BREAKING NEWS

SAYA TAK HINA POLIS DI LAHAD DATU... - NURUL IZZAH


Ahli Parlimen Lembah Pantai yang juga Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar mengecam laporan New Straits Times semalam yang didakwanya memutar belit kandungan ceramahnya di Jemapoh, Negeri Sembilan, pada Selasa lalu.

Di bawah adalah kenyataan penuh Nurul Izzah:

"Saya merujuk kepada rencana yang diterbitkan New Straits Times hari ini bertajuk “Nurul Izzah hits out at police”, yang saya anggap berniat jahat dan telah menyeleweng ucapan yang telah saya berikan dalam satu ceramah di Jemapoh, Negeri Sembilan pada 19 Mac 2013.

"Ingin saya nyatakan di sini bahawa saya menyokong sepenuhnya pihak keselamatan, khususnya anggota-anggota Polis Diraja Malaysia dan Angkatan Tentera Malaysia yang pada waktu ini sedang berjuang di perbatasan mempertahankan kedaulatan negara di bumi Sabah.

"Saya tidak pernah sekali-kali memperlekeh usaha anggota-anggota keselamatan yang berkorban dan memenuhi ikrar taat setia yang telah dilafazkan.

"Saya menegaskan bahawa isu yang diketengahkan adalah tindakan ahli-ahli politik di Putrajaya dalam menangani masalah keselamatan di Lahad Datu.

"Saya bersependapat dengan kenyataan Lt Gen (B) Datuk Abd Ghafir dalam sidang media 13 Mac 2013 di mana beliau telah menyatakan kegagalan risikan – khususnya berkenaan insiden Lahad Datu – yang telah berlaku akibat aktiviti risikan yang difokuskan ke arah pengintipan perkembangan politik negara sejak tahun 2000.

"Integriti kewartawanan yang bertanggungjawab adalah mercu tanda demokrasi di negara kita dan sedang kita melalui krisis yang mengancam keselamatan negara, saya berpendapat bahawa laporan yang tidak tepat dan menyeleweng itu harus ditarik balik dan saya menuntut New Straits Times memohon maaf dalam masa 24 jam melalui media digital dan cetak sebagaimana rencana berbaur fitnah itu telah disebarkan.

"Saya telah mengarahkan peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas akhbar New Straits Times – alat sebaran propaganda Umno Barisan Nasional terbitan New Straits Times Press (Malaysia) Berhad – dengan serta-merta.

"Saya sekali lagi menegaskan pendirian konsisten Pakatan Rakyat menggesa Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak mengadakan sidang Parlimen tergempar di samping kertas putih untuk mendalami krisis di Lahad Datu, demi keselamatan tanah air tercinta.."

2 ulasan :

  1. Nmpaknya nurul izzah dh spin 360 darjah punya kenyataan...

    BalasPadam
  2. kenapa tak kondem tian chua? kenapa nak kondem ahli politik? cuba bagitau apakah cara yang betul untuk tangani masalah macam ni???lepas tu orang macam ko percaya ke teknologi, ini kan video bapak ko yhang 99% ko tak percaya.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online