BREAKING NEWS

PANAS!!! GAMBAR NIK AZIZ DIKELDAIKAN OLEH DAP.


Beberapa poster yang menunjukkan gambar Nik Aziz bersama lambang undilah DAP dikesan di beberapa negeri pentadbiran Pakatan. Ini dapat disimpulkan sebagai usaha terakhir DAP untuk menarik sokongan orang melayu sebelum tiba tarikh Pilihanraya Umum ke 13 yang bakal menjelang.

Usaha DAP ini dilihat sebagai satu perbuatan yang merendah-rendahkan imej Nik Aziz dikalangan orang melayu. Ia sekaligus menunjukkan bahawa Nik Aziz dan Pas hanya dipergunakan oleh DAP bagi mencapai matlamat parti tersebut untuk memonopoli undi didalam Pakatan Rakyat.

Sebelum ini, Pas dilabelkan sebagai budak suruhan didalam gabungan Pakatan pembangkang tersebut. Pas seringkali dipergunakan bagi "mencuci" segala "dosa" yang dilakukan oleh PKR dan juga DAP.

Pas juga dikecam oleh sebilangan ahlinya sendiri kerana terlalu lemah bila berhadapan dengan dua rakan sekutunya tersebut.

Ini diparahkan lagi dengan beberapa pemimpin Pas seperti Hasan Ali dan bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa yang keluar parti akibat dari tak bersetuju dengan beberapa keputusan DAP serta PKR.

Kini hujah bekas pemimpin-pemimpin Pas bahawa parti Islam tersebut sedang dikeldaikan oleh DAP telah terbukti.

Jika gambar Nik Aziz sendiri dijadikan alat untuk mempengaruhi undi melayu kepada parti chauvinis tersebut, maruah Pas ternyata telah hilang sebagai parti melayu kedua terbesar didalam negara. ~ MPP News.

12 ulasan :


  1. menteri besar nyanyuk, kerana kemaruk nak terus berkuasa apa saja ruang digunakan pas. pengikut pas lah keledai tonggong dan jadi baruah dap usung dan julang bendera roket. ada ker pengikut dap sebuk bawak bendera pas kehulu hilir???

    sejak pas bergabung pkr dan dap, semua prinsip dan perjuangan untuk islam melayu dah dibakul sampahkan, kenapa yer penganut terus bisu pekak dan buta???

    BalasPadam
  2. HamPAS da kn "sandwich" dpn blkg..perghhhh
    Depan DAPig, blkg PKeRa..pancut dlm plak tu hahaha
    Xpe, hamPAS rela...awwww

    BalasPadam
  3. @Tanpa Nama

    korang ni degil...jgn kutuk Pas melampau lampau...there's no way BN menang pilihanraya ni klu tak gabung dgn Pas korang paham tak? korang still tak nmpak ke? there is no way!! Org atasan dok try nak jln usahasama dgn Pas tapi korang kat bwh tau nak bantai dan maki Pas saje. Bagi la komen yg positif sikit dan doa agar Pas boleh bersatu dgn Umno. cara korang nilah yg menyebabkan Pas mungkin akan terus menerus menutup pintu.
    Zaman Tun M dulu memang ye Tun M suka mencaci TGNA tapi skrg dah zaman DSNajib. DSNajib different dgn Tun sbb DSNajib at least willingly mengakui trdpt kelemahan BN yg perlu diatasi. Berubahlah....jgn berfikir cara takuk lama....

    BalasPadam
    Balasan
    1. PAS minority, UMNO majority..kalu nk gabung sila bersihkn dr korg dgn buang syiah korg, buang peel kutuk n maki org, buang sft suka kafirkn org n buang busuk hati korg
      Lasty..buang tuhan Allah korg yg bnyk2 tu,
      Hanya sda Allah utk Islam n kaum lain tu suma sesat n nk jatuhkn org Islam tu sndr

      Padam
  4. klau parti mca pakai gambar Najib, kira najib dikeldaikan lah jugak? ada betoi ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kslu bapak ko pki bj adidas, bapak ko pon keldai adidas la?
      DAPigs tu komunis, kalimah Allah diaorg main2..korg da jd mcm keluarga 69 hsha

      Padam
  5. Abe Man .....

    MCA , MIC n UMNO semuanya di bwh satu lambang ...DACING......sepakat mmbawa berkat...bkn mcm pakatan haram ...sbb xpernah daftar kire pakatan haramlah...HARAMJADAH...

    BalasPadam
  6. PAS minority, UMNO majority yer....hehehe...teruskanlah mimpi manismu.....:) :)

    BalasPadam
  7. PAS is DEAD

    BalasPadam
  8. Barua tegar DAPIG Hampas kalau betul BETUL MEMperjuangkan Islam.Ayuh letakan banyak calon hampas melebihi DAPIG.Ada berani lawan OKU Kapal sinki.Bukti nyata di Kedah 1 sit Dapig di Kedah hampas dah kecut teluq peliaq......boleh harap ke parti ajaran sesat yang sering tadah TIN MILO...SETIAP KALI CERAMAH.





    BalasPadam
  9. Hanya satu je sebab knpe ramai orang sokong pas...sebab pemakaian mereka yang serba alim serta ahli-ahlinya merupakan ULARmak...semua yang ahli pas cakap semuanya benar bagi penyokong Pr...aku tahu semua tu krna aku orang kelantan asli dan kebanyakkan kawan baik aq yg sokong pas ckp sebab diorang sokong krna hanya pemakaian serta ahli ahli pas kebanyakannya ulamak segera...

    BalasPadam
  10. MEMANG PATUT DIA DIPERMAINKAN BEGITU.....TAHNIAH DAP KERANA BERJAYA MEMPERMAINKAN PAS KE TAHAP KALDAI...AYUH TERUS PERMAINKAN ULAMA KAYU.....AYUH TERUS PERBODOHKAN PAS...AYUH PERBODOHKAN PAS...AYUH PERBODOHKAN PAS.

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online