BREAKING NEWS

HOT!! Raba nenen untuk elak gangguan hantu...

Menurut kalender Bulan Cina, mulai dari 31 Julai, kita telah memasuki bulan Hantu, atau disebut juga Bulan Hantu Lapar..

Bulan ini bukanlah sebuah bulan yang baik menurut mereka, kerana pada bulan ini mereka meyakini arwah-arwah orang yang sudah mati akan bebas bergentayangan di Bumi.

Namun mereka meyakini ada satu cara agar para wanita tidak diganggu oleh arwah-arwah ini, iaitu meminta para lelaki menyentuh payudara mereka.

Para warga di kota Ejia, Yunnan yang masih single akan mengikuti Festival Menyentuh Payudara pada hari ke 14, 15 dan 16 pada bulan Hantu ini.

Selama tiga hari tersebut, para lelakinya dibolehkan menyentuh payudara wanita.

Menurut para ahli spiritual setempat, pada bulan ini para arwah orang mati tidak boleh beristirahat dengan tenang kerana mereka belum pernah menyentuh seorang wanita sebelumnya.

Mereka menginginkan 10 gadis ‘suci dan belum tersentuh’ untuk menemanimereka ke dunia kematian.

Jadi.., agar para wanita itu tidak menjadi sasaran roh tersebut, mereka yang berusia 15 tahun keatas akan meminta para lelaki untuk menyentuh payudara mereka.

Budaya ini konon sudah berjalan semenjak Dinasti Sui (Tahun 581 – 619 Masehi), dimana ketika itu banyak pemuda dari suku Yi tewas dalam peperangan.

Dari masa itu sehingga kini, upacara ini khabarnya masih dilakukan secara rutin dan bakal diteruskan dari generasi ke generasi.

Agak-agak korang la kan, kalau di Malaysia buat festival macam ni dapat sambutan ke tak?

Gua rasa, anak kepada Ah Beng di Penang mesti jadi manusia yang paling gembira.. Mana tak nya beb.., raba nenen tu kan hobi beliau di masa lapang.. Hahahaha..

3 ulasan :

 1. Gua rasa, anak kepada Ah Beng di Penang mesti jadi manusia yang paling gembira.. Mana tak nya beb.., raba nenen tu kan hobi beliau di masa lapang.. Hahahaha..

  ---------------------------------------------

  mana tak nye...wa rasa2 le Ah Beng tu pon hantu nenen gamak nye....hehehehe......

  BalasPadam
 2. ok kot... tp kena lapik ngan saputangan ..

  BalasPadam
 3. Kalau kat Malaysia. Jgn ckp raba. Mesti ade yg siap jilat

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online