BREAKING NEWS

Mak Lampir akan bawa Wanita PKR tawan Putrajaya..

Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin yakin calon wanita mewakili parti itu akan menang besar pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13).

Beliau berkata, ini berdasarkan rekod pemimpin wanita yang komited dengan perjuangan parti.

Menurutnya lagi, peratus calon wanita yang ditonjolkan dalam PRU 13 akan bertambah mengikut agenda untuk menjadikan 30 peratus pemimpin wanita dalam parti.

“Kita mahu 30 peratus calon wanita. Tapi setakat ini sudah dapat 20 peratus. Berdasarkan prestasi, calon wanita juga mempunyai potensi menang besar seperti calon lelaki.

“Setakat ini senarai calon wanita sudah ada dalam 40 hingga 50 orang. Semuanya masih dalam proses kerana melibatkan Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen,” katanya.

Zuraida berkata, keyakinan itu atas dasar perjuangan wanita yang tidak berbelah bagi apabila melibatkan urusan parti walaupun dibebani pelbagai tugasan harian.

“Rakyat tidak mudah untuk menolak calon wanita kerana mereka yakin wanita berusaha keras untuk mendampingi rakyat. Mereka lebih tabah, bersemangat dan setakat ini rekod pemimpin wanita masih bersih.

“Alhamdulillah, semua calon wanita kita diterima rakyat. Cuma kali ini berkat kerja keras, tidak akan ada halangan untuk menang. Muka-muka lama InsyaAllah kita kekalkan, tapi pastinya ada penambahan muka-muka baru,” jelas Ahli Parlimen Ampang itu.

6 ulasan :

 1. Kalau kriteria calon wanita PKR sebijik macam Mak Lampir ni kuat meroyan, gamaknya lebih afdal mereka melayan suami-suami mereka dari dok mencacai sana sini tabur fitnah.

  BalasPadam
 2. Ko pun blm tentu menang mak lampir oi..

  BalasPadam
 3. Kompom menang..lihatlah wajahnye yg cukup menggoda..manissss berserii...Aaayuuuuu

  BalasPadam
 4. sape2 je yang lawan dgn dia nih..kaji betul2 isu kereta2 dia ni dan jadikan peluru masa berkempen nanti..

  BalasPadam
 5. Rasanya macam sesuai kerja kat pasar malam aje.

  BalasPadam
 6. mak lampir nie dulu tukang cuci lubang jamban anuwar dulu...

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online