem. Amaran Dlm Negeri lak mesti adakan...penting tu... no warning no story.... baru best...
    APTB...

    BalasPadam
  8. Mana menteri pertahanan bro..PM terlepas pandang ke?

    BalasPadam
  9. CAIR..... KALAU INI SENARAI MENTERI KABINET OLEH PM.............. NAMPAK GAYA AMARAN..AMARAN..AMARAN..AMARAN..AMARAN..AMARAN JE LE........ SAMPAI PRU14...................

    BalasPadam
  10. Pukimamak la ahli Umno semua..ini Najib punya keputusan..korang semua ahli bawahan duduk diam2 sudah la..kami dah bagi upah pasang bendera pun dh cukup lumayan..ahli Umno mmg bodoh spt kata Tun M dan anda semua membuktikan yg ahli Umno mmg bodoh dgn mengundi Umno.Ikut suka Najib la nak lantik Hisyam pun.Kalu tak puas hati pergi tonggeng jubur pada Anwar..setakat ahli Umno mcm Mpp ni, kami tak pandang la..bagi rm200 dia diam la..-
    ---Encek Ibraheem alee----

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa masaalah ko ni....aduhai...sengal..sengal

      Padam
  11. datuk peter chin tak bertanding pun jadi menteri? ...

    BalasPadam
  12. kita beri pendapat untuk kebaikan negara mereka tak mahu dengar. tak payah lah kecil hati. kita jadi tukang tepuk tangan dan tukang hentam sudah. itu lebih baik. kita tidak rugi apa apa saudara. tidak perlu lagi jadi tukang sokong yang tidak bertempat. ada faham ?

    BalasPadam
  13. Menteri dari Sabah dan Serawak tak bertambah ke.Lembab sangat suami Rosmah ni.Nampaknya senarai ni kalau confirm,adalah senarai nak jatuhkan BN tahun 2018 nanti.Najib,Najib dah tinggal nyawa ikan pun masih tak mahu dengar nasihat org ,buang je Hishamuddin tu,takan kerana sepupu nak biarkan BN lungkup.

    BalasPadam
  14. hrap senarai ni x betoi. Sebab rasanya senarai ni x brp cun utk hadapi PRU 14.pandangan sy je.

    BalasPadam
  15. Menteri Pertahanan dah HILANGGGG....

    BalasPadam
  16. Biar betul Zahid Hamidi menteri pelancongan..klu ni betul Najib never learn his mistakes...malah nok layan ..ikut mung la Tok Jib oooo and krismudin shouldnt be in KDN..should be zahid Hamidi

    BalasPadam
  17. sama jer tiada innovati lah .............letak tun mahathir menteri penasihat malaysia seumur hidup

    BalasPadam
  18. Xperlu kata apa2

    BalasPadam
  19. Asalan bukan KJ...
    Daripada dulu teman memang meluat .

    Buka TV ada aje muka dia, teman tukar saluran serta merta.

    Nak menteri sangat Tonjol Tawar diri secara berulang dan terbuka
    Ta da rasa malu .
    Mungkin semua orang politik dari semua partai dah hilang sifat malu.

    No to KJ !
    No To KJ !
    No to KJ !

    Tapi teman memikior: Najib akan ambil KJ atas dasar "accommodation dan 1M4U,inklusive engage .
    Kome ta kan tak tau kepala Najib-- blue ocean strategy.
    KJ akan same dengan Saifudin NEW POLITIK,Jenis suka berdemo adam tanjung malim.
    KJ dan saifudin twit kapada tantawi.
    Cume nye, KJ lebih merbahaya, ada sifat taqiyah.
    No to KJ !
    No to KJ !
    No to KJ !
    Kalu Najib ambil, maana nya ,buat buang masa aje PRU 13.
    yaani Najib tak dapat manafaat apa apa persekolahan.
    arjuna waspada
    changkat lobak

    BalasPadam
  20. ganti le menteri KDN tu klu dia nk gak jadi menteri suruh dia jadi menteri seni jaga joget je klu joget tak betul bagi amaran

    BalasPadam
  21. ermm sure BN ke parit la pru 14 nnt..

    BalasPadam
  22. Bagi hamba yang menetap di bumi Malaysia ni, taklah berapa "mmcak" sangat mengenai perlantikan barisan kabinet YAB Dato Seri Najib tu. Asalkan mereka ni dari gulongan yang tidak mengkhianat perjuangan lebih2 lagi terhadap negara, agama dan bangsa. Jangan dilantik dari mereka yang berperangai dan menyokong Yahudi itulah paling utamanya. Cuma satu jer hamba tak berapa nak "bknan" mengekalkan Pendekar Amaran Kerismudin, tu ajerler, tapi jika itu kehendak YAB PM kita apakan daya. Mungkin misi kali ini berbeza dari sebelum ini.

    BalasPadam
  23. Tak kisah sape pun janji ada menteri yg penting tiap kali pru ada masyuk mcm baru ni 200 ke 300 jd le bg aku dh cukup baik tu harap pr anwar huh singgit pun tarak syabas ds najib

    BalasPadam
  24. baik letak zahid hamidi kat kmtrian dlm neg..apa plak letak mntri plncongan..smpi tak jantan..bg je yg tak kntan sgt tu dok kmtrian plncongannn

    BalasPadam
  25. ooooo...tidak..Menteri Dlm Negeri yg lembik lagi..

    BalasPadam
  26. @Tanpa Namatengok betol2 der.. Muhyiddin yassin jadi menteri pertahanan der..

    BalasPadam
  27. Hissshhhh....tak kan pm kita bebal sangat.

    BalasPadam
  28. Kalau mcm ni bungkus la barisan bro....boleh dah mula pindah oversea...nt pm malaysia si peliwat tua...eawww xredha woo

    BalasPadam
  29. @Tanpa Nama
    kj ok.. dia dh berubah skrg. menteri plancongan yg paling sesuai Dato Ali Rustam walaupun dia kalah.. dia promote melaka kaw2.
    KDN hadui... x dak yg lebih layak ka? tukar dgn kj lah..

    BalasPadam
  30. Palanivel jadi menteri kerjaraya...omg habis lah. Samy veloo dah kena jackpot boleh cari makan banyak lagi dengan palanivel.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online