BREAKING NEWS

Jangan hentam peribadi Anwar.., berdosaaa... ~ Pesuruhjaya PAS Trggnu

Pesuruhjaya Pas Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut meminta mana-mana pihak menghentikan perbuatan menghentam keperibadian ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dilihat sering menjadi sasaran politik pihak tertentu.

Sambil mempertahankan Anwar, beliau berkata, serangan demi serangan yang berlaku terhadap Penasihat PKR itu telah menyebabkan timbulnya kemarahan dalam kalangan orang ramai terhadap pihak kerajaan.

Perkara itu diakui memandangkan Anwar mempunyai pengaruh yang cukup besar sehingga isu-isu yang membabitkan individu tersebut telah menjadi salah satu faktor kepada kebangkitan pembangkang sebagaimana gelombang 1999.

“Gelombang 1999 adalah kerana Anwar. Orang Melayu hilang sabar ada marah. Sekarang faktor Anwar masih ada dan jangan main-main (dengan membabitkan Anwar dalam sesuatu isu).

“Saya perhatikan orang ramai tidak berganjak. Faktor Anwar masih ada. Jadi kita jangan melebih-lebih. Jangan ‘gomo’ (hentam) Anwar kerana itu akan menyebabkan orang terlampau marah,” katanya.


p/s: Hentam peribadi Anwar tak boleh.., tapi hentam peribadi Najib dan pemimpin kerajaan lain boleh pulak yee.. Mangkuk hayun punya Pesuruhjaya PAS!!!

4 ulasan :

 1. kepala butuh dia rakyat marah bila nuar kena kutuk..rakyat suka lagi adalah..jangan sampai rakyat belasah nuar baru dia tahu..

  BalasPadam
 2. anuar lahanat ni patut di humban ke lubang taik je..

  BalasPadam
 3. Gambar tu jenuh buat lighting nak bagi nampak muka dia berseri dan bercahaya. Semoga Allah lindungi Malaysia dari orang-orang munafik.

  BalasPadam
 4. nak buat camna dah dlm mazhab puak2 syiah dlm pakatanirrojim...kalau hentam peribadi Najib bkn je kata boleh...dpt pahala lg...tp kalau hentam peribadi Anwar berdosa besar...sebab Bang Non kan manusia anugerah tuhan...hehehehe....

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online