BREAKING NEWS

Proton Preve DIMALUKAN oleh pembeli...


Apa sudah jadi ni beb? Gua difahamkan, kejadian yang agak memalukan ni berlaku di cawangan Proton Sungai Besi...

Khabarnya, seorang pelanggan yang tidak berpuas hati telah menampal beberapa keping kertas yang tertulis nota menunjukkan ketidakpuas-hatian beliau terhadap Proton Preve yang baru beliau beli..

Sebelum ni.., Proton Preve diwar-warkan sebagai salah satu kereta terbaik keluaran Proton.. Gua pun minat kereta ni beb terutamanya yang kaler hitam tu.. Tapi tak mampu lah pulak gua nak beli sebab gua ni bukan gaji ribu-ribu tiap bulan..

Apapun.., gua harap semua ni hanyalah kes terpencil dan tidak memberi kesan terhadap unit-unit Proton Preve yang lain.

Dan gua harap lepas ni Proton berusaha meningkatkan lagi tahap kualiti dan QC mereka agar kes-kes seumpama ini tidak berlaku di masa hadapan..







30 ulasan :

  1. kebodohoan apa smua ni...? kan ada warranty, tukar ja la free ja pon. attention seeker ja ni. lagi dilayan lagi naik lemak.

    BalasPadam
  2. Satu lagi kerja gila sebahagian rakyat Malaysia... Akupun dah pakai proton dari Saga, Wira, Gen2 dan sekarang Preve' tak pun ada masalah!!! Janganlah kerana hanya sebuah yang kondem... nak salahkan keseluruhan produk proton! Kereta keluaran dari jepunpun lagi ratusan ribu kena tarik balik kerana pelbagai masalah. Ini kan pula sebijik proton. Bodoh punya orang!!!

    BalasPadam
  3. itu yang korang nampak...
    setakat yang aku tau dah beratus butir yang rosak..kah kah..protong lu memang sue dan maha sial...harga pon macam cibai...kahkah...
    lagi suka aku kalu tak wujud protong ni muka bumi...kahkah...

    BalasPadam
  4. kecoh betul...mcm mahal sgt duit dia...pd hal duit dia sama je dgn duit aku....porahhhh..citttt

    BalasPadam
  5. Oh proton...

    BalasPadam
  6. Jujur aku ckp..aku mg xberani nak beli proton..bermasalah xabis2.....bukan nak kondem produk sendiri tp hakikat mg xde kualiti..xkan la mamat tu muka tebal nak tampal cmtu,ni kompom da tahap bengang gile..kalau pon ada waranti,banyak betul masa asyik nak gi pusat servis..da tu kalau gi pusat servis rosak trus tukar xpe gak,ini lg derg delay2 xmau tukar..dari beli proton baik amek perodua lg berkualiti..

    BalasPadam
  7. Best joke of the day... "Perodua lagi berkualiti dari Proton".... ROFL....

    BalasPadam
  8. Eh eleh....yang sial bukan keta...aku pakai x da mslh pun....tp org yg guna ler kot sialnya....klu dah ko tu sial pakai keta apa pun rosak.....pikir dulu sblm nak kondem sana sini...

    BalasPadam
  9. NAMPAK MACAM SABOTAJ JE...

    BalasPadam
  10. Bagi aku pulak..mmg kita patut bangga dengan kereta keluaran negara cuma jangan bandingkan pasaran malaysia dengan pasaran luar...proton hantar kat luar negara full spek tapi untuk rakyat sendiri?? Contoh:-

    Negara luar yg pakai proton dapat:-

    Autolock sensor
    sunroof (isu misbun kena tahan jpj proton hadiah wira ada sunroof)
    seat kulit
    cd changer
    cd player
    key sensor dll

    Untuk rakyat :-

    Radio caset skang je baru dapat cd

    Tgk.lebih dekat top gear..keluaran malaysia dekat negara luar...cibai nyer proton...buat protonton bleh la

    BalasPadam
  11. aku pengguna proton saga BLM(krta ptamaku)
    aku dh pakai 2 tahun..ok je..
    janji serves ikut time..jgn lenjan mcm 4x4..

    BalasPadam
  12. terbaek...kata boboboi

    BalasPadam
  13. benda ni nasib semua, kalau dapat kereta rosak jenama apa pun tetap rosak, so itu nasib pembelinilah tak baik, yg bernasib baik semua ok, sendiri mau ingat

    BalasPadam
  14. Ferrari yang harga berjuta pon banyak terbakar tak pasal pasal.... Ini kan Proton. Nak yg hebat tapi murah mana nk dpt bro. Wat sendiri la. Kanada benda perfect.

    BalasPadam
  15. Pada yg hangin dgn kualiti keluaran tempatan, try pakai buatan Jerman tgk! Beli dah 600k tapi rosak jugak, claim waranti mmg boleh claim, tp gua beli kete bkn nk park kat w/shop je kot. BMW=Baru Masuk Workshop

    BalasPadam
  16. setuju nampak sangat mcm nak dajal kan proton sekurangnya bkn cedok2 x mcm perodua xder lak org nak kutuk padahal rebadging jer...saya x penah pakai proton tp bangga coz org kite mampu buat kete a to z rosak? kalu bkn mekanikal x sah kalu x rosak..sah2 owner bodoh tu usik2 coz jakun la katakan harga murah tp semua gizmos kete mahal ader jd tgn gatal la nak try pastu rosak pastu kata x elok..bodoh nama tu..

    BalasPadam
  17. Aku guna keter keluaran proton da 2 tahun, alhamdulilah xde masalah apa pun. Org yg guna tu yg suwey kot, byk cekadak. tu pasal keter pun meluat kat dia, gaknya sesikit di makinya keter tu, tu pasal keter tu bt hal kaw2 punya. Sendiri mau igt la beb

    BalasPadam
  18. ni semua unsur2 sabotaj......

    BalasPadam
  19. kite sebagai penguna/pembeli berhak bersuara tentnag kualiti produk yg kite beli...jgn la kolot sgt,bila kite kritik sikit dah kata xsuport brg buatn malaysia..smpai bile kite nak jdi rakyat yg bodoh...brang xkualiti kite masih duk puji melambung2 konon bgus..smpai bile2 la xmaju... sakit hati dowh beli kete mahal2 terpaksa loan bank 7-9 tahun,tp kualiti xde...rakyat malysia buknnye smua kaya2..

    BalasPadam
  20. aku dh pakai preve ni hampir 2 bln dah..brg baru katakan..so far sgt berpuas hati...baik punya then my "T" n "H" car..he2.itu peglaman aku la..

    BalasPadam
  21. aku tak bagi anak aku beli proton . .lambang kebangganggan . apa jadi pada tiara. juara . pesona. problem car. baru beli tingkap jatuh . air kon kong baru setahun pakai. .nissan sunny buruk aku dulu tak pernah ada problem cam ni.

    BalasPadam
  22. pakai keta macam sakai...cepat ler rosaknya.bodoh piang tul ler mamat tu. lu g kelu keta kebal je

    BalasPadam
  23. kalau tak suka Proton , tak beli Preve tu. tapi mungkin mamat ni bengang sangat, service center buat tak layan. kalau kes macam ni.... tukar saja GPS, ganti baru.......ada waranty. engine bocor....mungkin oil sump kena langar.... tak ada warranty...... atau orang tak buek kerja atau..... macam mana pun Proton kene berubah. DRB tengok sikit....... Old Tai 1st Generation Saga

    BalasPadam
  24. rumah aku dan parents aku ada 4 biji kereta Proton. Saga, Gen2, Waja, Inspira..Wira dah jual..tak penah lagi ada masalah yang teruk2, power window Waja tu pun kong lepas dah 7 tahun pakai..

    mana ada kereta yang perfect?? Ferrari pun bleh terbakar tetiba..Hidup Proton! Malaysia satu2nya Negara Islam yang keluarkan kereta, enjin sendiri, design sendiri..

    BalasPadam
  25. Kalau proton tapi layan macam ferrari mana tak kondem! Cuma proton kalau nak survive lama dan pujuk rakyat setia kenalah tinjau2 harga tu, takyahlah buat spek BASIC tu, bagi jer standard keluaran at least prdmium with latest tech.... Pada harga competitive even though that AP lifted.... Boleh ker proton? Btw, fuel consumption proton kena compete dengan perodua.... Rabak jgak poket aku compare dgn yang pakai alza... Aku pakai blm jer....

    BalasPadam
  26. Bodoh le si bebal tu, mcm nk sabotaj je! AKu pakai keta Proton dr Iswara, skrg dh pakai SAGA BLM 1st batch dh dkt 3 tahun, Alhamdulillah ok je, wpun mileage tinggi. Aku claim warranty dr SC pun cpt, layanan best, mcm beli keta mahal. Pembenci PROTON esp pesaing2 byk. mcm2 sabotaj blh buat.
    Toyota failed di USA smpai membunuh org.. xleh brek! ade org Msia kesah? I do support PROTON 100%

    BalasPadam
  27. apa pun x boleh... dah tau tak berkualiti tak payah la guna atau beli.. jangan nak hentam jew..

    BalasPadam
  28. Sepanjang aku ade lesen kete dan lalu atas highway... proton paling byk aku jumpa tersadai....hahahha anyway keep ur faith on protonton.... its ok... as long as ur money.... hahaha

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online